De babbeltrucs van het kabinet.

“Maatschappelijke investering” en “succes van de vrije markt”, het zijn zo maar een paar kreten die uit de gelederen van het huidige kabinet zijn komen overwaaien. Jet en Edith hebben hun best gedaan hun babbeltrucs in te zetten om indruk te maken op de schapen die in Nederland nog steeds niet over de dam zijn.

Jet was wel bijzonder brutaal door te stellen dat vrouwen die een opleiding volgen, dat te danken hebben aan de samenleving. De studie wordt immers gedeeltelijk betaald uit de belastingopbrengsten. Met zo’n stuk maatschappelijke investering zou je iets voor de samenleving moeten doen. Het opvoeden van kinderen is in verband daarmee slechts een tweederangs bezigheid. En dat blijkt.

Mensen die een studie hebben gevolgd dank zij een flinke maatschappelijke investering laten ons nu zitten met een Hoge Snelheidslijn met ondeugdelijke treinen. Allemaal geaccepteerd en bedacht door gestudeerde hoofden. Daar heb je dus heel veel aan. En als je nu denkt dat het de eerste keer is dat die bolrond gestudeerde koppeis ons zoiets leveren….nee er is ook nog de Betuwelijn met al z’n kostbare ondergrondse passages die maar geen aansluiting krijgt op het Duitse spoorwegnet. Alle mooie beloften van een een Duits goederentransport naar de opbloeiende Rotterdamse havens blijken dus een grote zeepbel te zijn. Alweer: allemaal dankzij die ontzettend maatschappelijke geïnvesteerde bollebozen. Mocht je denken dat het daarbij blijft, nou dan heb je het mis want de NS wordt bestuurd door maatschappelijk zeer vol geld gepompte studiekoppen die een “marktconform salaris”  verdienen maar die met een treinfabrikant nog geen fatsoenlijke afspraken kunnen maken over wanprestaties.

Volgens Edith Schippers hoort dat allemaal bij het succes van de vrije markt. Ja zeker, de minister met het overhangende bovenlipje is ook al zo’n licht. Ik denk dat zij zelf ook een fors maatschappelijk geïnvesteerd typeje is want er komt van tijd tot tijd  behoorlijke onzin uit. Zo vindt zij dat het zorgverzekeringssysteem dat 1,5 miljard euro winst oplevert een “succes van de vrije markt”. Ik zou zeggen: dat is knap afgejat, vooral als je nagaat dat iedereen evrplicht verzekerd is en dus elke maand een verplichte bijdrage in die pot moet doen om vervolgens ook nog eens de nodige eigen bijdragen te kunnen leveren. Dat is echt vrije markt dus.

Een ander voor beeld van genialiteit die ontstaat door maatschappelijke investeringen zijn de heren knabbel en babbel  die verantwoordelijk zijn voor een miljoenen verslindend drugsbeleid, een wietpas die kant noch wal raakt, Bulgaren die de boel oplichten en Russen die zelfmoord plegen in de cel. Deze mannen zou ik inderdaad niet graag de opvoeding van kinderen in handen geven.

Het kabinet hoeft bij mij niet meer met de babbelrucs van dit lage allooi aan te komen en het VNO hoeft mij niet meer te vertellen dat alleen die hoge “marktconforme” salarissen leiden tot kwaliteitsmanagers. Kwaliteit! Als de klerezooi die ze er in kabinet en bij NS van gemaakt hebben kwaliteit  moet heten, dan ga ik in de toekomst voor het gebrek eraan. Weg met kwaliteit, weg met de mangers en weg met de babbeltrucs.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s