Ik heb mij Allah zij dank niet in de Islam verdiept….

Elke discussie met achterbanners van de PVV eindigt met het advies dat ik krijg: “verdiep je eens in de Islam!”  Ongetwijfeld een welgemeend advies dat tot mijn groter persoonlijke heil zal voeren en terecht ook….

Ik heb mij  nog nooit in de Islam verdiept. Ik heb drie boeken over de Profeet gelezen, twee over de verovering van het Arabisch schiereiland door de Arabieren, een over de ervaringen van Lawrence of Arabia met Arabieren, een stuk of vijf over de Islam in Egypte omdat ik daar een schoolboek over moest schrijven, een boek over de Islam in Indonesië en twee boeken over de ervaringen die Kruisridders hadden met hun Turkse en Arabische tegenstanders en die waren niet uitsluitend negatief. Verdiepen kun je dat dus niet noemen. O ja, ik heb ook nog eens een vertaling van de Koran gelezen en een boekwerk over de betekenis van aalmoezen in de Islam. Maar verder, nee, verdiept heb ik mij er niet in.

Verdiepen in de Islam gaat namelijk heel anders in zijn werk. Om je te verdiepen struin je dagelijks alle weblogs af die over de Islam gaan en lees je de blogs en artikelen die een negatief beeld geven van de Islam. Daarvan maak je aantekeningen omdat het natuurlijk onmogelijk is om al die ellende te onthouden. Dat is belangrijk want je moet het ook allemaal een Arabische naam kunnen geven. Als er iets leugenachtigs of kwalijks wordt gezegd, is er meestal wel een Koranterm bij te vinden die die gemenigheid samenvat. Met die vocabulaire op zak, overtuig je iedereen van de kwalijke doelstellingen van de Islam en haar aanhangers.

Zelden of nooit kom je in die artikelen, of films, iets tegen over de betekenis van de Islam voor de interne mens. Dat al die aanwijzingen en geboden vooral te maken hebben met de manier waarop de individu zijn of haar slechte eigenschappen kan bestrijden en dergelijke. Zeker, objectief gezien wordt er geen garantie gegeven dat je daar een beter mens van wordt maar…het is wel de bedoeling. Voor gemankeerde Christenen, waaruit de PVV-achterban hoofdzakelijk bestaat, is dat moeilijk te begrijpen want Christenen zijn in de prtaktijk op basis van hun geloof van Liefde vooral bezig geweest de wereld te veroveren en volkeren te onderwerpen. Allemaal met de beste bedoelingen natuurlijk en daarom begrijpen ze ook niet waarom die voorheen onderworpen volkeren zo’n hekel aan hen hebben.

Dat zuig ik natuurlijk uit mijn duim want ik heb mij in de Islam niet verdiept. Dat moge nu wel duidelijk zijn. Maar ja, eerlijk gezegd heb ik daar ook niet zo’n trek meer in. Wie zich in de Islam “verdiept” blijkt steeds weer een enorme impuls aan negatieve energie mee te krijgen, sjagrijn te incasseren en zuur in de maag op te roepen. Nee..ik denk dat ik het houd bij simpelweg zo nu en dan een boekje lezen. Daar breng ik dan soms nog een heel prettige avond mee door ook…

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

19 thoughts on “Ik heb mij Allah zij dank niet in de Islam verdiept….

  • Kijk het probleem met jou is dat je weigert na te denken en te kijken naar de onzichtbare verbanden. Je hebt iets van een puber die uitsluitend reageert op datgene wat heel direct voor je neus geeurt zonder de waarheid erachter te willen ontdekken. Die laat je je aanpraten door mannetjes zoals ~Geert Wilders die zo hun eigen bedoelingen daarmee hebben maar ook totaal onwetend zijn…..

   • “Onwetendheid”, ja ja, dat is altijd dezelfde smoes van moslims die niet tegen kritiek kunnen op de islam. (Kritiek is niets mis mee, zolang het maar terecht is)
    Maar onze zelfbenoemde filosoof en wereld-patenthouder op het “zelf nadenken”, heeft een blinde vlek, ik durf te wedden dat hij eerst nog nadenken moet om te beseffen waar die blinde vlek zit.

   • Al jaren voordat Wilders ooit bekendheid kreeg las ik al boeken over de islam, vaak kritische boeken, dat wel ja misschien dat ik de volgende keer toch maar PVV ga stemmen ja, met uw goedkeuring?

 1. Zal ik er wat tegenover stellen? Het verhaal dat deze mevrouw opdient is behoorlijk oppervlakkig en danst zonder problemen van de achtste naar de 15e eeuw, alsof er geen verschil is. Ze vermeldt ook niet wat er tegenover stond….

  • Je hoeft me niet te vertellen dat de islam hele mooie kanten heeft voor die mens die vanzelf goedaardig is, en dat voedt met die mooie passages uit de koran. Ja, de meeste moslims zijn hele aardige en voorbeeldige burgers, dat wil ik graag geloven en de islam gaat vooral om het innerlijke, zoals je al zei. Maar nu een paar schaduw kanten uit de praktijk.
   De Daily Mail meldde op 29 januari 2013 dat een 18-jarige man uit het Engelse Birmingham die een 13-jarig meisje verkrachtte, werd vrijgesproken nadat de rechter vernam dat de man een islamitische opvoeding genoten had. Hij zou daarom niet kunnen weten dat westerse meisjes geen wegwerpartikelen zijn en dat hij tevens de wet had overtreden. In Belgie is 45 % van de gedetineerden moslim, ondanks dat de moslimpopulatie slechts 6 % bedraagt. In Zweden wordt 75 % van alle verkrachtingen door moslims gepleegd op een moslimpopulatie van 7 % Op de Ibn Ghaldoun school werd gesjoemeld met examens. De sleutel van de kluis waar de examens inlagen was in 2010 al gestolen. Sindsdien lagen de prestaties van de school opeens een stuk hoger. Iedereen wist ervan maar niemand deed een mond open. Lekker frauduleus sfeertje daar, over het innerlijke van de islam gesproken. Laat me niet lachen man.

  • Het meest voor de hand liggende verklaring is dat negers en latino,s maar ook moslims uit een cultuur komen die de westerse kapitalistische en individualistische cultuur niet begrijpen en ook niet willen begrijpen. MAar negers en latino,s hebben doorgaans geen religie die hun waarden en normen bijbrengt (uitzonderingen daargelaten) Moslims die er doorgaans zo prat opgaan dat de islam hun een uitzonderings- (verheven) positie geeft omdat de islam vooral draait om het innerlijke zouden zich verre moeten houden van dergelijke uitwassen.

   ”Meer dan geloof”, door V.S.Naipaul

   Een stukje uit de inleiding van ( Nobelprijs winnaar vd literatuur 2001).
   Hierin beschrijft en analyseert hij, na een rondreis van 4 maanden de verandering in vier nieuwe moslim landen: Iran, Pakistan, Maleisië en Indonesië.
   ”De islam is van oorsprong een Arabische godsdienst. Ieder die moslim is en geen Arabier is een bekeerling. De islam is eenvoudig weg een kwestie van geweten of particuliere overtuiging. Het is een godsdienst die imperiale eisen stelt. De wereldvisie van een bekeerling verandert. Zijn heilige plaatsen liggen in Arabische gebieden, zijn heilige taal is het Arabisch. Zijn gedachten over d e geschiedenis worden gewijzigd, hij wijst zijn eigen geschiedenis af; hij gaat, of hij dat nou leuk vindt of niet, deel uitmaken van de Arabische geschiedenis. De bekeerling moet zich afwenden van alles wat van zichzelf is. Dat veroorzaakt een immense verstoring van diverse maatschappijvormen, een verstoring die zelf duizenden jaren nog niet is verdwenen. De mensen ontwikkelen nieuwe fantasieën over wie en wat ze zijn en in de islam van bekeerde landen vindt men ook een element van neurose en nihilisme. Die landen kunnen heel gemakkelijk tot een kookpunt worden gebracht”.
   Kortom, bekeerlingen worden gehersenspoeld en geherprogrammeerd. Jij hebt alle verschijnselen van een dergelijke bekeerling Kay, er is geen enkel besef tot zelfreflectie ,mbt de islam en wat er in de praktijk gebeurd in moslim landen. Overal waar de moslims in de minderheid zijn, zijn moslims geobsedeerd door rechten voor minderheden. Overal waar de islam domineert zijn de rechten voor minderheden en vrouwen gereduceerd tot een schamele derderangs burgerrecht. Dat is wat de islam in petto heeft, het liefs voor de hele wereld. Hier heb je het bewijs dat moslimorganisaties bezig zijn met de voorbereiding tot een Europese staatsgreep cq Europees Kalifaat, wou je nog ontkennen dat de islam uit is op wereldheerschappij?

   http://ikje.blogspot.nl/2013/03/ontdek-islam-werft-mee-voor-terugkeer.html

 2. Er zijn er ook mensen aan de andere kant van de oceaan die zich wel verdiept hebben in de islam.

  Over a billion people believe in Allah without truly knowing what Allah supposedly stands for or what he really demands of them. And the minority that do understand continue to be Moslems because they have redefined their morality and ethics to fit within the teachings of Islam, which are floridly lacking in morality. They therefore redefine what is good and evil in order to fit their lives into what is preached by Islam, instead of examining Islam to see if it fits within the good life. Backwards thinking, imposed by a backward religion.– Professor Bertrand Russell

  http://themuslimissue.wordpress.com/islamophobes/

 3. Auteur: Betsy Udink, Samenvatting

  Drie jaar lang verbleef Betsy Udink in Pakistan. In Allah & Eva vertelt ze over haar ontmoeting met eunuchen in Karachi en over haar bezoek aan een dorp in de Punjab, waar de inwoners hun schuld afbetalen met een nier. Ze beschrijft de feestelijke kanten van de islam en de groene heuvels van Islamabad, waar ze tussen Pakistani dagelijks haar lichaamsbeweging neemt. In de North West Frontier Province buitelt ze een skipiste af, achternagezeten door jongemannen die haar tot de islam willen bekeren. Op bijna vermakelijke wijze beschrijft ze hoe het is om te leven te midden van gevaar en terroristisch en sektarisch geweld.

  “Om de totale hel die de islam is te leren kennen, hoef je maar één boek te lezen over het moderne Pakistan. Die naam “Pakistan” betekent “het land van de puren”. Welke “puren”? De pure moslims natuurlijk. De moslims die in het wit gekleed gaan. Via een beschrijving van het onbeschrijflijke lijden van de vrouwen in dat onbeschrijflijk smerige land – geestelijk en materieel – laat Betsy Udink zien wat islam is in zijn pure vorm. Udink slaagt er inderdaad in het onbeschrijflijke te beschrijven. Wat was de leeservaring van ondergetekenden van dat boek? Je krijgt je geest er niet omheen. Je geest wil er niet aan. Je kan het alleen bij stukjes en beetjes lezen, tot je door laten dringen. Zó pervers, zó smerig, zó onrechtvaardig, zó wreed, zó buiten alle proporties stompzinnig, zó lelijk kan geen menselijk wezen worden als de moslim-mannen die Udink in dat boek beschrijft. Maar ze bestaan wel degelijk. En bij miljoenen. Misschien zou op middelbare scholen opnieuw een deel van de literatuurlijst verplicht moeten worden. Wij zouden er dan één boek op zetten:

  https://zwetsmajoor.wordpress.com/2015/09/06/allah-en-eva-in-pakistan/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s