Help, mijn zoon is een viking! De lul, het gebakje en de gaskamerideologie.

De vikings komen, of eigenlijk, ze zijn er al een tijdje. Merendeels jongelui die zich viking noemen en dan van onder hun helm met slagtanden allerlei nationalistische praat verspreiden. Dat is opmerkelijk omdat Vikings in hun periode, Noren en Denen, vooral zeer onwelkome asielzoekers waren in hun tijd. De Zweedse Noormannen staan meer bekend als “warangen” en richtten hun pijlen vooral op Rusland.  De Vikinggezelschappen die ons land bezochten bestonden uit uitgeweken Deense of Noorse jongelui van adel met hun aanhang. wZe hielden zich vooral bezig met verkrachting, moord en brandstichting, waardoor Dorestad is verdwenen. Niet echt een naam om als nationalist trots op te zijn, lijkt mij.

Even zo goed weet ik wel waar de term “viking”  naar verwijst. Het doelt op het “Nordische ras”, een afsplitsing van de Germanen in Denemarken, Zweden en Noorwegen (IJsland) die min of meer uit de Naziduim is getoverd. Het “Nordische ras” dat zo bloedzuiver zou zijn. vooral ook vrij van semitische “vervuiling”, zo zag men dat in SS-kringen. Zoals gebruikelijk geleuter want vooral de Zweden hadden zich toen al zwaar vermengd met “inferieure” volkeren zoals Finnen, Russen, Fransen en meditteranen.  En toch, het versterken en het in standhouden van het “Nordische ras” moest plaatshebben door de zogenaamde “Germaanse SS”. Het feit dat Nederlandse jongelui zich via een omweg beroepen op raszuiverheid zoals die door Hitlers trawanten werd uitgedragen, belooft niet veel goeds. Te vrezen valt dat de Vikings ook voorstander zijn van de zogenaamde “Lebensbornklinieken”  waar SS-hoeren fungeerden als proliferatie-koeien.

Al met al valt er aan de term “viking” niets nationalistisch te ontdekken en…de verwijzing naar het “Nordische ras”  berust nou niet direct op een verleden om trots op te zijn. Het is dus een blamage dat dit soort “gedachtengoed”  in verband wordt gebracht met de kleuren rood, wit en blauw. Een en ander doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een groepering die zich kenmerkt door een gebrek aan intellectuele achtergrond en een totale afwezigheid van vaderlands-historische kennis. Daar komt bij dat menige “viking” , gezien de geproduceerde teksten, nauwelijks de Nederlandse taal beheerst en dat geeft toch ook te denken voor een organisatie die zich op haar nationalistische karakter beroept. Nee, de vikings van Nederland zijn, vrees ik, verder van huis gedwaald dan hun roemruchte naamgevers.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s