War on US!

The Land of the Free, God’s own Country, wat voor mooie namen hebben ze niet bedacht om de prairies en moerassen tussen de Atlantische Oceaan en Stille Zuidzee aan te duiden. Hier kon je The American Dream waarmaken. Wie Amerikaanse politieseries ziet, krijgt vooral het tegendeel voorgeschoteld. Zelfingenomen, autoritaire en zichzelf alles toestaande overheidsdienaren die zichzelf politie, FBI of nog mooier noemen en degenen die net iets minder geluk hebben gehad. De laatsten leven in armoe en onwetendheid, tussen lekkage en moeder- of vaderschap, rondom de fles of de spuit Dat is nou niet bepaald de droom die vele miljoenen immigranten hebben gehad, sinds zo’n 1150 jaar zelfs nietr de mannen en vrouwen met een donkere huidskleur. Nee, als dit het paradijs van de vrijheid moet zijn, laat dan maar zitten.

De leugen gaat nog veel verder. In 1865 was het volgens alle geschiedenisboekjes afgelopen met de Amerikaanse burgeroorlog. Ook de daarnet al genoemde donkerhuidige inwoners kregen de kans om zich in een soort vrijheid te ontwikkelen. Dat is het verhaal dat honderdduizenden vooral goed geslaagde Amerikanen en Europeanen os willen doen geloven. In werkelijkheid gebeurde er iets heel anders in 1865. In dat jaar werd de meest onzalige wapenstilstand gesloten die ooit heeft bestaan. The Land of the Free was van meet af aan een mantel die nog niet eens de liefde kon verdragen. Zo’n 25 jaar later bood die land van de vrijheid volop de kans om een grote massa Indianen genadeloos uit te roeien, een soort holocaust in de prairie. Drie dagen na het feest van de Liefde, zo ruimschoots gevierd in de VS tot op de dag vandaag: Kerstmis.

Hakken, hakken, hakken, is steeds de basis geweest van God’s own Country. Geen wonder, God wil ook wel eens een party. De wapenstilstand van 1865 hield de tweedeling van het land in de vorm van Republikeinen en Democraten in stand. Zij hadden vooral belangstelling voor een wapenstilstand omdat de VS eeuwenlang een isolationistisch beleid had gevoerd en zij elkaar nodig hadden om in leven te blijven. Om toch nog iets van eenheid in stand te houden, besloten ze grote delen van de wereld direct of indirect aan zich te onderwerpen en vooral om de haverklap oorlog te voeren. Door de oorlogen konden de Amerikanen het idee hebben dat zij voor een gezamenlijke zaak streden. Die zaak heette democratie en vrijheid, de loosheid ervan bleek dag na dag door het optreden van racisten en KKK, door kerkelijke haat en door de gotspe van democratie als handelsartikel. De hele wereld moest eraan, of ze het nou leuk vond of niet. En daarmee zijn de Amerikanen tot op de dag van vandaag bezig. Mochten er even geen vervelende landjes in de wereld zijn, dan zijn er gelukkig nog de drugs. Die zijn door de overheid met opzet in de criminele sfeer gemanoeuvreerd. En ook DAARtegen kun je een soort oorlog voeren.

De wapenstilstand blijft intact want de positie van de VS in de wereld is inmiddels alleen nog maar te handhaven met veel geweld en dat geweld is uitsluitend op te brengen door Republikeinen en Democraten gezamenlijk. Bondgenoten in het buitenland maar gezworen vijanden binnenslands. Gezworen vijanden die elkaar geen milimeter winst toestaan en elkaar voornamelijk dwars zitten op de meest smerige maniern: schandalen en sabotage.

Op dit moment saboteert de Republikeinse partij de financiële mogelijkheden van de VS. Bovendien is de staatsschuld, vooral door toedoen van George W. Bush tot bijna de toegestane limiet opgelopen. De enige oplossing is de creatie van een nieuwe limiet, iets wat Rutte niet zou zien zitten. Een nieuwe limiet die op de lange termijn de financiële positie van de VS ondergraaft. En dat is een situatie die alleen maar te verklaren is uit absoluut gebrek aan samenhang, die ook wel eens wordt genoemd “Verdeelde Staten van Amerika.” Het is schrikbarend dat wij in de EU onze  hoop, toeverlaat en fundamenten en ja, zelfs ons toekomstbeeld, zoeken in een dergelijke samenleving. De VS staan op het punt van imploderen maar voor sommigen van ons is het een laatste strohalm, bij gebrek aan eigen inbreng.

Advertenties

13 thoughts on “War on US!

 1. Beste Kay, je was toch geschiedenis leraar, weet je dan niet meer dat beschavingen komen en gaan? Ok de indianen zijn uitgeroeid, net als zoveel andere overwonnen volken elders op deze aardkloot.
  Ok er gaat heel veel heel erg fout in de VS, maar waarom is het dan nog steeds zo,n aantrekkelijk immigratieland??? ( ca. 40 miljoen het afgelopen decennia)

  Daarop is maar één antwoord: VRIJHEID, helaas ook voor extremisten als de KKK.

 2. Het is heel eenvoudig, alle beschavingen die zich niet kunnen aanpassen gingen ten onder, de indianen waren helaas één van die beschavingen. En ik weet niet of je het begrijpt, maar vrijheid is in veel delen van de wereld een vermogen waard, zelfs voor arme sloebers uit dat zo geprezen islamitisch werelddeel. Heb je “De Vliegeraar” niet gelezen, om maar eens en voorbeeld te noemen??

  Er bestaan ook veel mythes over de VS, onlangs nog was te lezen van iemand die beweerde dat de gemiddelde Amerikaan beter bewapend was dan de Syrische rebellen. Iemand die 8 jaar lang in de VS had gewoond reageerde daarop dat hij in die 8 jaar niemand had ontmoet met een wapen. Sterker nog hij had geen wapen gezien. Misschien moet je ook dit boek maar eens een keer lezen

  ttp://www.bol.com/nl/p/amerikanen-zijn-niet-gek/1001004005459138/?Referrer=ADVNLGOT0020081001004005459138

  • Er worden miljoenen vluchtelingen voorgelogen hoe geweldig het allemaal is in de vrije westen, veelal door mensensmokkelaars die goud verdienen aan andermans ellende. Maar toch, waar anders ter wereld kun je gewoon met al je onhebbelijkheden “mens” zijn zoals je bent dan in de VS?? Dat is de vrijheid die ik bedoel en in veel delen van de wereld gewoonweg niet aanwezig is.

 3. Het feit dat er zoiets is als Afghanistan wil nog helemaal niet zeggen dat er in de VS vrijheid bestaat….dat is een bewijs uit het ongerijmde….ze weten niet eens wat vrijheid is. Alleen de kans om rijk te worden ten koste van anderen, dat is geen vrijheid hoor….

  • Niet iedereen wordt rijk ten koste van anderen Kay. Als je van hard werken houdt, slim bent, kun je veel bereiken, dankzij het kapitalisme ( dat in principe niets anders inhoud dan dat je de vruchten van je eigen inspanningen mag behouden). Veel van dit soort mensen cq ondernemers, creeëren tezamen ontelbare banen voor mensen die niet zo creatief zijn, maar wel willen werken en zo voor meer welvaart zorgen, voor anderen.

 4. De gedachte dat de VS helemaal niet klaar zijn met hun burgeroorlog, heb IK niet uitgevonden maar is een algemeen aanvaard discussiepunt in kringen van historici. Je zult echt eens wat anders dan die propagandalectuur moeten gaan lezen.

  • Ok het lezen van die propaganda lectuur was ingegeven door al dat negatieve dat er over de VS geschreven wordt waardoor men vergeet dat het merendeel van de Amerikanen gewoon mensen zijn zoals u en ik. Over propaganda lectuur gesproken. Heb je dit wel eens doorgespit??

   “Losing Ground: American Social Policy 1950-1980”, by Charles Murray proposes that in the 1960s there was a paradigm shift in people’s thinking about what caused poverty. It was thought that the underclass, largely inhabited by blacks was the result of white prejudice.

   This perspective led to a complete change in the way the government dealt with poverty. President Johnson proposed his “Great Society” and his “war on poverty” which was designed to spend poverty into oblivion. Far from banishing poverty from the face of America it broke out like a bad case of acne into perpetual poverty, rising crime, lower education standards, rising illegitimacy and a glass ceiling beyond which the poor seemed unable to rise.

   http://www.conservativemonitor.com/top-ten/losing-ground.shtml

   • De VS vragen om negatief commentaar met hun wereldwijde gemoraliseer, kletspraatjes over invoeren van democratie en leuterkoek over terrorisme. Het gaat altijd en uitsluitend om hun EIGEN belang maar het valt natuurlijk nkiet mee om dat te zeggen. Het valt vooral niet mee om duidelijk te maken dat je eigen land op instorten staat als je niet zo nu en dan eens een oorlogje voert. En wat wil je nu zeggen met dat verhaal over de armoe? Dat het TOCH weer de schuld is van dat zwarte gepeupel?

 5. Het is gewoon niet waar KAy, dat het bij de Amerikanen altijd en uitsluitend om hun eigen belang gaat. Natturlijk hadden de Amerikanne er baat bij om dictators als Hitler, Mussolini en de Japanse bezetter te verdrijven. Maar hebben ze ook niet het conflict in Bosnië de genade slag toegebracht? Wat hadden ze ter zoeken in Ethiopië, (waar ze helaas met de staart tussen de benen zijn weggevlucht van de warlord en al die andere keren in een gewapend conflict (14 keer in totaal) dat ze de zijde van de moslims hebben gekozen, puur en alleen uit medemenselijkheid???

  Ik geef niet specifiek de zwarte medemens de schuld van de armoede, er zijn immers ook talloze zwarten die het heel goed doen, het ligt veel meer ook aan de (arbeids)instelling van de mens,, maar het is waar, er zijn relatief meer zwarten die altijd met de beschuldigende vinger naar anderen wijzen en zelf geen klap uitvoeren om ook maar iets aan hun situatie te doen.

 6. O ja en dan nog wat, je mag dan wars zijn van dat democratie opdringerige geleuter, het is wel een feit, dat een goedwerkende (liefs een parlementaire) democratie de enige garantie is (voor welke minderheid dan ook) voor een redelijk veilig bestaan. Kijk maar naar de staatjes waar de mensenrechten het meest worden geschonden. Bijna allemaal dictaturen met Noord Korea aan top!
  Maar dat sommige volken domweg niet met democratie om kunnen gaan is weer een heel ander verhaal.

 7. Dat de economie van de VS op instorten staat door de torenhoge staatsschuld is natuurlijk mede juist het gevolg van dat “oorlogje voeren”, Blijkbaar is de drang om politie-agentje van de wereld te spelen toch dringender dan hun eigen huishoudboekje op orde maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s