Israel met pensioen

Israel bestaat nu 65 jaar…65 moeizame jaren kun je wel zeggen. De vraag is of het land nu een steek is opgeschoten met de internationale acceptatie, voorlopig lijkt het er niet op.

En eerlijk gezegd: dat is geen wonder. Hoewel Israel op eigen grondgebied over een enorme militaire superioriteit beschikt, heeft het nog nooit een wezenlijke stap in de richting van VREDE gedaan. Vrede volgens de betekenis die Gandhi eraan gaf: Er is geen weg naar de vrede, vrede is de weg.” De woorden hadden zo uit de mond van Jezus kunnen komen en daarmee heeft Israel toch ook iets, als het goed is. Misschien heeft het land en het volk in dat opzicht nog wel een schuld te vereffenen.

Natuurlijk, zullen de verknochte aanhangers van het Joodse land zeggen, de ellende is in de wereld gebracht door die Palestijnen die het maar verdommen zich te onderwerpen aan de regels van de regering in Jeruzalem. Wie denken ze wel dat ze zijn? En bekend is natuurlijk dat terrorisme met bommen in bussen veel erger is dan met vliegtuigen boven bussen. Laten we wel wezen, het is allebei niks en het draagt allebei niet aan vrede bij.

Nu moet mij  van het hart dat wij het vermoedelijk ook niet zouden accepteren als op een goede dag vier miljoen moslims middenin ons land gedropt zouden worden die vervolgens van de VN het recht kregen om de baas te gaan spelen. Maar ja, de macht van Voldemort in Washiongton strekt ver.

Heel opvallend vond ik echter de uitzending, nota bene van de EO, waaruit bleek hoe onleefbaar Israel is geworden. Dat komt niet zo zeer door de Palestijnen als wel door de orthodox Zionistische stromin gin het land waarvan mannen als Netanyahu onverkort deel uitmaken. Zij leggen het l;and een strikt Joodse wetgeving op die voor iedere liberaal vrijwel onverdraagbaar is. De conflicten die daaruit voortkomen , staken opnieuw de kop op toen nog maar kortgeleden Orthodoxe Joden stenen gooiden naar de hoofden van liberaal Joodse vrouwen die wilden bidden nabij de Klaagmuur. Dat mag van de, heren, Zionisten niet. Over vrouwenonderdrukking gesproken, een cultuurverschijnsel dat wij meestal alleen maar toekennen aan de Islam.

Nee…er zijn mensen die de letters “Na”  zouden willen voegen aan de voorzijde van het woord Zionist . Ik zal dat niet doen want ik vind dat dergelijke combinaties veel te gemakkelijk in de mond worden genomen. Zeker is dat de rechts-orthodoxe laag van de Israelische bevolking steeds meer een onleefbare situatie scheppen, niet alleen voor Palestijnen maar ook voor liberale Joden. Het zou me niets verwonderen als Israel met zijn pensioen inderdaad aan de laatste carrière begint.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

6 thoughts on “Israel met pensioen

 1. Citaat: “En eerlijk gezegd: dat is geen wonder. Hoewel Israel op eigen grondgebied over een enorme militaire superioriteit beschikt, heeft het nog nooit een wezenlijke stap in de richting van VREDE gedaan.”

  Dat is niet zo vreemd meneer de chaoot, dat piepkleine landje ligt namelijk te midden van een dorre onmetelijke woestijn met agressieve buurlanden die dat kleine economische wonder het liefst zo snel mogelijk met man en muis van de kaart willen vegen. Als die Israelische militaire superioriteit dan zo enorm is, waarom gebruikt men die dan hoofdzakelijk ter defensie van zichzelf, want dat is namelijk de enige reden waarom die militaire macht zo superieur is.

 2. Citaat: “De conflicten die daaruit voortkomen , staken opnieuw de kop op toen nog maar kortgeleden Orthodoxe Joden stenen gooiden naar de hoofden van liberaal Joodse vrouwen die wilden bidden nabij de Klaagmuur. Dat mag van de, heren, Zionisten niet. Over vrouwenonderdrukking gesproken, een cultuurverschijnsel dat wij meestal alleen maar toekennen aan de Islam”.

  Ik geef toe, die orthodoxe vrouwen hatende joden zijn geen lieverdjes, om nog maar te zwijgen over al die extremisten die de hele dag niet anders doen dan op kosten van de gemeenschap de tora bestuderen en bediscussiëren. Maar behalve dat ze dan hun hele leven op de staat parasiteren doen ze vrouwen verder eigenlijk niet zoveel kwaad. Ik weet wel dat je de islam graag ontziet in je oordeel en misschien ben je ook wel een beetje blind voor wat zich daar voor gruwelijks afspeelt. Wanneer vallen je de schellen nou eens van de ogen???

 3. Ter verduidelijking, alleen al in ons land komt eerwraak ca 14 a 15 keer voor per jaar. In de hele islamitische wereld ligt dat aantal naar schatting op 100 per dag, ofwel 40.000 per jaar, waarom hoor ik jou daar nooit schande over spreken??

  Citaat: “Het is een tragedie, een gruwel, een misdaad tegen de menselijkheid. De details van de moorden zijn even barbaars als beschamend: vrouwen die onthoofd zijn, verbrand, gestenigd, neergestoken, geëlektrocuteerd, gewurgd en levend begraven voor de ‘eer’ van hun families. De Verenigde Naties claimen dat er jaarlijks wereldwijd 5.000 doden vallen, maar veel vrouwenbewegingen in het Midden-Oosten en Zuidwest-Azië vermoeden dat het aantal slachtoffers zeker vier keer zo hoog is. De meesten zijn jong, tieners vaak. Ze worden afgeslacht volgens een traditie die honderden jaren teruggaat, en inmiddels de halve wereld omvat.”

  http://ejbron.wordpress.com/2013/10/10/femke-halsema-lijdt-op-internet-even-erg-als-vrouwen-in-pakistan/

 4. En kom me nou niet weer aanzetten met het excuus dat eerwraak een cultureel probleem is dat niets met de islam te maken heeft. Al zou dat ook zo zijn, waarom heeft die mooie vredige islam dan nog nooit een eind kunnen maken aan die middeleeuwse barbarij??

 5. Beste Jan, wat je klaarblijkelijk niet begrijpt, is dat de Islam niet de eerwraak heeft INgevoerd maar dat die al lang in de cultuur verworteld lag. Het is dus GEEN uitvinding van de Islam en zit dieper….. Als je je nu wilt verdiepen in de Islm, verdiep je dan ook in de achtergronden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s