Streven naar wat je afschuwelijk vindt

Ik snap het best hoor. Het is helemaal niet leuk om een vrouw te zijn op deze aardbol. In de helft van de wereld haalt men zelfs zijn en ook haar neus er voor op als er een meisje wordt geboren, alsof jongens met de eieren op stok kunnen. Nee, het leven van vrouwen is eigenlijk heel beroerd. Ik merk dat aan tweets op twitter die passeren en soms vermom ik mij als vrouw want ik kan erg goed giechelen en dramatisch zwikkend op naaldhakken lopen. Alleen mijn baard en snor moet ik dan wegmoffelen, alhoewel…

Goed wat je daar hoort, het vrouwenleven is kommer en kwel en als ik er zo vermomd op mijn naaldhakken bij sta te wiebelen, praat ik ook naar hartenlust mee, dat pept die anderen dan weer op om met nog sterker verhalen te komen. Ik heb ook veel begrip voor de afkeer tegen mannen. Je zult maar zo’n glimlachende Jeroen van ’t Veer op Scheepbouwer op je af zien komen of ene Rijkman Groenink. Dan ontpop je je toch graag tot muurbloempje? En toch is er iets vreemds.

Vrouwen doen niets liever dan aanjagen achter banen die door mannen worden bezet, vooral als het leidinggevende banen zijn. Ze beroepen zich dan op gelijke kansen maar in hun hart denken ze ” Ik wil ook wel eens de baas zijn”. Zon Heleen Mees is daar een schoolvoorbeeld van. Verhuist naar de VS en gaat daarvandaan over de oceaan heen zitten schreeuwen wat er allemaal mis is in Nederland. Het vreemde is dat een grote groep vrouwen zich graag ontpopt tot mannen. Ze gaan die verschrikkelijk arrogante en zelfingenomen mannen nadoen. Om overtuigend over te komen, overdrijven ze daarbij altijd een beetje. Nu zijn vrouwen van huis uit erg goed in overdrijven en dus, echt, er is niets erger dan dan dat.

Vrouwen streven er dus naar zoveel mogelijk te lijken op iets dat ze verschrikkelijk vinden. Dat is een veel voorkomend verschijnsel. De armetierige arbeiderskliek die in zogenaamd socialistische landen aan de macht kwam, bootste vooral de gehate adel en upperclass na en…maakte het nog bonter. En ook Wim Kok, afkomstig uit ene niet zo heel welvarende familie bestreed de armoede vooral door zichzelf te verrijken. Van Zalm kon je niet anders verwachten, die ging meteen netjes bij de VVD. Er zijn geen hardere en nietsontziendender kapitalisten dan ex-soccialisten. Tja, het zit geloof ik in de mens, te streven naar dat wat je verafschuwt.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s