De PVV leugens en de waarheid

Het is natuurlijk opmerkelijk dat de PVV-aanhang als door een bij gestoken reageert als je commentaar p ze levert, terwijl zij zelf zich het schreeuwende recht toekennen iedereen te beledigen en aan te vallen. Analytisch gezien maakt dat duidelijk dat zij fundamenteel geïrriteerd zijn en dat het gaat om uiterst gevoelige zieltjes. Dat gaat overigens veelal gepaard met een macho betonnen buitenkant.

In de twee voorgaande blogs heb ik een reeks van PVV-leugens besproken en geloof me, er zijn er meer. Eén van de grootste die nog blijft, is de gedachte dat de PVV altijd zegt wat ze denkt en vasthoudt aan haar inzichten. In de praktijk is al vaak gebleken dat de partij gemakkelijk afwijkt van een eenmaal ingenomen standpunt. In dat opzicht is het ook een echte politieke partij zoals we die de laatste dertig jaar kennen. De fundamenten daarvoor zijn overigens gelegd door D66 maar daarover een andere keer.

Het betekent allemaal niet dat de PVV nooit iets zegt dat waar is en dat zij alleen maar onbegrijpelijke, hitserige taal uitslaat. De pogingen om een soort multicultureel paradijs in te richten, waren bij voorbaat gedoemd te mislukken. Waarom? Omdat zij volledig voorbijgaan aan het ween van de mens: niet flexibel en onlosmakelijk verbonden aan gewoonten en tradities  Dat de politieke top zich daarvan niets heeft aangetrokken, wordt haar met recht verweten.

De vervreemde opvattingen die aan de multiculturele samenleving ten grondslag liggen, zijn  het gevolg van de overmaat aan academisch gevormden in de leidende lagen van de partijen en samenleving. De gedachte dat een bul en intellect hetzelfde zijn, is wijd verbreid in deze groeperingen maar absoluut foutief. Intellect heeft te maken met het denkend vermogen en niet met aangeleerde wijsheden. Zij laten zich niet leiden door hun inzichten in de maatschappij of emoties. Nee, zij baseren zich op een stroom aan objectieve, totaal nietszeggende rapporten vol cijfers en gebakken lucht wijsheden over de toekomst.  Daardoor is er een enorme kloof ontstaan tussen zogenaamde “politiek leiders” en hun achterban.

In praktische zin betekende het verwoeste volkswijken en onbegrip en problemen op stations, in de bus en zelfs in de supermarkt.

De multicultisamenleving zoals die in Nederland was bedacht is haast infantiel van aard en bestaat nergens op aarde, ook niet in de VS. In dat laatste land leven grote groepen van verschillende afkomst volslagen langs elkaar heen met een minimum aan bindende factoren. Eén van die factoren is, o rampspoed, het leger. Daarom hebben de VS steeds nieuwe oorlogen nodig want bijna alleen daarin manifesteert zich hun eenheid. Kortom: een multicultisamenleving heeft ene redelijke kans van slagen mits het aanatal bindende factoren minimaal is, zij het wel voor iedereen gelijk. Daarbij behoort het spreken van éénendezelfde taal voorop te staan.

En ja….in het partijprogramma van de PVV zijn nogal wat punten te vinden waarmee ik het eens ben. Dat geldt overigens ook voor fascistische en nazistische groeperingen alleen: er zitten altijd een paar punten tussen die het programma als geheel onacceptabel maken. DAT is de waarheid en die waarheid kan heel Nederland zich aantrekken.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

5 thoughts on “De PVV leugens en de waarheid

  1. Je weet weer heel aardig en subtiel een link te leggen tussen de PVV en het fascisme. Misschien zijn er overeenkomsten, maar daar hebben meer partijen last van. Het belangrijkste en gevaarlijkste van het fascisme is de strijd voor een sterke overheid, door het ondermijnen en uiteindelijk het vernietigen van de democratie en de oppositie en de rechtsstaat. En laat dat laatste nou net de belangrijkste overeenkomsten zijn met de wens van die moslimvriendjes van jouw, om daarvoor in de plaats de Sharia in te stellen.Hier heb je een interessante en degelijke analyse van die valse beschuldiging waar je als leek steeds opnieuw weer mee komt.

    http://victorvandersterren.blogspot.nl/2012/01/de-eeuwige-terugkeer-van-de-valse.html

  2. Citaat: “”De vervreemde opvattingen die aan de multiculturele samenleving ten grondslag liggen, zijn het gevolg van de overmaat aan academisch gevormden in de leidende lagen van de partijen en samenleving. De gedachte dat een bul en intellect hetzelfde zijn, is wijd verbreid in deze groeperingen maar absoluut foutief. Intellect heeft te maken met het denkend vermogen en niet met aangeleerde wijsheden. Zij laten zich niet leiden door hun inzichten in de maatschappij of emoties. Nee, zij baseren zich op een stroom aan objectieve, totaal nietszeggende rapporten vol cijfers en gebakken lucht wijsheden over de toekomst. Daardoor is er een enorme kloof ontstaan tussen zogenaamde “politiek leiders” en hun achterban.””

    Dat ben ik dan volledig met je eens, alleen dan om precies de omgekeerde reden dan wat jij erbij fantaseert. Lees dit boek maar eens goed door. Hier een samenvatting waar je de nodige conclusies uit kunt trekken: http://www.heemland.nl/hl27-Boek_De_kloof.htm

      • Dat bedoel ik nou juist, u bevind zich, naar eigen oordeel, in goed gezelschap van ervaren politici, maar bent mijlen ver verwijderd van het besef van de ramp die zich voltrekt langs de randen van de getto,s waar oorspronkelijke Nederlanders wanhopig nog een beetje proberen iets van hun eigen cultuur te ontdekken. Tja, eigen cultuur zult u zeggen, Nederlanders hebben ook recht op een eigen cultuur, dat was jarenlang vloeken in de kerk bij onze politiek correcte politieke kliek waar Plasterk ook toe behoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s