Zelfhaat, sommigen houden daarvan…

Volgens de Aerdenhoutse @Loorschrijft lijd ik aan zelfhaat. Vanuit haar villadorp beschouwt zij de wereld om zich heen en eigenlijk vindt ze alles wel mooi zo. Nou ja, alleen die moslimfundi’s dan niet natuurlijk. Die wilde Chinezen, daar heeft ze dan weer minder zicht op want die wonen zoooooover weg.

Zelfhaat houdt volgens haar en een aantal anderen in dat je kritiek hebt op de eigen samenleving en cultuur. In het vrijheidsdenken van de PVV en omstreken is dat niet toegestaan. Je hebt wel de vrijheid om alles prachtig te vinden, ook al deugt het van geen kant. Die opvatting vertoont, op basis van historische terminologie,  fascistoïde trekjes. De vrijheid om net als de rest alles te aanbidden wat de heilige westerse cultuur heeft voortgebracht en daarbij elke scheve poot te vergeten. Vooral wat Nederlanders, Amerikanen en Israëli’s doen is boven elke twijfel verheven, is welgedaan. Je zou er bijna toe komen die opvatting als een soort fundamentalisme te gaan zien.

Nu mag @Loorschrijft wel oppassen als vrouw want het is dankzij de westerse mogendheden dat in S-Arabië nog steeds een koninklijke familie zit die vrouwen verbiedt auto te rijden. Die familie neukt en zuipt zich te pletter in vliegtuigen en Zwitserland en laat die moslims daartegen niet in opstand komen. Zo is dat!   Nee, ze moeten ons dankbaar zijn dat we hun onderdrukkers beschermen. Dat geldt niet alleen voor S-Arabië maar ook voor de generaalsregimes in Indonesië en Pakistan bijvoorbeeld. Jarenlang was Khadafi onze bondgenoot tegen het terrorisme…prachtig toch?

Nee, geen kritiek ook op de Shell die Nigeria onder de olie laat verzuipen. Daar is mevrouw @Loorschrijft zelfs trots op en laat niemand uit die “apenlanden” zijn stem tegen ons, heilige goeddoeners, verheffen.

Ik heb wel eens gehoord dat zelfkritiek het begin van alle wijsheid is omdat je in de ander vooral datgene afwijst wat je aan je zelf ergert. Dat hoort @Loorschrijft in haar salon van twintig bij twintig meter, uitziend over de duinen natuurlijk nooit. Trots kun je zijn, op wat je hebt bereikt.

En zeker, er zijn dingen genoeg waarop de westerse wereld trots kan zijn of waarmee ze tevreden kan zijn en verreweg het belangrijkste is de vrijheid om kritiek te hebben op de dingen die niet goed gaan. Maar ja, daar trekt @Loorschrijft zich gewoon niets van aan. Nu ken ik Aerdenhout maar al te goed. Ik ben er jarenlang bij diverse mensen als gesprekspartner en vriend aan huis geweest. Daarom weet ik ook dat het dorp van de Van der Wall Bakes zich niet leent voor een heldere en kritische kijk op de wereld. Over de series “Soestdijken” heen zie je niets dan pracht en praal met heel in de verte een glimp van het gomorra dat Haarlem heet.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s