De diersoort Mensch (3)

Karakteristiek, het meest karakteristiek voor de diersoort Mensch is: A N D E R S. Alles moet anders. Dat geldt zowel voor de binnen- als voor de buitenwereld. Andere diersoorten kenmerken zich vooral door hun aanpassingsvermogen. Zij nemen genoegen met de omgeving waarin zij geboren worden of….zoeken een andere plek. De Mensch niet…die baalt als de omgeving zich niet aanpast aan hem of haar en als het helemaal niet wil lukken, dan zal hij of zij die omgeving wel eens even een poepje laten ruiken!

Ja, de Mensch zal wel eens even zijn of haar directe leefomgeving veranderebn. Welke schade dat oplevert voor die omgeving en voor andere levende wezens, maakt niet uit. In dat opzicht verschilt de Mensch niet zoveel van andere levende wezens want het zelfbehoud en het voortbestaan van de soort gaat voor. Hoewel, dieren als tijgersen panters trekken zich over het algemeen liever terug dan dat ze hun exploratiedrang voortzetten tegen beter weten in. Zoniet de Mensch. En zo gaat het niet alleen met de directe leefomgeving. Hoewel er meer dan voldoende hulpmiddelen en vaardigheden zijn gegeven, doet de Mensch niet liever dan deze aan te passen of om te vormen. Zo had de eerste mens vrijwel zeker een heel fraai ingebouwd GPS systeem. dit wasechte vooral gebaseerd op gevoel en intuïtie maar daar houd je je als mens liever niet mee bezig. Eventueel, als je er echt niet van af kan, ken je het toe aan vrouwen als karakteristieke eigenschap.

Overigens is het gekke daar dan weer van dat mannen tegenwoordig beweren dat vrouwen zo’n slecht richtingsgevoel hebben maar goed….  De Mensch kiest voor een ingewikkelde omweg via nodeloze paden van energieverspilling die hij “technologie” noemt. Het fraaie daarvan is dat hij of zij na niet al te lange tijd merkt hoe onhandig de zelf-bedachte rommel is. Het gevolg is dan wel weer dat er iets nieuws moet komen dat de fasen “kinderziekten”, “onmisbaarheid” en “ouderwets”  doorloopt. Daarbij laat de Mensch dan meestal een geweldige berg afval achter en een enorme stuk verwoesting van de planeet. Dat kan deze diersoort niet zo geweldig veel schelen omdat hij/zij immers voortdurend is de eigen levensomstandigheden te veranderen..  Al weer iets waarin de Mensch niet al teveel verschilt van andere diersoorten. Ook zij vernielen en bevuilen de aarde maar als hun leefomgeving daardoor ondraaglijk wordt, vertekken zij.

A N D E R S moet ook de Mensch zelf . Voortdurend ziet hij af van de eigen gedrevenheid, gerichtheid en eigenschappen. Voortdurend probeert hij zichzelf te veranderen of…op zijn minst anders voor te doen dan hij is. BETER voor te doen ook, dat wil zeggen: een presentatie van zichzelf te geven die anderen voor zich inneemt of juist imponeert. Dat heet bij elkaar allemaal persoonlijkheidscultuur. Alles bij elkaar is de Mernsch voortdurend bezig met verandering, let wel…verandering volgens het eigen idee.

 

Angst

Want de Mensch is angstig voor veranderingen die door anderen of andere krachten teweeg worden gebracht. Daardoor dreigt hij of zij namelijk het overzicht over het eigen wankele levenspad te verliezen. De zelf gestelde doeleinden raken daardoor ook in de knoop en op het eerste gezicht buiten bereik. Dat kan natuurlijk noot de bedoeling zijn. Andere soortgenoten, andere diersoorten, planten en overige natuurverschijnselen kunnen de oorzaak zijn van deze bedreigingen. De consequenties zijn moord. doodslag, oorlog, jacht of…zieligheid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s