Hard werken of zuigen?

 

De hardwerkende Nederlander, een beklagenswaardige figuur in het polderland die als maar wordt geplaagd door achtervolgingen en nachtmerries van een rovende en stelende overheid. Je zult het maar wezen! Als ik een hardwerkende Nederlander zou zijn, zou ik denken ” bekiek het moar”. Ik zou misschien zelfs een uitkering aanvragen zodat je lui achterover hangend in je leunstoel voor de tv kan gaan zitten boeren. Want zo is het toch?

Belasting van het rijk, belasting van de gemeente, belasting van het waterschap, heffing van de zorg, heffing voor de armen….waar doeoeoeoeoe je het allemaal voor en het ergste is nog: niemand is je dankbaar voor je harde werk.Nee, als het even tegen zit, kan je nog scheldwoorden toegevoegd krijgen als “rijke schijterd”. Zelfs je eigen politieke voormannen zoals Mark Rutte laten je zo maar vallen, alleen maar om te zorgen dat hij premier kan blijven en centjes incasseren! Schandalig!

Ja, het is gewoon niet eerlijk, zodra je een supermarktconform inkomen hebt, ben je de klos. Nu is het natuurlijk wel waar dat je dat inkomen niet helemaaaaaal aan jezelf te danken hebt. In de eerste plaats zijn er medewerkers en leveranciers die je werkzaamheden flink ondersteunen. De leveranciers probeer je af te schepen met een veel te lagen vergoeding voor hun goederen en de medewerkers betaal je een CAO-salaris, iets wat in jouw ogen al onwaarschijnlijk veel is. WANT, wat DOET zo’n medewerker nu eigenlijk helemaal? Een beetje handjes geven aan JOUW ideeën! Zo zie je maar…zonder jou was zo’n medewerker helemaal aan de heidenen overgeleverd, kon-ie niks en was0-ie een waardeloos in het maatschappelijk moeras rondkruipend zilvervisje. Nog maar weer eens het bewijs hoe belangrijk dat harde werken van jou eigenlijk wel is. Je stelt je ermee in dienst van medewerkers en maatschappij. En vooruit…je wilt die samenleving ook nog wel een tiende penning van je inkomen afstaan om leuke dingetjes mee te doen, vooral als er daardoor later een straat naar je genoemd wordt.

Naast medewerkers en leveranciers, heb je ook nog de klant, helemaal een zielige figuur. Die klant laat zich als een soort stom en lui varken dagelijks verleiden om bij jou spullen aan te schaffen die je zelf hebt bedacht en waarvan je dag in dag uit beweert dat niemand meer zonder kan. Inderdaad, die klant is zo dom om zich te laten verleiden, dat betekent dat het eigenlijk een waardeloos, gedachtenloos  wezen. Die verdient dus eigenlijk helemaal geen aandacht of zorg of wat dan ook. En als er één in een rolstoel belandt of ziek wordt, dan zal dat ook wel zijn of haar eigen schuld zijn toch? Die mensen moeten gewoon hun eigen verantwoordelijkheid nemen en hard gaan werken, zo is dat!

Dan mag je natuurlijk best met al die centjes die je dankzij die suffe medewerkers, eikelige leveranciers en debiele klanten binnenkrijgt best riskante spelletjes van winst en verlies gaan doen. Het is toch zeker JOUW geld dat je verzameld hebt met het harde uitbuiten van anderen…euh werken? Dat het bedrijf van een ander daardoor wel eens failliet kan gaan, ja hoor eens, dan had ie maar harder moeten werken. Dat anderen daardoor werkloos raken, tsja…dat is JOUW schuld toch niet? Hadden ze maar beter werk moeten zoeken, harder moeten werken, net als jij. Iedereen moet gewoon voor zichzelf zorgen, dat kan JIj toch ook? Ik bedoel: het leven is een pijp kaneel, ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel al zuigen sommigen wel heel erg veel. Hard werken of hard zuigen…ach het gaat erom dat je goed voor jezelf zorgt, eigen verantwoordelijkheid! O zo!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s