Het totale gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel van onze politici

Eerst was er het gekrijs en gegil over de Grieken die schuldig waren aan de eurocrisis. Wie de blatante onzin heeft bedacht weet ik niet maar het bekte goed. De Grieken waren de grote boosdoeners en alle burgers en politici uit andere landen gingen heel boos naar hun wijzen. “Jullie hebben het gedaan.” De reactie bleef niet lang uit: het racisme bloeide op in de bakermat van de democratie. Want in Griekenland zelf zocht men ook een zondenbok en dat was natuurlijk de hele gemeenschap van immigranten. Allemaal luie varkens, Zelfs Geert Wilders is het daarmee eens… Er werd zelfs een Irakees in Athene vermoord. En zie, alom verontwaardiging in Nederland over dat racistische geweld. Maar was er iemand die zijn verantwoordelijkheid nam? Politici? Media (want die kletsen gewoon de hele politiekbups na als het goed in de strot van het publiek past.) ?

Nee hoor…het gescheld en gedreig in de richting van Griekenland ging gewoon door. “Die Grieken moeten wel wat doen”, was een veel gehoorde opmerking en…”we krijgen ons geld nooit terug”. En daar gat het om: geld, geld en nog eens geld want geld heeft de plaats ingenomen van God een daar geloven wij in. De Grieken halveerden de pensioenen en weer krijgen zij te horen dat ze nou echt eens iets moesten gaan doen. En niet alleen de Grieken maar ook die halfbakken Italianen en schunnige Spanjaarden…allemaal zooitje daar in het zuiden. Luie, werkschuwe varkens die teren op ONS geld. Als we deze trend nog even voortzetten, moeten we niet vreemd opkijken als onze berooide broeders en zusters uit de EU hun laatste centen gebruiken om bij ons de welvaart weg te roven, gewoon door overvallen en berovingen. En dan zal het echt onze eigen schuld zijn.

Hoe onterecht die beschuldigingen zijn, heb ik wel eens eerder in blogs beschreven en daar ga ik nu dus niet op in. Schunnig is wel de manier waarop politici leiding geven en gaven aan deze sfeerverspesting in de EU. Op waarlijk haast Goebbelsiaanse wijze wisten zij alle verantwoordelijkheid van de noordelijke “economiedragers” af te wentelen op de zwakke broeders die zij zelf met veel gejuich hadden binnengehaald.

En het gaat maar door met dat gebrek aan verantwoordelijkheid. Politici begeven zich in waardeloze debatjes waarvan de inhoud ver over de hoofden van de kiezers heen gaat, zelfs als er inhoud is. Zowel ten opzichte van de EU als ten opzichte van het zoeken van een oplossing uit de crisis, vliegen ze de bocht uit. Na de anti-PGB psychose, tijdens de voortdurende anti-zorgpsychose en over de krankzinnige immigratiepsychose heen ligt de psychosesaus van de crisis waarbij politici hardnekkig te vermijden de oplossing daar te zoeken waar die ligt: een herverdeling van kapitalen. Dat is hard voor degenen die de laatste jaren nauwelijks over de rand van hun bubbelbad-met-meiden heen hebben kunnen kijken maar het moet maar. Een inval in het casino-rovershol dat beurs heet is ook hard nodig. Daar liggen de miljarden voor het grijpen…  Jan Cees de Jager heeft er wel de handjes voor maar hij durft niet met het oog op de toekomst, Teeven heeft er de postuur voor en Opstelten het dominante stemgeluid. Doe dan…pak dan…!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s