Die zorg is zo duur! Poe, nou!

Ja ja, ze zijn er weer. De brieven, onderzoeken, statistieken en babbelaars die de zorg verklaren tot het duurste element uit onze samenleving. De zorg is zo duur, dat doet het altijd goed want dat betekent dat een ander leeft van jouw tekorten. Ja, wie wil daar geen eind aan maken.

En natuurlijk, het zijn niet de peperdure geneesmiddelen, het zijn niet de peperdure specialisten en het is niet de peperdure gang van zaken die de zorg duur maken. Het zijn ook niet de bonusvretende managers met hun “marktconforme salarissen die de kwaliteit bewaken”. Nee….het is gewoon het mannetje en het vrouwtje met hun rollator en stok, zij maken de zorg duur ja! En ook maken de thuiszorgers de zorg duur. Onthoud dat nu eens!

En ja, we MOETEN bezuinigen want dat zegt iedereen en dan is het zo. Ja…want als IEDEREEN het zegt, dan is het ALTIJD zo…dan hoef je niet meer na te denken, dan doe je gewoon wat IEDEREEN zegt. Hé, dat klinkt verbazingwekkend vertrouwd in de oren maar vooruit, laten we de Godwins schrappen. En toch, er blijft altijd nog dat moment van verbazing want op een goede dag zul je ontdekken waarvoor je bezuinigt en wie daar echt profijt van heeft.

Eigenlijk wist ik het al wel maar het is altijd goed als het tipje van de sluier weer even wordt opgelicht. Gisteravond was er aandacht voor de Europese Landbouwpolitiek. Een politiek die heel veel geld kost, zogenaamd om te zorgen dat ons voedsel van goede kwaliteit blijft. Dus: dat je zeker weet dat een plofkip goed explosief is. Dat bedoel ik dus. Maar bovendien werd er gesproken over de verdeling van de Europese landbouwsubsidies.

De grote discussie ging over de vraag wie die subsidies nu zouden moeten ontvangen en ja iedere redelijk en gezond denkend mens zou zeggen: de boeren. Maar dat is dus niet zo hè! Nee, de boeren, kom nou! Nee, dat geld komt in handen van de grootgrondbezitters. Zij hebben namelijk de grond en dus krijgen ze subsidie. Anders zouden ze er flats neerzetten, die dan trouwens ook weer onverkoopbaar zouden zijn maar dat terzijde. En…ja…het is heus waar: de Britse koningin Elisabeth strijkt Eurtopese landbouwsubsidies op, op grond van het feit dat zij landerijen heeft. Kijk, dat ik daar nou niet aan gedacht heb. Dat die grasmaaier die de gazons bij Buckingham Palace het gras korthoudt, eigenlijk door mij wordt betaald. Je moet er wat voor over hebben hè, voor de zorg voor anderen…

 

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s