Pechtold en Wilders aan de klets…

Je moet wel durven hè? Er komt 37 procent van de kiesgerechtigden opdagen, daarvan haal je de helft binnen en dan beweer je dat Nederland voor Europa heeft gekozen. Pechtold kan natuurlijk nog meer lariekoek uitslaan maar daarmee maak je de democratie niet geloofwaardiger en bewijs je Nederland dus geen dienst. Je zou wel kunnen zeggen dat 63 procent van de kiesgerechtigden het geen bliksem uitmaakt hoe het verder gaat met Europa. Misschien is dat zelfs wel de meest zuivere conclusie want…Wilders wauwelt ook maar wat.

O wat had hij gehoopt op een overdonderend “nee” tegen Europa en o, wat heeft hij het lit op de neus gekregen. Zijn eigen achterban was te belazerd om op te komen dagen. Ze bleven lekker thuis zitten bij oven baked chips en een biertje. Boerend en wel.

Als er één ding duidelijk is geworden, dan is het wel dat de EU bepaald geen prioriteit heeft voor Nederlanders. Dat heeft die EU gedeeltelijk aan zichzelf te danken met z’n democratische ondoorzichtigheid, financiële gerotzooi, onverklaarbare verdeling van verantwoordelijkheden en culturele onbenul en onverschilligheid. Daarbij komt dan nog de wens om alsmaar het gebied uit te breiden, desnoods met gebieden die tot de voormalige USSR behoren. Dat is een soort goedmakertje voor de interne betonrot in organisatie en moraliteit.

De EU, ik ben er een absolute voorstander van maar het mag allemaal best op een andere leest geschoeid worden. Dat men er meesmuilend over praat, zegt op zich niets. Dat deed men in de zeventiende eeuw ook met de Republiek der Verenigde Nederlanden, een republiek die beschikte over gebieden die zichzelf niet eens konden besturen zoals Drente,  Limburg en Brabant. En toch is het allemaal min of meer goed gekomen. De tijden van een met elkaar vechtende bisschop van Utrecht en graaf van Holland waren voorgoed voorbij.

Over dat verleden wordt overigens de grootstmogelijke flauwekul verkocht, zoals mij onlangs weer bleek maar daarover later. Het is nu al moeilijk genoeg om de flauwekul van vandaag aan de orde te stellen. Ja Alexander Pechtold, je hebt dus 18,5 procent van alle stemgerechtigden achter je verzameld, bij een opkomst van iets meer dan een derde dus eigenlijk heb je zo’n 25 zetels in de Tweede kamer verdiend. Dat is veel maar bij lange na geen overgrote meerderheid.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

http://tweedekamer.nl

https://d66.nl

http://pvv.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s