Stinkende doktoren maken etterende wonden

 

Met de dag valt het me meer op hoe experts en specialisten in staat zijn de verkeerde beslissingen te nemen en het publiek met allerlei ingewikkelde redeneringen voor de gek te houden. Kortgeleden stelde een specialist bij een vriendin van me borstkanker vast, geen volledige diagnose maar de ernst van de zaak viel niet te loochenen.

Omdat er verder onderzoek nodig was, stelde mijn vriendin de vraag wat er nu verder moest gebeuren en zonder blikken of blozen kreeg zij te horen dat zij maar een maand later terug moest komen. Dan zou er te zien zijn hoe de zaak zich ontwikkelde. Het was of mijn bek openviel terwijl mijn broek afzakte. Keer op keer krijgen wij te horen dat iemand met verdenkingen rond kanker bijtijds moet zijn met de klachten. Nu begreep ik het beter: het ziekenhuis wil namelijk alle tijd nemen voor van alles en nog wat.Ze wachten daar vermoedelijk het liefst tot je bent overleden want dat scheelt ene hoop gedoe. Ik klapte evenzo goed haast uit mijn vel van machteloze woede. De vriendin niet trouwens, zij had inmiddels contact opgenomen met een ander ziekenhuis waar men iets voortvarender bleek te zijn.

En vergis u niet…de mediache wereld verdient dik aan de kankerepidemieën (zo kun je het toch wel noemen). In de VS bleek kortgeleden ene bedrijf te bestaan dat kankerverwekkend kippenvoer verkocht aan veeboeren. Hetzelfde bedrijf maakte ook pillen voor kankerpatiënten. Je hoeft waarlijk geen al te grote fantasie te hebben…

Smerige trucjes van bedrijven zijn deze jaren, sinds de overwaardering van de vrije markt, nog meer schering en inslag dan vroeger.  Zo ontsloeg het Italiaanse bedrijf Chicolella alle vaste krachten in een bloemenhandel om er Poolse uitzendkrachten voor in de plaats te zetten. Ze zouden bij de PVV eens geen klachten over Polen moeten verzamelen maar over schunnige werkgevers. Daar kom je stukken verder mee en je helpt er geboren Nederlanders EN Polen mee.

Helemaal een verkeerd medicijn s natuurlijk ook het wapengekletter dat Netanyahu en de zijnen laten horen in de richting van Iran. Wat nu als het land helemaal geen atoomwapens maakt, zoals verscheidenen  Amerikaanse bronnen melden? Dan zou de dreiging die nu van Israël uitgaat wel een reden voor dat land kunnen zijn om alsnog massavernietigingswapens te ontwikkelen. Niet goed natuurlijk maar als de angstgeest eenmaal uit de fles is….

Over de reeks van onbenullige bezuinigingen waartoe het kabinet over is gegaan hoeven we het niet meer te hebben. Iedereen weet dat de netto winst ervan zal zijn: veel hogere kosten. Dat is vooral vervelend als je jezelf als beste leerlingetje van de klas ongeliefd hebt gemaakt over de tekorten op andermans overheidsrekeningen en….vervolgens zelf de rekening krijgt gepresenteerd. Die wordt door Griekenland, Ierland, Italië, Portugal en Spanje met een grijns op het gezicht op het tafeltje van meneer De Jager gedeponeerd. En ja, vergeet ook nog even niet dat Duitsland en Frankrijk ook bloed aan de handen hebben in dat opzicht.

Alles overziend geeft een weinig verfrissend beeld van de mensen die ons besturen, ons werk geven en ons land besturen. Stuk voor stuk zijn het onkundige sukkels die weliswaar geleerd hebben te jongleren maar niet om na te denken. Niet om inzicht te tonen….

Ik? Ach ik, ik heb hooguit nog 35 jaar te gaan. Het zal mijn tijd wel duren maar zo’n jonge vriendin en al die mensen die werkten bij dat bloemenbedrijf en al die Iraniërs die hopen een mooie baan te vinden na het afronden van hun studie en al die Israëliërs die nog dachten dat ze een toekomst hadden en al die Nederlanders die door het kabinet naar een samenleving zonder zorg voor elkaar en zonder poen worden geleid. Ja, daar heb ik wel mee te doen. Ik hoop dat er na de dood een betere wereld is waar ik deze kan vergeten…

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s