Ondernemers, kunstenaars en criminelen….

Ja het is waar: ondernemers, kunstenaars en criminelen hebben veel overeenkomsten en misschien moeten we sporters er ook toe rekenen. Zij hebben iets wat de samenleving ontbreekt: VISIE. Die visie komt niet voort uit ellenlange saaie zogenaamd wetenschappelijke onderzoeken maar uit dat wat zij beschouwen als de toekomst op lange termijn, dat wat zij als toekomst zien. Die visie komt uit de bodem van hum hart, de stam van hun hersenen of zelfs uit de onderbuik, misschien wel uit de hypofyse. Hoe dan ook, die visie is met een onzichtbare navelstreng verbonden met hun ziel.

Het was jammer vanavond om te zien dat de journalist bij Knevel en Van den Brink zich toch weer had vergist en Rijkman Groenink en Jeroen van ’t Veer had geïnterviewd als ondernemers want deze mannen zijn allesbehalve ondernemer. Zij zijn managers, mannen die voortborduren op de visie van iemand anders en daar niet zo gek veel aan toevoegen behalve hun eigen behoefte aan winst. Die behoefte neemt, zoals bij de twee genoemde mannen, veelal psychotische vormen aan. Veel erger dan bij Van den Nieuwenhuizen die nog wel te zien is als ondernemer, zij het een ondernemer die nooit grenzen heeft leren kennen. Zeker is dat de genoemde groepen een horizon hebben die veel verder weg ligt dan die van de gemiddelde burger. In dat opzicht zijn zij haast even moeilijk te volgen zijn voor velen als hoogbegaafden of bovenmatig intelligenten.

Ondernemers, kunstenaars, sporters en criminelen zijn mensen die voortdurend de grenzen opzoeken, op weg naar een onverwachte toekomst. De een gaat daarbij verder over de grens dan de ander en dat heeft dan weer veel te maken met opvoeding. De vraag is steeds welke grensoverschrijdingen de samenleving accepteert. Een goed voorbeeld daarvan is missichien het gedrag van de parasporter Pistorius…of is hij TOCH niet degenendie de grens over is gegaan….?

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

One thought on “Ondernemers, kunstenaars en criminelen….

  1. Pingback: Douwe Bob en de onweer/uitstaanbare charme van een rock & roll-junkie | VLIEG OP DE MUUR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s