Ome Adolf, waarom toch?

Afgelopen week was er weer iemand die Wilders moest vergelijken met Hitler. Waarom toch? Laat die snorremans toch eens met rust. Hij heeft zoveel misdaden op zijn geweten dat hij nu al decennia lang met zichzelf in het reine probeert te komen. We kunnen toch ook wel andere minder fraaie figuren uit het verleden oproepen zoals Stalin, Saddam Hoessein, Gadafi, Idi Amin, Keizer Bokassa, de familie Assad, Mao tse Toeng en noem maar op  en trouwens, is het al niet erg genoeg wat zo’n Geert aanricht? Is daar nou echt de vergelijking met een klojo uit het verleden bij nodig? Het maakt de argumentatie in elk geval niet sterker.

Naar mijn mening lijkt Wilders minder op Hitler dan je zo zou denken. Hij heeft nog geen organisatie met knokploegen en de manipulatie van de verkiezingen door regelrechte fraude is hem ook nog niet op grote schaal gelukt. Daar staat tegenover dat ome Geert best een aantal risico’s inhoudt. Zij manier van praten en zijn denken, voor zover aanwezig, maken de weg vrij voor mannen en vrouwen met griezelige opvattingen. Als de PVV ooit uiteenspat, en dat gaat gebeuren, zullen daar zeker zeer Nazi-achtige kernen uit voortkomen en dat is geen prettig vooruitzicht. Dat is allemaal al erg genoeg en het wordt er niet beter op door Wilders met Hitler te vergelijken.  Daar komt bij dat Hitler weliswaar zes miljoen Joden heeft vergast maar de grootste moordenaar uit die periode was Stalin. Hij ruimde maar liefst 25 miljoen leden van zijn eigen volk op. Soms lijkt het erop dat zoiets er niet toe doet. En trouwens: eigen volk? Nou ja, hij was zelf Georgiër en de meeste slachtoffers waren Tataren, Oekraïeners, Russen, Bjelorussen, inwoners van de Baltische Staten, Finnen, Wolgaduitsers, Kazachstani en ga maar door. Ook een soort etnische “zuivering” dus. Dat ziet er verdacht uit want waar gaat het nu om?

Gaat het om het vermoorden van mensen of gaat het om het vermoorden van Joden? In tal van publicaties lijkt dat laatste erger te zijn dan het eerste. In dat geval hoeven we dus voor Wilders niet bang te zijn en ook niet voor zijn volgelingen. Zij zij gek op Israel.

Tot sterkte,

Kaj E;horst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s