Hardwerkende Nederlanders zijn de pest voor de samenleving

Mooi, we hebben een akkoord dus ik zou zeggen tegen alle hardwerkende Nederlanders: mouwen opgestroopt en handen aan de ploeg. Vanaf vandaag wordt alles beter. Richt de blik op Berlijn (klinkt best aardig in historisch perspectief). En al die anderen? Die werkschuwe, onwaardige linkshandige zichzelf chronisch ziek of werkloos noemende uitvreters en illegale beesten met hun vuile, stinkende. profiterende ongewassen rotkoppen? Die verrekken maar. Daar hebben wij, hardwerkende Nederlanders toch maar even mooi voor gezorgd! Wij willen dat ze met hun slijmerige, graaierige (waar heb ik dat woord eerder gehoord?) smerige klauwen van onze zuurverdiende centen afblijven. Laat ze doodstinken!

Zuurverdiend? Ja, dat klinkt dan wel weer een beetje dom want wie verdient zijn geld nu “zuur”. Als je je geld “zuur” verdient, heb je dus gewoon het verkeerde beroep gekozen. En als je dom genoeg bent het verkeerde beroep te kiezen, ja waarvoor ben je dan nog meer onvoldoende intelligent? Hoe dan ook, het neo-socialisme leert ons dat alle idealen zijn vervangen door klinkende munt, het gerinkel van geld behoort ons als feest in de oren te klinken. Hoewel: geld rinkelt al lang niet meer maar giert op de golven van de elektronica zo snel door het heelal dat het alleen nog maar door de meest verschrikkelijke cybers kan worden ingehaald.

Jaja…de hardwerkende Nederlanders hebben dus hun zin gekregen, intelligent of niet. En ze kunnen nu naar believen als die uitvreters en handophoudende profiteurs die voor hun lol op het randje van de honger balanceren uitschelden voor alles wat lelijk is. Dat zal ze leren want wie maar genoeg negativiteit over zich heen krijgt, die gaat heus wel opgewekt een initiatief nemen of gewoon aan het werk. Fluitend.

Het is toch een rare mentaliteit van die hardwerkende drollen die denken dat als je mensen maar genoeg uitscheldt en in de hoek zet, dat ze dan wel opgeladen worden om extra energie te steken in hun toekomst. De redenatie van Reagan dat armoede een aanmoediging is om een carrière op te zetten, geldt maar voor een enkeling. De meeste mensen zijn door hun eigen omgeving en door hardwerkende Nederlanders al zo ver in de put getrapt dat ze geen enkele waardering meer voor zichzelf kunnen opbrengen. Een minderwaardigheidsgevoel is eerder aangebracht dan een stimulans.  En juist daarom gebeurt het ook.

Het is het diepgewortelde negatieve zelfbeeld dat werklozen en zieken ertoe brengt besluiteloos en wanhopig thuis te zitten of…heel gestresst te solliciteren. Dezelfde instelling brengt hardwerkende Nederlanders ertoe werklozen de put in te trappen, dat is vergelijkbaar met pesten op school: “Als jij in de put zit, ben ik de beste.” Eigenlijk zijn die hardwerkende Nederlanders niet meer dan gestresste sukkels die achter het geld aanrennen en dingen doen die ze eigenlijk niet zien zitten. En daarom trappen ze en vertrappen ze zielen…hardtrappende Nederlanders.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s