Nederland in opstand tegen de VN

Het woord is gesproken. Verene Shepherd, afkomstig van Jamaica (ja, ja, neutraliteit ten top) vindt Zwarte Piet discriminerend en een terugkeer naar de slavernij. Zonder ook maar iets te beseffen van de achtergronden van het St. Nicolaasfeest en de functie van Zwarte Piet daarin, heeft zij die mening uitgesproken. Het is alsof je een zebra vraagt of leeuwen een bedreiging van de natuur vormen. Zelden of nooit is er in Nederland zo’n storm van protest opgestoken als over deze zaak. In eerdere blogs heb ik al aangetoond dat Zwarte Piet in geen enkel opzicht verwijst naar slavernij, als is daar in de loop van de tijd geregeld een poging toe gedaan.

Laat ik meteen maar duidelijk maken dat de positie van Zwarte Piet ten opzichte van heel veel wereldproblemen maar een stofje, een pluisje is maar in het Nederlands bestaat ook het liedje”Het zijn de kleine dingen die het hem doen”. Kleine dingen veraangenamen juist het leven van mensen en dat is heel belangrijk in een tijd van zoveel wanorde, geruzie en tegenstellingen. Het zijn de kleine dingen die het hem doen en een eeuwenoude traditie die stamt uit een periode toen de inwoners van Nederland nog niet eens wisten dat er zoiets als Afrika bestond, zit in het beenmerg.  Miljoenen kinderen zijn ermee opgegroeid zonder ook maar één gedachte te hebben gehad aan die “luie” of “kwaadaardige” negers die het vuile werk moesten opknappen. Voortal van kinderen is Zwarte Piet altijd de kameraad geweest tussen hen en die strenge St. Nicolaas.

Zelden of nooit heeft Nederland zich verzet tegen uitspraken van de VN, in dat opzicht zouden heel wat landen een voorbeeld kunnen nemen aan Nederland dat geldt voor Afrika, Azië, de Carriben en noem maar op. Maar nu zijn grote groepen Nederlanders gekwetst doordat iets dat zij als lief en aardig, als vrolijk en heel “eigen” beschouwen, wordt besmeurd door mensen die van toeten noch blazen weten.  Mensen die alleen maar afgaan op iets dat aan de buitenkant een bepaalde verschijningsvorm heeft. Mensen die nog moeite hebben met hun eigen identiteit omdat ze er anders niet zo’n punt van zouden maken. En nu roepen talloze Nederlanders Tot hier en niet verder, je komt in mijn persoonlijke domein”.

Tot mijn spijt heeft de PVV inmiddels al weer geprobeerd om zich als politieke partin op te werpen als verdediger van Zwarte Piet. Ik zeg: laat dat! Zwarte Piet is geen figuur dat dient om politieke winst uit te halen. Ik zeg eveneens: laten we ons van deze hele VN-blabla geen donder aantrekken en gewoon doorgaan ons feest te vieren zoals het hoort: intochten, Sinterklazen te paard en legioenen Zwarte Pieten!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

2 thoughts on “Nederland in opstand tegen de VN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s