Het vergeten testament

In den beginne was er liefde maar zij werd van haar mantel ontdaan door de valse profeten, de man met het witte hoofd en de vrouw van verre. En zij kwijnde weg doch stierf niet, zij hongerde maar bad, niet om eten maar om aandacht maar HET VOLK luisterde liever naar de valse profeten en moffelde de mantel weg.

En zo kwam de macht van het kwaad over HET VOLK en slechts weinigen zagen wat er gebeurde en het waren juist degenen die niet in de HEER geloofden maar in het andere. En juist hen riep de HEER toe zich te weer te stellen tegen het oprukken van de macht van het kwaad. ” Want gij zijt de ware gelovigen”,zo waren zijn woorden en zij geloofden hem. En zij zagen hoe HET VOLK zich keerde tegen hen die hun steun en hulp verdienden. Zij zagen hoe HET VOLK zich keerde tegen hen van de ANDERE GOD. En zij stelden zich te weer.

Maar niets kon hen beschermen tegen de woede van HET VOLK, HET VOLK dat zijn HEER vergeten was en zij zagen hoe het CDA een loze burcht was die tot dood zand verpulverde toen de vijand er slechts eenmaal omheen getrokken was. Want de heren Maxime en Gerd hadden iedereen uit hun burcht verjaagd. En zij zagen hoe de SGP tot een blinde toren was geworden waaruit geen wachter meer over de velden kon kijken.

En zie, de heer stuurde de eerste plaag om HET VOLK op andere gedachten te brengen, hij stuurde de armoe en de armoe kwam over HET VOLK als een slag maar HET VOLK riep dat het de schuld was van hen van de ANDERE GOD en zij wierpen zich nog sterker in de strijd tegen allen die hulp en steun behoefden. Zij stuurden hun legerscharen op de hulpelozen af en voerden hen naar duistere krochten en de HEER huilde bij het zien van zoveel onrecht en ontstak in woede en stuurde donder en bliksem als zijn boodschappers. En hij stuurde meer armoede, een tweede plaag kwam over HET VOLK maar de vloek van de macht van het kwaad hield het gevangen in de ban want het kwaad is sterker dan de eerste, de tweede en de derde plaag. Het is de grootste plaag van alle.

En voorwaar ik zeg u: zij hebben geen FLAUW benul wat zij doen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s