Wees blij dat je een baan hebt

Het is altijd weer lachen, al die manieren waarop de rijke stinkerds van de Quote 500 ons voor de gek kunnen houden.Ze vinden de ene na de andere manier om het “volk” onder de duim te houden. Het meest verschrikkelijke woord in dat opzicht is misschien wel “targets”.

Targets, voor wie het niet weet, zijn doelstellingen van een bedrijf, een economische positie die ene bedrijf binnen een gestelde periode wil bereiken. Ze zijn vooral bedoeld om de aandeelhouders binnen een vooropgestelde termijn van een bepaalde rendement te voorzien en soms, soms lukt het zo’n CEO om nog boven die targets uit te gaan. Joepie…wat is die man blij dat hij een baan heeft want hij strijkt  een inkomen met bonus op die een gemiddelde ministaat in Afrika graag als staatsbudget zou willen zien. Ja, zo’n kwaliteitsmannetje in streepjespak zonder stropdas is z’n geld wel waard hoor. En omdat-ie dan toch eens een avontuurtje wil, pakt ie zijn secretaresse of gewoon een ander bedrijf. Want ja, wat is het leven zonder uitdagingen?

Die targets zorgen overigens wel voor een uitmergeling van de economische ondergrond. Bedrijven nemen andere bedrijven over waardoor het aanbod versobert en z’n glans verliest en wat erger is, kleine bedrijven steeds minder voeding vinden in de samenleving. Daardoor droogt het economisch klimaat uit. Doordat de bonus-hobbits met hun marktconforme Dagobert Duck inkomen uitkijken naar meer, meer en nog meer….nemen zij onverantwoorde risico’s. Daarbij vliegt geld van de ene binnenzakkenverzameling naar de andere, volgen er kostenbeheersingen en ontslagen waardoor de consumentenmarkt verarmt en uiteindelijk zakt de hele hobbitseconomie in elkaar. Niet in het minst omdat zij in toenemende mate gebaseerd is op producten die eigenlijk niemand nodig heeft of wil hebben. Maar je zal ze kopen, kreng, anders ben je niet bij de tijd!

En foor al dit bedienen van nietsdoende groot-aandeelhouders, ploft de economie in elkaar en zit iedereen aan de grond. Nou ja, niet de Quote 500 en het aanverwante spul natuurlijk. Die hebben stuk voor stuk gerieflijke reserves aangelegd waar de overheid natuurkijk niet aan mag komen. Hert is immers HUN geld, ook al is dat over de ruggen van anderen en door onverantwoordelijke spelletjes verkregen.

Vanwege de targets weten de CEO’s van grote bedrijven niets beters te doen dan nog meer mensen te ontslaan en contracten met kleine bedrijven op te zeggen zodat hert aantal werklozen schrikbarend snel oploopt. En ja hoor…wie nog  werk heeft, krijgt te horen dat ie blij moet zijn met z’n werk, of het nu bij hem of haar past of niet. En zo zit de hele financieel overbelaste bende met dikke penzen en boerend in de tuin onder de zon en groeit in Nederland de armoede. Het is voor hen te hopen dat zijn BOER niet horen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

http~://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s