Brussel wil drie keer per week douchen verplicht stellen

De Europese Commissie bereidt een voorstel voor om voor iedereen binnen de eurozone een doucheplicht in te stellen van drie keer per week. Duidelijke regelgeving op dat puntl is volgens de Commissie op tal van terreinen van belang. Als onderbouwing voor het voorstel gebruikt de Commissie rapporten van de universiteiten van Cambridge, Frankfurt en Rotterdam.

Leidinggevend in het wetenschappelijk proces is professor Phil Summersdale van de eerstgenoemde universiteit. Met een representatieve steekproef onder 250.000 Britten in alle regionen van het eiland onderzocht hij het belang van douchen voor de uitvoering van het werk. Daaruit kwam op significante wijze naar voren dat mensen die zich minimaal eens in de twee dagen douchen frisser, positiever en uitgeruster naar het werk gaan. Dat heeft een nadrukkelijk aanwijsbare invloed op kwantiteit en kwaliteit van het afgeleverde werk. Het maakt volgens Summersdale niet uit om welke sector van het economisch bestel het gaat. “De uitslagen gelden grosso modo voor alle sectoren”, zo stelt hij.  “We zien bij bedrijven waar de medewerkers zich minstens drie maal per week douchen een opmerkelijk stijgende lijn in de groeicijfers. De professoor maakt duidelijk dat zowel de gedouchten als hun arbeidsomgeving zich prettiger voelen wanneer er minmaal drie keer in de week wordt gedoucht.

Daar staat tegenover het onderzoek van dr Anton Gruebemühler van de Universiteit Frankfurt en hoofd van de faculteit der medische wetenschappen dat dagelijks douchen voor de gezondheid nadelig is. “Vooral het gebruik van body lotion en andere gels onder de douche heeft een negatief effect op de gezondheid bij een te hoge frequentie. Het grote nadeel daarvan is een stijgend ziekteverzuim”, zo laat de professor weten. Daarbij komt het vermoeden dat er bestaat over een samenhang tussen te frequent douchen en autisme bij kinderen. “het is dus niet verstandig als ouders hun kinderen een ongezond en slecht voorbeeld geven. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar één douchebeurt in de drie dagen”, zo zegt hij. “Daarbij is het gebruik van geur- en verzorgingsmiddelen zoveel mogelijk te beperken”, zo stelt hij. Zijn onderzoek had plaats onder 300.000 inwoners van het Ruhrgebied.

Edfwin van Dale, assistent docent aan de Erasmusuniversiteit onderzocht tenslotte de samenhang tussen douchbeurten en onderlinge relaties. Daaruit bleek dat de relaties het mest welvaren bij een douchefrequentie van eens in de twee dagen. “Wij hebben sterke aanwijzingen dat het daarbij gaat  om de aantrekkelijke uitwerking van frisse geuren en helder optreden van gedouchte medewerkers”, zo geeft Van Dale aan. “Aan de andere kant blijkt uit onderzoek onder 100.000 Nederlanders en Vlamingen dat ene overmaat aan gebruik van geurende middelen leidt tot ene verslechtering van relaties. “Er zijn zelfs mensen die irritaties en benauwdheden oplopen van de geuren om zich heen”, zo laat hij weten. De assistent docent is ervan overtuigd dat matig douchen, een sin de twee a drie dagen, gunstig is voor de sociale cohesie in de samenleving en de productie op het werk.

Al deze informatie bij elkaar leidt er bij Eurocommissaris Malifonti toe om te denken aan een verplichte douchebeurt die ligt rond eens in de twee tot drie dagen. Het Europese Parlement heeft zich al positief getoond over het voorstel.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

===========================================================================================================

Bron: Early Morning Scientist, Primapress, Wincester….  28 juli 2013

Advertenties

10 thoughts on “Brussel wil drie keer per week douchen verplicht stellen

 1. Goed meneer Kaj Elhorst de “ik heb een wordpress blog ge-opend dus ik ben cool” bloggert, waar is de bron vermelding? Waar kan ik het voorstel van de EU vinden? Waar kan ik meer informatie vinden wat betreft het voorstel ?

  Als u die NIET kunt geven dan is dit puur stemming/bangmakerij.

   • Zolang je maar niet teveel shampoo gebruikt en niet langer dan vijf minuten doucht, het water gaat na zuivering gewoon naar het oppervlakte water. In veel arme landen zijn ze gewoon jaloers op zoveel luxe.

   • Zoveel zuiveren doen ze ook weer niet heb ik het idee. Al die medicijnenresten die ze nog steeds terug vinden. Ik dacht dat ze een veel betere methode hadden, jaren geleden, om water te zuiveren. Met licht ofzo.
    Ik heb echt geen idee meer wat ik precies drink.
    Erg gezond zal het ook niet meer zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s