Wat terrorismedeskundigen verzwijgen

Geregeld komt het voor bij P&W dat conflicthaarden worden besproken en steeds weer roept Paul Witteman dat de geschiedenis buiten beschouwing kan worden gelaten. Dat is een vorm van fascisme, de ontkenning van de identiteit en fundamenten van de partijen. Het is ook tegendraads omdat ik Paul Witteman beschouw als intellectueel en die zou juist aandacht moeten hebben voor geschiedenis. De laatste keer dat ik hem zoiets hoorde roepen, had het betrekking op Rusland en Oekraïne maar….er is geen enkel verstandig woord over het conflict te zeggen zonder de geschiedenis van de relatie tussen die twee landen na te lopen.

Niet alleen Paul Witteman heeft er een handje van om de historie te verdoezelen. Ook de zogenaamde terrorismedeskundigen doen dat bij voortduring en ik denk dat ze dat expres doen. Op deze manier kunnen ze voorkomen dat er doeltreffende maatregelen worden genomen en….zo blijft het terrorisme in stand. Dat is ook de bedoeling want we moeten iets hebben om de mensen bang mee te maken. Wat verzwijgen zij precies? In de eerste plaats verzwijgen zij dat terrorisme als zo oud is als de mens. De mij oudst bekende terroristische aanslag in Nederland was de moord op Bonifatius bij Dokkum (754). Bonifatius was de voorhoede van de supermacht van Karel de Grote die op basis van het geloof in de Liefde te vuur en te zwaard alle oude aanhangers van het Germaanse of Keltische bijgeloof uit te roeien of te bekeren. Heilige eiken werden omgehakt, druïden en andere voormannen vermoord en natuurlijk werden vrouwen verkracht want als de duivel eenmaal los is….en dat allemaal in de naam van Jezus Christus.

Niet lang daarna ontdekten de Noren Noord-Amerika, waar zij door de lokale inwoners werden uitgeroeid. De grote vraag is of dat oorlog was of terrorisme. Zeker was dat het behoorde tot het begin van de om ruimte smekende Europeanen. Geen werelddeel zo klein als dat uitstulpsel van Rusland immers? Niet lang daarna, en vooral in de 11e eeuw begonnen de kruistochten, de eerste na-Romeinse koloniale opmars en die opmars is daarna nooit meer opgehouden. In ras tempo verschenen de Europeanen met hun militaire overwicht voor de kusten van Azië, Afrika, de Arabische gebieden, Indianenland dat klater Amerika werd genoemd en de uiterste buitengebieden zoals Australië, Nieuw-Zeeland en Paaseiland, het meest afgelegen plekje op aarde.

En overal lieten de Europeanen merken dat zij de besten, de verstandigsten, de meest liefdevollen waren. Ja, het is haast onbeschrijflijk hoe liefdevol zij probeerden de cultuur en geestelijke eigendommen en vooral ook de werkkracht van al die onderworpen minderwaardige volkeren te vernietigen en uit te buiten. De culturele betutteling en bemoeizucht nam de meest bizarre vormen aan zoals Engelse huismoeders die wollen onderbroekjes breidden voor de naaktlopende negertjes in Afrika.  Allemaal uit naam van de liefde die door Jezus was gepredikt en voor wat die werkkracht betreft vooral vanwege de inhoud van onze portemonnee. Nederland heeft zijn spoorwegnet te danken aan de werkkracht van de Javanen en Sumatranen. En daarbij bleef het niet. Nadat Europa zichzelf had uitgeput in tweestrijd, zo rond 1945, namen de zonen van Europa het over: de Amerikanen.Met de belofte dat iedereen ter wereld hun alleenzaligmakende cultuur en samenleving door de strot gedouwd kon krijgen, zij streken neer in alle hoeken en gaten.

En wat bleek? Niet iedereen stelde dat op prijs. Sommige van die “malloten” bleken zo maar te hechten aan hun eigen cultuur en achtergronden . Sommigen ook wensten zich te ontdoen van de cultuur en opvattingen die al eeuwenlang over hen heen waren gestort. Zodra zij de kans zagen, grepen zij naar de wapens en lieten zij zich leiden door het enige dat nog fier en onaangetast overeind stond: hun geloof. Weg met die cultuur van onderdrukkers! En zo groeide er iets dat later door George Bush jr. werd aangewezen als de bron van het kwaad: het terrorisme. Hij had het net ontdekt.

Terrorisme, het is van alle tijden en wie eerlijk is, ziet ook dat het gewoon een vorm van oorlogvoering is. Oorlogvoering door mensen die niet beschikken over nationale landsgrenzen waarbinnen zij een krijgsmacht kunnen opbouwen want….wat is een krijgsmacht anders dan een terroristische organisatie die “onschuldige burgers”  het leven zuur maakt?

Tot sterkte,

Kaj~Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s