Hoe word je miljardair?

Hardwerkende mensen worden allemaal miljardair….tenminste, dat idee krijg je wel eens als je het gezanik van al die Hardwerkende Nederlanders hoort. De werkelijkheid is anders. Miljardair word je niet door hard te werken.

Miljardair worden begint bij die stralende ochtend dat je een keer de avond van tevoren niet teveel hebt gezopen en dus nog kunt nadenken. Je hebt een heldere hasses en het denken komt maar niet tot stilstand en ineens weet je het. Je bent zojuist de meest zinloze gedachte tegengekomen, iets waar echt helemaal niemand iets aan heeft. Die ga je realiseren. Dat is het doel! Je moet het zeker weten, het moet het meest zinloze zijn dat iemand kan bedenken.

Vervolgens ga je natuurlijk “hard” aan het werk. Je maakt een model van de idioterie en zet dat voor je neer op het bureau. Daarna ga je er naar zitten staren. Hoe zou je het idiote, totaal nodeloze geval een leuk jasje kunnen geven? Het moet er natuurlijk wel fantastisch uitzien qua design. Kleur en vorm, ze moeten de geilheid van het dagelijkse leven tot grote hoogte op doen wellen. “Sexy dus”. En dan komt de volgende stap want nu moet je het onding onder de mensen brengen als de materiële verlosser van de komende tien jaar. Je bedenkt dus een verhaal of je laat een verhaal bedenken door iemand die goed verhalen kan bedenken en die met een habbekrats genoegen neemt. Of…je betaalt flink voor een wereldberoemde verhalenbedenker en diens naam verbind je er aan. Of je zoekt een gratis verhalenbedenker en laat het verhaal vertellen door een wereldberoemdheid. Bijvoorbeeld: De Brad Pitt-dinges”. Die lult voor het gemak even dat hij zijn geluk en zijn lotsbestemming eraan verbonden heeft en hup….

En dan gaat het kreng in produktie. Maar natuurlijk produceer je pas als de aanloopkosten gedekt zijn door de opties op het geval of door aandeelhouders. Weg met dat risico zeg! Zo…alles is klaar. De productie laat je wel over aan mensen die je een schijntje betaalt en aan wie je vertelt dat het “marktconforme”  of eigenlijk met de vakbond overeengekomen salarissen zijn. Het maakt niet uit hoe hard ze werken, zij worden er niet rijk van en dat is ook helemaal de bedoeling niet. JIJ moet er rijk van worden. Intussen gaat die Brad Pittmolen maar door met de wereld te vertellen dat dit product voor iedereen echt de onmisbare dinges is.

Nou…dan hoef je alleen nog maar in je draaistoel te gaan zitten en te letten op de beurs….

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s