Politiek leider? Van wat dan, Diederik?

Ik heb het Diederik Samsom duidelijk horen zeggen: “Ik heb mijn woord gegeven.” Hij zei er niet bij aan wie en waarschijnlijk durfde hij dat ook niet toen hij het besluit van een heel PvdA-congres aan zijn laars lapte. Diederik wil eerder overkomen als betrouwbare regeringspartner dan als iemand aan wie je de zorg voor het land toevertrouwt.

De stoere, eenzame piraat van de Noordelijke IJszeeën is getranfsormeerd in een week eitje dat niet mag uitlopen omdat anders het pluche smerig wordt. Voor mij persoonlijk is dat ene teleurstelling want ik had wel wat verwacht van zo’n enteraar op volle zee. Niets dus! Hij is van het SinteJorsisop overgoten zoals zovele anderen want wat heb je aan een man die zijn woord geeft aan de vijand en zijn vrienden in de steek laat? Juist: helemaal niets. De Judaskus was er nog een vriendendienst bij vergeleken.

Diederik deed het in het begin goed. Hij koos ervoor om in de Kamer te blijven en geen minister te worden. Maar wat heb je daaraan als je geen afstand durft te nemen van je natuurlijke vijanden en slechts door de opportuniteit gedreven bondgenoten. Geen donder natuurlijk want na kortere of langere tijd ben je al je vrienden, de steun en toeverlaat kwijt.

Diederik noemde zichzelf Politiek Leider, de vraag daarbij is alleen: van wie is hij precies politiek leider? Driekwart van zijn achterban steunt hem niet en dat doet denken aan het parlijleiderschap zoals de Sovjet Unie dat ruim zestig jaar kende. Diederik in de rol van 1e Sectretaris van het Centraal Partijbureau. O mijn god…het is erg, ja heel erg en vooral erg omdat zijn beslissing zo’n ontzettend idiote beslissing mogelijk maakt: illegalen tot crimineel verklaren. Het is echt dommer dan de Romeinen. Zij stelden illegale immigranten aan als grensbewakers en gaven hen een stuk land aan de grens van het Rijk. Op die manier bouwden zij een degelijke bufferzone. Degelijk omdat juist de laatste nieuwkomers vaak de beste blokkade vormen tegen nieuwe nieuwkomers. Dat het uiteindelijk niet werkte had niets te maken met het beleid maar met de stuwkracht van buiten. Die houd je door een wetje over criminaliteitsverklaring ook niet tegen.

Er waren deze week zelfs mensen die spraken over culturele Marxisten in de PvdA. Dat is een absoluut gotspe omdat de PvdA juist is opgericht om afstand te nemen van Marx en toch…het begint erop te lijken dat de methoden van Lenin navolging krijgen onder de sociaal-democraten: volg als leider de minderheid van uw achterban en onderdruk de rest.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

PvdA-ers aller windstreken, verenigt u! 

Advertenties

One thought on “Politiek leider? Van wat dan, Diederik?

 1. Het dilemma van de illegaliteit.

  Hoe schrijnend het soms ook kan zijn, en hoe nobel het (illegaal) helpen van uitgeprocedeerde immigranten ook lijkt, sommige mensen snappen blijkbaar niet meer hoe het nou werkelijk zit. Laten we daarvoor eerst even een eeuw terug gaan.

  Tot 1914 was praktisch overal een liberaal personenverkeer mogelijk, je had niet eens een paspoort nodig om een willekeurig land binnen te komen. Regels zoals verblijfsvergunningen etc. of asielzoekerscentra had men nog nooit van gehoord. Het belangrijkste voordeel was dat men dus ook nergens “illegaal” was of kon zijn, (tenzij men) mede omdat men vanaf dag 1 geheel op eigen benen moest staan, al dan niet met behulp van wat spaargeld, familie of kennissen die hulp en onderdak verleenden op zoek naar een baantje, of bedrijfje te starten. Als laatste redmiddel had je nog de liefdadigheidsinstellingen of de criminaliteit, wat uiteraard veelvuldig voorkwam. Maar er was geen enkele… door gemeenschapsgeld gesponsorde collectieve voorziening voor immigranten.
  Ergens in de zeventiger jaren werden toelatingseisen geleidelijk versoepeld en kwamen er, om humanitaire reden, bepaalde basisvoorzieningen (onderdak en een minimum bestaan (uitkering), aan immigranten die een verblijfsvergunning kregen. Dit humane en ruimhartige asielbeleid heeft de Nederlandse belasting betaler de afgelopen 45 jaar al ruim 250 miljard euro gekost. (Bron: Elsevier, Binnen zonder kloppen, Pieter Lakeman). Op emotionele gronden kunnen we als immigrant niemand weigeren die het materieel gezien slechter heeft als wij. Aangezien het hier gaat om ca 2 miljard mensen, is dit onbegonnen werk. Dus zullen wij op rationele gronden keuzes moeten maken over wie we hier wel of niet toelaten. Er zijn nou eenmaal grenzen aan wat de arbeidsmarkt, een economie of land aan immigranten kan opnemen.
  Wie dat wil bestrijden nodig ik uit de proef op de som te nemen en het eigen huis en tuin op eigen kosten beschikbaar te stellen voor zoveel mogelijk immigranten. Het is wel erg inconsequente om de gemeenschap te laten opdraaien voor je eigen nobele idealen.
  Of zullen we de klok toch maar radicaal 100 jaar terug draaien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s