Fyra en de dikbetaalde, marktconforme, kwaliteitsCEO’s

Antonio Funghi, woordvoerder bij het Italiaanse bedrijf “Plugino” dat voorlichtingsmogelijkheden verschaft voor CEO’s in het hele land en de rest van Europa, wil liever niet in beeld maar hij was aanwezig bij de laatste besluitvormingsbijeenkomst rond Fyra in Nederland en België.

“Aanweizg waren de Nederlandse staatssecretaris voor verkeer en waterstaat, zijn Belgische collega, de CEO van NS en zijn assistenten, de CEO van Ansaldo Breda en zijn assistenten, enkele afgevaardigden van Berlusconi (grootaandeelhouder) en nog wat aanpalende CEO-achtige figuren die ik niet allemaal bij naam ken”, zegt hij. “Het was de laatste bijeenkomst dus de inhoud van de contracten was bekend al kon er nog een kleinigheid veranderd worden. Er zou vooral een discussie gevoerd worden over de details.

Meteen bij binnenkomst kregen we van Ramon Asturio Palaqui, van Ansaldo Breda, bij de deur een zakje met coke aangeboden. “Als welkomsgroet”, merkte Ramon daarvij op”, zo laat Antonio weten. Hij geeft toe zelf ook zo’n zakje te hebben aangenomen. “Eenmaal aantafel konden we een glas Moët en Chandron nemen, een toast met kaviaar om vervolgens handjes te schudden met de andere aanwezigen. Vrijwel iedereen begon direct daarna zijn “neus te poederen” en lekker te snuiven. Toen dat eenmaal was gebeurd, hebben we de rest van de chanpagne en de kaviaar op gemaakt. In de tussentijd spraken we elkaar vooral over de plannen voor de komende zomer. Zo wilde de vertegenwoordiger van Berlusconi een ijsberenjacht meemaken in Groenland en de CEO van AB (Ansaldo Breda) dacht aan een helikoptertour langs de olifantenreservaten in Afrika. Wat daarvan precies de inhoud was, wist hij nog niet.

Toen iedereen tamelijk “relaxed over tafel hing om zich de volgende kreeft met champagne te laten welgevallen, liet de vertegenwoordiger van Berlusconi ook een voorraad van zesendertyig 18 jarige meiden in korte broek binnenkomen. Het was de bedoeling dat iedere gast zoveel mogelijk broekjes zou bezoeken. Wat aarlig lukte al was een deel van de aanwezigen aangewezen op de acht 19 jarige jongetjes die ook door Berlusconi waren afgeleverd. Dat alles onder de merknaam “Syndicato per BungaBunga”. Erwas voor ons allen nog een leuke doos verrassingen van Berlusconi persoonlijk beschikbaar. Daarin zaten ook de noodzakelijke condooms. Halverweg de jacht op meiden en jongens, kregen we nog een tweede portie coke overhandigd. Inmiddels meldden de media dat de bijeenkomst al vijf uur duurde en dat er nog geen definitieve uitslag was.

De bijeenkomst was voor “de lunch”  om 12 uur begonnen en eindigde pas na het “diner” om 10 uur ’s avonds. De vertegenwoordigende woordvoerder van AB vroeg bij ons vertrek aan de deur aan iedereen. “Dus we doe  het?”  Ik weet nog goed dat alle aanwezigen instemmend knikten, zij het soms gierend van het lachen maar altijd bekaf van de vergadering. En zo hebben de marktconforme, dikbetaalde kwaliteitsCEO’s en bestuurders van Italië, België en Nederland besloten tot de aanschaf van de Fyra voor de HSL”

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s