Rutte, verkeersongelukken, hartinfarcten en andere gein….

Succes van de vrije markt….dat loopt Edith Schioppers als maar te verkondigen en soms denk ik dat ze gelijk heeft. Waar de vrije markt in elk geval succes in heeft, dat is in de verkoop van verkeersborden. Op snel- en andere buitenwegen doet de vrije markt echt permanent een aanslag op de aandacht die ik nodig heb om op het verkeer te letten. Een onafzienbare reeks van verkeersborden en andere tekens en daartussendoor ook nog eens grote billboards met reclameteksten. Echt briljant als je wilt dat de automobilist op de rest van het veerkeer let en daar nog adequaat op reageert ook.

Maar ja, vrije markt, dat is concurrentie hè en daar kun je zeker van spreken. Concurrentie in pogingen om mijn aandacht te vragen. Wie daarmee het meeste succes heeft, weet ik niet. Het zal niet de verzekeraar voor autoschade zijn. Misschien de ziekenhuizen? Die krijgen een hoop werk en dat heeft niet alleen te maken met verkeersslachtoffers. De grootscheeps aanbeden vrije markt met zijn concurrentie, leidt natuurlijk wel tot heel veel mensen die proberen het hoofd boven water te houden. Denk er goed aan: het gaat daarbij niet in de eerste plaats om kwaliteit maar om aandacht en toeloop. Jonge en oudere ondernemers hebben een hoofd vol plannen en vooral zorgen over de toekomst van hun onderneming. De concurrentie verscheurt je voordat je het weet… en zo zitten honderden, nee tienduizenden achter het stuur van hun auto met hun gedachten aan de zaak opf de klant, in verwoede pogingen om via de buitenwegen op tijd te zijn voor een afspraak, afgeleid door alle onzinnige informatie langs de bermen. En…daar komen dan nog de bloeddrukverhogende borden bij die wijzen op afzettingen en omleidingen “opdat u beter kunt doorrijden”.

Alsof dat alles nog niet genoeg stress en afleiding veroorzaakt moeten al deze “hardwerkende Nederlanders”  ook nog eens hun kinderen opvoeden en lekker zelf voor hun demente en half-gehandicapte ouders zorgen. En…temidden van dat alles “positief en optimistisch”  hun geld blijven uitgeven want dat is goed voor de economie. Nou, lekker ben je in zo’n samenleving die intussen wordt overgoten met een saus aan maatregelen en regelgeving die zijn weerga in het verleden niet kent. Vooral als het om “veiligheid gaat”, dankzij de crimefighters tot aanbieding van de week gemaakt. En als je dan alles hebt gehad en ’s avonds voor je tv uitgeput onderuitzakt, dan krijg je urenlang films tussen de reclame door. Nee, Mark…het is echt een succes, die vrije markt van je. Ga dat maar aan Edith vertellen!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

D

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s