Selectieve dyslexie

Gisteren plaatste ik hier een artikel over een Turkse jongen die op tv zat te zwetsen over “die verschrikkelijke Joden”. Een afschuwelijk verhaal omdat het bij zo’n jong er van alle kanten ingeprogrammeerd is. Alsof het niet erg genoeg is, hebben sommige internetgebruikers ook nog eens kans gezien mijn commentaar over de Belevingswereld van de antisemiet te niet-lezen.

Dat waren vooral mensen die er prat op gaan dat zij zich hebben verdiept in de Koran. Maar…als zij de Koran netzo goed hebben gelezen als mijn commentaar, dan geeft het te denken. Wat mij opvalt is dat zij überhaupt niet begrijpend hebben gelezen, de verbanden niet hebben gevolgd maar uitsluitend reageren op datgene dat hen onwelgevallig is. Op grond daarvan verklaren ze mij tot antisemiet terwijl ik zelf in het artikel al heb aangegeven dat het een “tricky”  opmerking was.

Ik had er al zo’n flauw vermoeden van maar het “verdiepen in de Koran”  stelt over het algemeen niet zoveel voor. Met een zekere vooringenomenheid een tekst lezen en checken op onwelgevalligheden, is geen verdiepen. Integendeel: het is uitkleden en oppervlakkiger maken. Dat is precies wat al die zogenaamde Islamcritici doen: een gecompliceerde, veelvormige tekst terugbrengen tot alles wat irriteert en vervolgens uitdragen dat die tekst als geheel een gevaar voor de samenleving vormt.

Een gevaar voor de samenleving is dat inderdaad, het optreden van Islamcritici is een ultiem gevaar voor de samenleving omdat zij door versimpeling de indruk wekken dat zij alle kennis in huis hebben. In werkelijkheid weten zij en snappen zij helemaal niets.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

6 thoughts on “Selectieve dyslexie

 1. Citaat: “het optreden van Islamcritici is een ultiem gevaar voor de samenleving”.

  O ja?? Was de kritiek van Erasmus en al die anderen destijds op de RK-kerk ook zo gevaarlijk voor de samenleving?? O nee natuurlijk niet, wat stom van me, het was de Rk-Kerk die een gevaar voor de samenleving was. .Als er iemand is die niets van de islam snapt bent u het wel. Het probleem met de koran lezen is dat zowel de vreedzame en gewone moslims, maar ook de gewelddadige islamterroristen hun inspiratie rechtstreeks uit de koran putten. Maar zelfs dat schijn je nog niet eens door te hebben. Ik heb dat hier al eerder uitgelegd.

  http://zwetsmajoor.wordpress.com/2013/09/29/terreur-als-religieus-gedrag/

  Over het werkelijke gevaar gesproken:

  http://www.franklinterhorst.nl/Europa%20onder%20het%20zwaard%20van%20de%20islam.htm

   • Goed, wil je dan zo vriendelijk zijn om eens duidelijk uit te leggen waarom nou precies islamkritiek zoveel gevaarlijker is voor dan samenleving dan de islam zelf? Er is een bepaalde manier om iets (bv de complexe en zeer ingewikkelde islam) te begrijpen en dat is door het te ontleden en te versimpelen door het in stukjes te hakken. Zeker er staan hele mooie dingen in de koran die de goede kant van de islam voorstellen. Maar ook hele lelijke waar de terroristen hun dagelijkse inspiratie uit putten. Maar als je deze twee weer samenvoegt, krijg je dan iets onschuldigs? Voor de goede orde, het probleem met de islam begon bijna 1400 jaar geleden omdat het principieel vijandig staat tegenover alles wat niet islamitisch is. Kijk maar in hoe een korte tijd de islam is verspreidt, hoofdzakelijk door bruut geweld.Ok Er zijn ook tijden geweest van relatieve vrede en toen de islam rond 1200 op haar hoogtepunt van “beschaving” was had het ook een zeer hoog niveau waarbij Europa in het niet zonk vanwege de inval van de donkere middeleeuwen. Na de laatste inval in Europa rond 1654 waarbij ze voor de poorten van Wenen werden terug geslagen heeft de islam zich redelijk koest gehouden. Met de Iraanse revolutie van 1979 beleefd de islam en met name de wereldwijde jihad een opleving geëxporteerd en gefinancierd door Iran en de oliedollars. De wereldwijde reactie daarop is secundair. Het probleem en de oorzaak van allle kritiek en aversie tegen de islam ligt principieel bij de islam en nergens anders omdat het op bijna alle vlakken botst met onze denkbeelden over beschaving en vrijheid. Islam betekent letterlijk en figuurlijk onderwerping, en streeft naar wereldoverheersing, vergeet dat niet.

 2. Citaat: Een gevaar voor de samenleving is dat inderdaad, het optreden van Islamcritici is een ultiem gevaar voor de samenleving omdat zij door versimpeling de indruk wekken dat zij alle kennis in huis hebben. In werkelijkheid weten zij en snappen zij helemaal niets.

  Om de vraag nog even te herhalen voor het geval je eroverheen leest,

  waarom is naar jou mening islamkritiek nou een gevaar voor de samenleving????

  Wat is of zijn de ultieme risico,s die er genomen worden???

 3. Ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag Kay! Kijk, dat kritiek op de islam gevaarlijk is, dat weten/ wist Blonde Greet, Ayaan Hirsi Ali en Theo v Gogh natuurlijk als geen ander. Maar waarom precies is nou kritiek op de islam wel gevaarlijk voor de samenleving en is kritiek op andere religies dat niet??

 4. Je hebt naar eigen zeggen drie boeken gelezen over de Profeet ( vrede zij met hem), waar ging dat precies over dan?? Weet je dan niet dat Mohammed heeft gevochten, gemoord, geroofd, gelogen ( al die tegenstrijdige soera,s en niet te vergeten de Duivelsverzen) en geneukt ( met zijn 14 vrouwen) als een beest???
  Een groter contrast met andere profeten zoals Christus is er niet, hij heeft zowaar alle geboden uit de tien geboden van Mozes overtreden, en dat noemt men dan een gezant van God???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s