Cameronosis

Met verbijstering heb ik de verhalen en kritieken gelezen over de opstand die er in VVD-kringen is uitgebarsten naar aanleiding van het regeerakkoord en dan vooral over de zorgpremie. Bij de vorming van het vorige nachtkastje, een kabinet kon je het niet noemen, was er haast geen “liberaal” te vinden die zich verzette tegen de onbeschofte hetze van Geert Wilders tegen moslims. Maar nu…nu de portefeuille (daar bewaren deze VVD-ers hun geld, niet ineen portemonnee) wat vaker getrokken moet worden, zitten ze ineens hoog in de boom. Allemaal bang dat ze hun dom perignon en hun wekelijkse uitje in de two-seater gaan missen. En dat nog wel op ene moment dat Geert die verschrikkelijke moslims een beetje terug in hun huizen heeft geveegd. Bah!

Het is ongelooflijk, die aanval van totaal gebrek aan moraal en ethisch besef, dat ontbreken van ieder gevoel van sociale verantwoordelijkheid en het gebral met termen als “communisme” en “staatsdwang”, klaarblijkelijk uit monden die van dergelijke systemen nog nooit hebben mogen proeven. Het klinkt allemaal netzo dom als “Boer zoekt vrouw”.

Het meest ongelooflijke van dit al is dat het opstandige juwelenvolkje niet begrijpt dat het in de eigen vingers snijdt. Nog maar een paar jaar geleden hebben we in Londen enorme rellen gezien van Londenaren die geen cent te makken hebben. In de ogen van onze Swarovskigelovigen zijn dat natuurlijk allemaal werkschuwe, domme, wezenloze  en doodeenvoudig criminele jongeren geweest en…gedeeltelijk heeft ons partyvolk nog gelijk ook:voor sommigen in onze samenleving bestaat het leven uit armoe (geestelijk en financieel), verpaupering, ziekte, verslaving, werkloosheid en geruzie en ja…dat is in sommige wijken haast een soort cultuur. Slechts een enkeling komt daar op eigen kracht uit. Bij de anderen is daartoe het bestaande zelfvertrouwen er al lang uitgemept of gescholden. Dat kan de bontjasbrigade van de VVD zich niet voorstellen.

Zo ook David Cameron, die onvolgroeide pas uitgepoepte doperwt die zichzelf  prime minister mag noemen. Ook die begrijpt er helemaal niets van en kent alleen maar politioneel geweld. Niet dat het gaat helpen maar het houdt een tijdje de deksel op de overborrelende pan. Totdat het misgaat natuurlijk en dan zijn Cameron en alle diamondsareforevernerds van de VVD de klos. Ze hadden het kunnen voorkomen als ze dag in dag uit een wat socialere opstelling hadden gekozen, meer over hadden gehad voor mensen die het lot minder goed gezind is en zich meer hadden bekommerd om mensen die hulp nodig hadden. Maar nee…ze bleven maar kijken in hun eigen spaarpot en eigen gelijk.

Het is nog niet zo ver maar als de nouveau riche van onze samenleving zich niet bekeert, dan zal het tot een uitbarsting komen, niet omdat IK het wil maar omdat de dingen altijd zo gaan. Pas achteraf beseft de goegemeente dat het anders had gekund. Ik raad dus zowel om ethische als om heel praktische redenen iedereen aan een houding aan te nemen van solidariteit, vooral degenen die jarenlang genoten hebben van een luxe leventje dat mede mogelijk werd gemaakt door degenen die het nu zo moeilijk hebben. En mochten ze vinden dat ze GEEN luxe leventje hebben geleid…dan moeten ze zich maar eens afvragen wat ze de laatste jaren wezenlijk voor hun medemens hebben betekend.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

 

PS: En voor iedereen die het horen wil met liberalisme heeft dit gedrag van de dames en heren niets te maken. Alleen met behoudzucht

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s