De neo-liberaal: Historisch onbenul, dat moet je hebben….

Alsof er geen 19e eeuw is geweest met een uitgebuite arbeidersklasse en een Communistisch manifest, met een leerschool over de mogelijkheden en capaciteiten van mensen en menselijke verhoudingen, zo hebben onze politici zich sinds de ineenstorting van de USSR gestort in het neo-liberale avontuur. Zeg wel “neo”  want het lijkt allemaal voor geen milimeter op liberalisme maar even zo goed….

Tot onze grote verrassing hebben wij nu ene premier die op de een of andere manier erin is geslaagd met succes een studie Geschiedenis af te sluiten en dan ook echt af te sluiten. Met een glimlach die het hele verleden in één klap wegvaagt is hij begonnen aan een herhaling van zetten met aan zijn zijde tutje Schippers die echt ALLES het succes van de vrije markt noemt, ook al is er geen vrije markt aan te pas gekomen. Met een persoonlijke en zakelijke ongefatsoeneerde wijze van omgaan met de samenleving, hebben de twee er een liberale POT van gemaakt. Ik zou bijna zeggen: zij doen niet onder voor de manier waarop Stalin het socialisme heeft verkracht.

En dat doen ze nog steeds. Met een uitgestreken smoel beweren zij dat particulier initiatief de bron is van het welzijn en economisch welvaren. Vervolgens beroven zij al jaren alle bijstandstrekkers van elke mogelijkheid om dat initiatief vorm te geven. Zelfs in de dwangarbeid die zij aan deze mensen hebben opgelegd onder het mom van verplicht vrijwilligerswerk, voor wat hoort wat, krijgen bijstandstrekkers geen enkele kans zichzelf op persoonlijke wijze te uiten. Onder druk van de benauwde roep van de “hardwerkende Nederlander” verplichten zij deze mensen gratis werk te doen dat eigenlijk door mensen in dienstverband zou moeten worden uitgevoerd. In normale omstandigheden wordt dat “verdringing op de arbeidsmarkt” genoemd.

Maar daarbij blijft het niet. Om de belangen van de zeer rijken in de samenleving af te schermen hebben zij de belastingen verhoogd, een beginsel dat tegen elke liberale opvatting ingaat, en de zorg ondermijnd teneinde te bezuinigen. En dat allemaal vanwege de druk van een stel totaal ongebondenen in Brussel. Frankrijk gaat nu, nota bene onder socialistisch bestuur, dezelfde weg op. En met dat al houdt het nog niet op.

In één van zijn grotelijkse buien van onverstand roept onze minister-president dat we een participatie-maatschappij hebben. Daarmee wil hij bewerkstelligen dat mensen gratis diensten voor elkaar uitvoeren in plaats van diensten die door de schatkist gefinancierd moeten worden. En zie: de mantelzorger die voor zijn hulpbehoevende familielid zorgt, krijgt daarvoor ene tegenmoetko— nee, de hulpbehoevende moet geld inleveren. Als dank voor de zorg die de mantelzorger biedt. Alweer zo’n voorbeeld van beloning voor particulier initiatief ook.

En ja hoor…in deze stroom van “neo-liberalisme”, dat in werkelijkheid meer de vorm aanneemt van neo-uitbuiting op fascistische grondslag lopen de machtsbeluste delen van het socialisme zonder blikken of blozen mee.

Karakteristiek voor het neoliberalisme is ook de manier waarop men omgaat met drank en drugs. In plaats van een verruiming van de persoonlijke verantwoordelijkheid, komen er steeds meer regels en beperkingen, allemaal natuurlijk met één groot doel: de mens zolang mogelijk geschikt houden voor het machtige opperwezen der PRODUKTIE IN DIENST VAN DE PROFITERENDE AANDEELHOUDERS.

Beste mensen, het wordt tijd het tijdperk van het neo-liberalisme de genadeklap toe te brengen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

d

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s