Lies, lies and lies……

War on drugs…..er is heel wat oorlog gevoerd over drugs, ellende veroorzaakt, criminaliteit opgewekt en hypocrisie de wereld in gestuurd. Tussen 1839 en 1842 vochten Groot-Britannië en China de Eerste Opiumoorlog uit, een oorlog waarmee de Britten toegang wilden krijgen tot de Chinese Opiummarkt. Dat boekje zou David Cameron nog eens goed moeten doorlezen! Dankzij de verstandsverbijstering die de drug”alcohol” oplevert helpt hij in samenwerking met de Amerikanen, Fransen en tal van anderen een bij voorbaat verloren oorlog te voeren tegen een van de meest menselijke behoeften ter wereld: de behoefte aan een roes. Die behoefte wordt tegelijkertijd aangewakkerd door een tot in het krankzinnige opgedreven concurrentie- en prestatiedwang. Deze moet leiden tot een nooit eerder vertoonde winstmarge voor nietsdoende en uitzuigende beleggers die aan de rand van hun miljoenenvilla’s misbruik maken van arme vrouwen, alcohol en….verboden drugs. Van tijd tot tijd neemt deze hele schandalige en misdadige instandhouding van oplichterij en uitbuiting volslagen absurde vormen aan, bijvoorbeeld door het oorbaar te verklaren dat een bedrijf als KPN wordt overgenomen door het Mexicaanse Movíl waarvan de top vrijwel zeker duistere contacten onderhoudt met drugsoorlogvoerende grootmeesters in het noorden van dat land. Wie straks een abonnement bij KPN heeft, steunt de drugskartels in Latijns Amerika.

Wat iedereen moet begrijpen is dat drugs op de markt zijn omdat de mensheid behoefte heeft aan een roes. De bestuurders wekken echter de indruk dat drugs op de markt zijn omdat ze gepusht worden door criminelen. Het frustrerende daarvan is dat er miljarden terechtkomen in de binnenzakken van mannen vrouwen die inderdaad schurken en geboefte zijn. Datzelfde geld had gebruikt kunnen worden voor de zorg of een betere inzet van de politie. De politie die zeeën van tijd over gaat houden als ze niet meer hoeft mee te doen aan dit hele schunnige anti-drugsbeleid. Leugens, leugens en voor de gek houderij vormen het fundament ervan. En zo gaat het maar door.  Nu zouden we wachtwoorden in de computercontacten kunnen vervangen door vingerafdrukken. Men had niet echt een obscener en schunniger voorstel kunnen doen. Alsof wij niet doorhebben dat de labbekakken van geheime diensten op die manier onze vingerafdrukken in handen krijgen en straks kunnen bewijzen dat wij op plaatsen zijn geweest waarvan we nog nooit hebben gehoord.

Hoe is het toch mogelijk dat miljoenen mensen die van zichzelf beweren dat ze kritisch zijn ingesteld al deze flauwekul maar voor zoete koek slikken en zich erbij neerleggen?

Advertenties

2 thoughts on “Lies, lies and lies……

  1. Behoefte aan een roes? Zal best, maar je vergeet een belangrijk ding. Waar vraag is ontstaat aanbod en omgekeerd. Als er aanbod is heb je klanten nodig en die worden wel degelijk gemaakt door de eerste shotjes gratis uit te delen. Ik twijfel ook vaak of het wel zo efficiënt is om drugs strafbaar te stellen, misschien moet men dat spul maar gratis beschikbaar stellen aan geregistreerde gebruikers. Het zal je kind maar wezen als die zo,n gratis “gebruiker” tegenkomt en ook een gratis dosis krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s