Ik geloof niets van dat gePOCH

Soms zijn er van die momenten dat je zou willen dat Peter R. de Vries iets anders deed dan in talkshows ruzie te maken en eigenwijs te zijn. Dan denk ik bij mezelf: man houd je mond en ga aan het werk. Er is nog zoveel te doen. Een van de grootste drama’s dat zich op het ogenblik afspeelt, beweegt zich rond Julio Poch.  Die Transavia piloot die zijn brevet misbruikt zou hebben om politieke tegenstanders van de Argentijnse dictators in zee te gooien.

Ik geloof namelijk helemaal niets van dat verhaal. Ik geloof er niks van dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan dat soort wanstaltigheden en dat hij daarover gaat zitten POCHEN tegenover zijn collega’s. Daar is hij echt niet dom genoeg voor hoor.  Wie wel dom zijn en vooral onbegrijpend, dat zijn zijn collega’s die het verhaal hebben aangehoord. Zij dachten echt dat Poch daar zelf daadwerkelijk aan mee had geholpen, laten we zeggen op vrijwillige basis. Wat wel waar zou kunnen zijn, is dat hij onvrijwillig aan dat soort activiteiten heeft deelgenomen maar ook dan is de grote vraag waarom zo’n man daar met zijn collega’s over zou praten. Een trauma? Een syndroom?

Ik houd het er voorlopig op dat domme, Nederlandse piloten zijn verhaal, in mogelijk krakkemikkig Nederlands uitgesproken, verkeerd hebben geïnterpreteerd, zonder zich rekening te geven van taal en/of cultuurverschillen. Nederlanders laten geregeld merken dat zij tot dat domme gedrag in staat zijn en dus is er een goede kans dat het ook in dit geval een belangrijke rol speelt. Ik zou zeggen Peter….doe weer eens iets dat echt belangrijk is…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s