Voetballers, allemaal watjes…

Van tijd tot tijd komt er in mij werkelijke woede op en dat heeft meestal te maken met een primitieve, ongebaseerde denkwijze. Met het opzetten van een stelling waar vervolgens de bewijzen lukraak bij gezocht worden. Dat is nu het geval in het voetbal. Ineens gaat het om de vraag of voetbal wel een geschikte sport is voor homoseksuelen. Voor René van der Gijp kraamde al eens Frank de Boer daarover kletskoek uit. Alleen al het feit dat dit de grote “persoonlijkheden” uit het voetbal moeten zijn, zegt genoeg over de geestelijke inhoud ervan.

In onze samenleving is nog al wat commentaar op moslims en Russen en ook op Amerikanen die discrimenerend of degenerernd doen over homoseksulaiteit en van tijd tot ijd blijken dezelfde gevoelens in Nederland te bestaan. Niet dat ik het niet wist. In mijn talkshow hadden we het ooit over homo acceptatie in Alphen aan den Rijn en toen bleek daar in de praktijk nog heel wat aan te ontbreken. Zowel in collegia sferen als op school is homoseksualiteit verre van geaccepteerd. Scholen verdoezelen zelfs vaak het feit dat er op dat terrein een probleem bestaat binnen de eigen organisatie.

En dan komt er ineens zo’n leip als Van der Gijp blaten dat homoseksualiteit niet zoveel voorkomt in de voetballerij. Dat is nog al een uitspraak. In de eerste plaats kan hij dat niet weten omdat homoseksualiteit zich nog steeds voor een groot deel in het verborgene beweegt en tijdenlang in de kast blijft. Bovendien:wat is veel? Weet hij wat het percentage homoseksuelen in Nederland is? Nee, dat weet hij niet want zelfs het COC weet dat niet.

Tegelijkertijd toont de hele discussie aan wat een watjes al die voetballers en hun aanhangers zijn. Klaarblijkelijk is het in hun kringen belangrijk of je homo bent of niet Volgens Frank de Boer kunnen homo’s niet voetballen, een stelling die geregeld wordt ontkracht door de resultaten op het veld. Het geklets en geblaat over homo’s in de voetballerij kan dan ook maar op één zaak stoelen: men wil het niet omdat het niet STOER zou zijn.  Men wil het niet omdat hetero voetballers en aanhangers zich niet willen identificeren met een mogelijke homo-held in het veld. Want ja…dat zou toch verschrikkelijk zijn. Je zou bijna aan je eigen seksuele geaardheid gaan twijfelen!

Op zich zou dat nog niet zo erg zijn maar het veroorzaakt wel weer een hoop onzekerheid natuurlijk in je krampachtig opgehouden status die bestaat uit een mega-erectie.  Wat mij betreft, ik twijfel vooral aan de verstandelijke vermogens van degenen die zich discrimnerend uitlaten over homo’s, sterker nog, van degenen die de hele discussie aanzwengelen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

14 thoughts on “Voetballers, allemaal watjes…

  1. Het is precies wat vd Gijp zegt, wie zich niet op zijn gemak voelt in de voetbal wereld maakt zijn eigen keuze en vertrekt. Niets mis mee, net zoals er praktisch geen vrouwen doen aan motorsport en of Formule 1. U bent toch zeker ook niet verplicht lid van de vrouwen vereniging of een gezellig theekransje?

  2. Citaat: “Ik twijfel vooral aan de verstandelijke vermogens van degenen die zich discrimnerend uitlaten over homo’s, sterker nog, van degenen die de hele discussie aanzwengelen.”

    Het probleem is dat voetbal een macho sport is en dat is best jammer voor homo,s die goed kunnen voetballen en zich daar tussen al die macho,s niet thuis voelen. Want wees eerlijk, homo,s zijn toch vaak anders, dat wordt immers benadrukt door hun zelf middels de GayPride. In dat geval is het geen discriminatie hoe vd Gijp zich daarover uitliet, maar zijn het gewoon feiten.

    Mij komt het voor dat bepaalde mensen die vaak de mond vol hebben over diversiteit en respect voor vreemde culturen en gewoontes zelf de grootste moeite hebben met diversiteit binnen hun eigen cultuur. Neem nou eens de behandeling van bv de maatschappelijke positie van vrouwen binnen onze bloedeigen Polder-Taliban ( de SGP) en die van de doorsnee islamitische cultuur. Die van de eerste wordt verketterd, maar die van de tweede, tja, daar moet je respect voor hebben.

  3. Dat vinden we dus normaal: een macho sport, maar als iemand vanuit zijn geloofsachtergrond homoseksualiteit afkeurt, is het ineens verwerpelijk. Wat een bullshit! het is altijd flauwekul! Dan leren ze dat macho gedrag maar af, dat is netzo gemakkelijk als je godsdienst los te laten…

  4. Als de SGP zich gaat gedragen als de Taliban, verketter ik ze ook (aanslagen, mooren) En ik zal niemand veroordelen om zijn of haar geloofsovertuiging, juist daarom is het zaak van die achterlijke machocultuur af te komen. Homo’s voelen zich niet thuis omdat ze weten dat ze niet voor vol worden aangezien. De Gay parade staat los van het anders zijn maar vraagt op, wat mij betreft zeer overdreven wijze, aandacht voor iets…

  5. Vwb de Gay Parade ben ik het met je eens, de homo’s plaatsen zich door de vorm ervan in een uitzonderingspositie….en ja, het is niet de bedoeling dat homoseksuele spelers midden op de Middenstip de tegenstander gaan lopen zoenen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s