Het gelijk van mevrouw Sperma Zaadcel

Ik ken mevrouw Sperma Zaadcel nu zo’n dikke 50 jaar en ik moet zeggen, ze is altijd zo ongeveer hetzelfde gebleven. Kittig, klein, actief  en altijd op zoek naar iets nieuws. De laatste jaren gaat ze iets minder vaak de deur uit dan vroeger maar als ze aan het werk is, dan doet ze het goed.

Nooit heb ik eraan getwijfeld dat het een vrouw was. Beter dan alle anderen wist zij wat de man graag wilde en daarop concentreerde ze zich ook. Sommigen denken dat Zaadcel vooral uit is op bevruchting maar dat is niet zo. Nee, het gaat haar vooral om de bevrediging, het plezier van de man. Daarom zet zij haar omgeving ook aan tot activiteiten die tot dat genot leiden zonder dat bevruchting meteen het gevolg hoeft te zijn. Zij is zich volledig bewust van dat waarin zij goed is en…wat zij leuk vindt.

Het leuke ervan is voor haar de weg naar buiten. Ze is gek op buiten en eigenlijk vindt zij het prima als ze meneer Ovo Ei niet tegenkomt want die mept haar nog al eens terug en dan blijft ze een beetje wezenloos liggen. Nee, dat is voor haar helemaal niet bevredigend. Liever vindt zij haar weg naar buiten in het helder spoelende water van het toilet.  En ze heeft gelijk…verreweg het beste in het leven is de concentratie op datgene wat je leuk vindt en wat je goed kunt. Misschien is de horizon van Sperma niet zo breed en dat vergemakkelijkt voor haar een keuze uit de mogelijkheden die de wereld biedt. De drang om de man te bevredigen neemt dan al gauw de overhand, in de zekerheid dat het succes vrijwel altijd heel groot is.

Voor mensen is die keuze aanmerkelijk minder eenvoudig. Gevoel, hersenen, zintuigen en wat het allemaal meer zij zijn voortdurend bezig ons af te leiden van datgene wat ons wezenlijke doel in het leven is, wat wij eigenlijk zijn. Daarbij heeft de mens een kunstmatige verlokking uitgevonden die de meesten van ons volledig wegvoert van het rechte spoor: geld. Dit middel blijkt uiterst goed toepasbaar om mensen volkomen van zichzelf te vervreemden. Dat is ook de bedoeling ervan want als mensen zichzelf niet zo goed meer kennen, zijn ze gemakkelijker bestuurbaar van buitenaf. Het middel geld is ook daarvoor heel geschikt. Wel steeds minder geld natuurlijk….maar toch….geld….

De beste wraak die ieder kan nemen op degenen die het geld als lokaas voorhouden, is het terugvinden van zichzelf en de keuze gewoon iets leuks te gaan doen. In de praktijk leidt dat tot succes. Ook als het leuke vrijwilligerswerk is, werkt het positief. Wat je ermee verdient, is de weg naar je zelf. Je pept jezelf op, je kunt tevreden zijn over jezelf omdat je iets heel goed doet en het nog leuk vindt ook. Dat is wel een heel andere instelling dan te streven naar vervroegd pensioen. Integendeel, die tevredenheid over jezelf leidt tot hert inzicht wat je kunt gaan doen voor de komende tijd…ook om geld mee te verdienen want je hebt nu eenmaal wel wat geld nodig. Sterker nog: met een beetje geluk krijg je veel meer geld dan je eigenlijk nodig hebt, omdat je goed en gelukkig bent in je vak. Neem een voorbeeld aan mevrouw Sperma Zaadcel en volg het spoor dat je gelukkig maakt en leidt tot zelfverwezenlijking.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s