Dat was nog eens een Jodenstreek van Europa!

Kortgeleden besloot ik terug te gaan naar mijn huis in Nederland, voorgoed. Dat kon doordat de huurder zelfstandig had besloten uit het huis weg te gaan. Ik kon er dus weer in. Geen probleem, zelfs al je na lange tijd terugkeert naar het huis waar je vandaan komt, kan dat…soms…

Hoe anders ging dat met de Joden in de afgelopen eeuwen. ” Eer ik u vergeet, vergeet ik mijzelf, o Jeruzalem”, hadden ze zichzelf wijsgemaakt en het zat dieper in hun DNA dan het “Ik worstel en kom boven”  bij de Zeeuwen. Om maar niet te spreken van “Je maintiendrai” onder de Nederlanders. De meesten weten niet eens wat het betekent. Zand erover.

De Europese Joden hadden in de negentiende eeuw zichzelf ook nog eens voorzien van een hersenspinsel, de terugkeer naar de berg Zion en warempel…de Europeanen beloonden dat met de verklaring van Balfour in 1917, zo’n perfide Albionees, Engelsman dus. Daarin werd de Zionisten een eigen staat toegezegd in het gebied dat in die tijd wereldwijd als Palestina werd aangeduid. De Britten waren daar de baas maar ze woonden er niet en het viel ze dus niet moeilijk het land te beloven aan een volk dat ze maar al te graag kwijt wilden. Europeanen hadden dat eerder gedaan: het weggeven van andermans land. Zo excommuniceerde de Paus in de zestiende eeuw de koning van Engeland omdat die z’n eigen kerkje was begonnen. De Paus gaf hij het land aan de Spaanse koning. Alleen moest de laatste Engeland nog wel even inpikken, wat uitdraaide op de ramp met de Armada.

Heel handig, ik denk er ook wel eens over om de tuin van de overburen aan de buurman weg te schenken. Maar goed, die verklaring lag er dus en ja, dan moet je er dus wat mee. Nu brak daarna voor de Joden de hel van de jaren 1933-1945 los want net als Engeland en vooral ook Frankrijk wilde Adolf Hitler van de Joden af. Hitler deed dat echter op een volslagen onacceptabele wijze en nadat het Monster van Braunau was verjaagd braken er andere tijden aan. En warempel, de geallieerden deden precies wat de Nazi’s altijd hadden gewild. De bonjourden de Joden Europa uit door de belofte van 1917 na te komen.  De Joden mochten naar hun “Beloofde Land”.

Alleen de Britten waren ertegen want zij voorzagen problemen en dat was natuurlijk wel een beetje laat. Zij werden zelfs voor antismiet uitgemaakt. Toch probeerden zij grootscheepse immigratie van Joden in Palestina te voorkomen. Zo hielden zij het schip De Exodus, waarover een film is gemaakt, tegen en sloten zij de opvarenden op op het eiland Cyprus, ook al geen echt Engels grondgebied. Overigens, in Palestina woonden op dat moment al jarenlang Palestijnen en Joden en dat ging heel goed samen…opmerkelijk.

Uiteindelijk moesten de Britten de massale immigratie toch toestaan en toen brak er weer een andere hel los, onder meer door de Joodse verzetsbeweging haganah, een soort hamas maar dan anders. Hoe dan ook…in 1948 ontstond de staat Israël dankzij een Joodse tsunami in Palestina en ja…dat bracht problemen met zich mee. Niet alle Arabieren waren het ermee eens. Egypte, Syrië en Jordanië wilden niet opgezadeld worden met een toestroom van Palestijnse vluchtelingen en startten onmiddellijk de oorlog tegen de nieuwe, jonge staat die…de oorlog wonderwel gunstig afsloeg. Maar de  basis voor eenconflict was gelegd. Europa waste haar handen in onschuld en beloofde zonder problemen haar steun aan Israël, het volk dat mede door Europees toedoen zoveel geleden had. Dit hele conflict kent geen enkele onbesmette bladzijde en daarom is het godsonmogelijk partij te kiezen. Beide partijen maken zich onophoudelijk schuldig aan oorlogsmisdaden en schanddaden, daartoe gedreven door een Europa en VS die de rotzooi graag aan een ander overlaten. Op die manier geven zij ruimte aan een hamas dat de eigen bevolking gijzelt en een Israëlische regering die zich gedekt weet, welke rotstreek ze ook uithaalt.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s