Homoseksualiteit is natuurlijk geen grapje

Het was weer eens zover vandaag. En O mijn God, wat hebben we gelachen. Komt er zo’n kakelende Oude Testamentvreter op twitter beweren dat linkshandigheid onnatuurlijk is. Daar bleef het niet bij: ook homoseksualiteit was onnatuurlijk en de combinatie van die twee…nou dan ben je helemaal aan de goden overgeleverd, of aan de duivels.

Het is toch echt om te gieren van het lachen als er tenminste geen mensen waren die serieus naar dit soort kolder luisteren. En zeker, wie de biologische wetten oppervlakkig beschouwt, zou denken dat man en vrouw samen het bed in horen te duiken omdat alleen van die combinatie kindjes komen. De uitwas daarvan, dat weten de kakelende zwarte kousen vaak niet, was de klassiek Griekse samenleving waarin de ware liefde werd bedreven in homoseksuele relaties terwijl de man-vrouw verhouding alleen maar werd gezien als een mogelijkheid om het volk in stand te houden.

Wat niet weg neemt dat er mannen en vrouwen zijn geweest die van elkaar hebben gehouden. Dat dan weer wel maar noodzakelijk was het niet voor een goede liefdesbeleving. Een zichzelf respecterende Athener had een vriend, of meer dan één. Met natuurwetten had dat niets te maken.

De Bible beltgevangenen zouden inmiddels al lang kennis hebben kunnen nemen van het feit dat de natuur geen wetten kent, ook al lijken die nog zo voor de hand te liggen. Elke keer als onderzoekers een wet ontdekken, blijken er een of meer uitzonderingen op te bestaan die het ook heel goed doen. Homoseksualiteit is , waarschijnlijk, een uitzondering op de biologische regel maar juist daarom het bewijs dat de natuur flexibel is, flexibeler dan veel individuele geesten… Bij rechtshandigheid ligt het zelfs nog anders omdat daarbij de cultuur een nog belangrijker rol speelt. Mensen moesten vroeger rechtshandig leren schrijven als zij links waren. Dat is ook overgedragen gewoonte.

Kortom @MarcodeGroot3 , houd je slappe verhaaltjes die tegelijkertijd nog schandalig zijn ook, in de toekomst liever voor je en leer nadenken. Hoewel, ik geef toe, nadenken is een uitzondering voor wat betreft de mensheid dus misschien is het ook wel onnatuurlijk.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

One thought on “Homoseksualiteit is natuurlijk geen grapje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s