De Allemaalsamenmetz’nallenmeeparticipatiesamenleving

Kijk, jullie snappen dat nog niet zo goed maar eigenlijk wil Rutte van het Nederlandsche Volk één grote Fanclub Holland maken. Dat we allemaal meegaan als er een feessie is maar dan wel met een dirigent aan het hoofd die aangeeft wanneer het vuurwerk op de grasmat gegooid mag worden. En dan ook allemaal tegelijk snap je wel? Dat je ook echt merkt dat je meeparticipeert want dat is het nieuwe woord “Allemaalsamenmetz’nallenmeeparticipatiesamenleving” .

Het betekent ook dat  je eigenlijk helemaal in je eentje meeparticipeert. Gisteren nog las ik daar een prachtig verhaal over. Een mevrouw moest op één dag werken, haar man zoenen, de kinderen van de crèche halen, sporten, haar moeder bezoeken en boodschappen doen. En toen vergat ze in welke van haar drie participatietassen ze haar sleutels had opgeborgen.Ze heeft er de hele dag naar gezocht, ze heeft ze gevonden, weer gezocht en daarna was ze ze voorgoed kwijt tot laat in de avond toen haar man ze vond in de stoel waar ze best even had willen zitten maar waar ze niet aan toe gekomen was vanwege de meerparticipatie. Nog een wonder trouwens want haar man moest na zijn werk eten, correspondentie afhandelen, zijn werkkamer zuigen, de wasmachine repareren en een meeparticipatiebijeenkomst van de buurt bijwonen. Hij kwam om half één ’s avonds thuis en viel meteen in slaap….in een stoel, niet in bed.

En dan te bedenken dat de kinderen het grootste deel van de tijd ziek zijn en dus helemaal niet kunnen meeparticiperen op de crèche, wat betekent dat iemand anders  op ze moet passen die daarvoor dan weer geld wil hebben zodat die twee inkomens heel snel slinken. En het gaat toch al zo moeilijk allemaal aangezien de hele meeparticipatiesamenleving ervan uit gaat dat in elk gezin met kinderen twee verdieners zijn, zolang als het duurt, Als die situatie voorbij is, dan moet er worden verhuisd en participeren beide ex-echtelieden helemaal voor zichzelf alleen mee…

Dat is dan meteen een enorme opsteker voor onze meeparticipatiepremier die tot op de dag van vandaag vrijgezel is maar een trouwe herdershond heeft, zijn moeder. Zij heeft niets met kinderen te maken want die zijn er niet dus ze zijn ook niet ziek. Maar…ze zuigt, kookt, doet boodschappen, maakt Mark’s bed op, zet zijn pantoffels klaar, strijkt de krant voor hem op en wacht op zijn belletje want Mark belt elke dag en na zo’n gesprek lacht hij breed uit. “Moeder participeert nog goed mee”, denkt hij dan.

 

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s