Hans Jansen en de domheid

Kortgeleden zag ik bij Knevel en Van den Brink de Arabist, Hans Jansen. Zijn gezicht en naam staan bij mij in mijn geheugen gegrift rondom een akkefietje over de rechtszaak tegen Wilders maar daar gaat het nu niet over. Wat mij het meeste opvalt is het opvallende onbenul en de domheid van de man.

Hij meldde  dat hij voor Geert Wilders ging werken in het Europees Parlement, als antistof zal ik maar zeggen. “Er moet iets gebeuren”, zei hij, nadat hij zich in tal van bochten en kronkels had gewrongen om maar niet te laten merken dat hij het ook wel eens oneens is met zijn baas. “Er moet iets gebeuren”, bijna een domme uitspraak van historische betekenis want er gebeurt altijd iets en zeker in ons tijdsgewricht, er gebeurt al jarenlang iets. Ik beperk de gebeurtenissen even tot datgene wat onze Arabische stomkop bedoelt.

Hij keert zich tegen Islamisering , professionele Moslims en de immigratie. Ik kan meneer de Aarabist vertellen dat hij aan een strijd tegen windmolens, of nog liever tegen de bierkaai is begonnen. Hoe hij het ook wendt of keert, de ontwikkeling gaat voort. De wereld verandert in dit koloniale tijdperk in zijn nadagen, waarin alleen de NATO en de brutaliteiten van wereldwijde bedrijven zoals Shell en Monsanto hulpmiddelen zijn om de koloniën uit te persen.

In werkelijkheid voldoet de mensheid aan haar meest banale gewoonten, ze trekt samen naar de stad. Dat is een bekend gegeven op nationaal maar ook op internationaal en mondiaal niveau. De massa van de mensheid trekt naar de stad. Mondiaal gezien ligt die stad in Europa en Noord-Amerika. Zo’n tweeduizend jaar geleden lag die stad in Italië en heette ze Rome. Ja zeker, er is weer een volksverhuizing aan de gang en historische feiten (jaja, de feiten) bewijzen dat zo’n beweging onstuitbaar is. De kunst is dus niet “tegenhouden en verzetten” want daarmee breek je je rug. De kunst is “meegaan en omvormen”.

Aanvankelijk pakten de romeinen de volksverhuizing nog niet eens zo gek aan. Zij gaven de nieuwkomers een stuk land aan de grenzen van het rijk met de opdracht de grenzen te bewaken. Dat was relatief slim omdat juist nieuwkomers vaak veel bezwaar hebben tegen nieuwe nieuwkomers. Even zo goed was op een bepaald moment de stroom niet meer te houden en zo kwamen uiteindelijk de Vandalen (let op de naam) in Rome aan. Ze staken de stad nog in brand ook. Lang leve het verzet!

Hans Jansen en zijn omgeving zijn vooral bang voor de professioneel Moslims, zij die een extreem soortIslam uitdragen en jongeren opstoken er allerlei ideeën op na te houden die weliswaar niet direct in de Koran te vinden zijn maar wel in de hoofden van gefrustreerde mafketels. Hun komst zal je niet tegenhouden maar hun invloed op jongeren kan je wel beperken, bijvoorbeeld door de jongeren een goed thuis en een mooie toekomst te bieden. Vrijheid, acceptatie en een waardevol bestaan. Dat Europa meer met de Islam te maken krijgt dan in het verleden, zal onontkoombaar zijn, zoals in het verleden de Islamitische landen heel veel last hebben gehad van het Christendom. Het betekent niet dat Europa ook een Islamitische samenleving gaat worden. Dat kan alleen maar gebeuren als er niemand meer is die daar iets tegenover kan stellen aan waarden. En inderdaad….onze politici hebben er moeite mee om die waarden en daaruit voortkomende normen te benoemen. Zij overladen ons met perverse definities van vrijheid en welzijn maar die perversiteit gaat ons niet redden van de imams.

Gastvrijheid en vooral soeplesse van denken, het zou mooi zijn als het “liberale” en sociaal voelende westen zich daar nog op zou durven beroepen maar waar hoor je die termen nog vallen? Als er één ding is waarin ik het eens ben met Hans Jansen, dan is het dat de wereld in beweging is. En in die beweging zullen we ons moeten laten sturen door heldere en zuivere motieven over vrijheid, welzijn en een sociaal leven. Als de beweging op gang komt, dan zal het ons niets meer uitmaken of de buurman een imam is of een rabbi of een Arabist met loshangende gedachten. Dan zullen we bestand zijn tegen alles. Vroeger bestond daar een term voor “morele herbewapening”.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

http://pvv.nl

 

Advertenties

12 thoughts on “Hans Jansen en de domheid

 1. Als je ook maar een stuiver kennis had over de islam zoals Jansen zou je niet zulke domme dingen zeggen. Maar Kay vind zich zelf erg slim. koppelt Blonde Greet graag aan Hitler.,PVV stemmers zijn laagopgeleid en dom want wie de PVV verdedigd is stemt dus vóór discriminatie, fascisme, racisme, islamofobie.

  Maar nu gaan we dezelfde retoriek van Kay op hem zelf projecteren. Wie stelselmatig de islam verdedigd, zoals Kay verdedigd daarmee dan ook antisemitisme, christenvervolging, christianofobie, eerwraak, homohaat, vrouwenonderdrukking, terreur, pedofilie (kindhuwelijken), etc etc.
  Wie de islam verdedigd verdedigt een totalitaire ideologie die op veel punten overeenkomsten heeft met het Fascisme van Hitler. (Onderwerping van het individu aan de staat).

  Wil de echte Hitleraanbidder opstaan??

  De islam ligt onder vuur Kay dat is vervelend voor moslims, maar moslims zijn niet de ware martelaren in die zin dat ze massaal vervolgd worden. Moslims zijn in hoofdzaak zelf de vervolgers, christenen zijn de grootste groep vervolgden over de hele wereld.

  http://politiek.forum2go.nl/heilige-oorlog-tegen-pvv-t55.html

 2. In de tijd van het Romeinse rijk waren er nog niet zoveel volksverhuizingen. Het succes van het Romeinse Rijk was dat het voortdurend aangrenzende gebieden inlijfde en het volk onderwierp en opdracht gaf hun eigen grenzen te bewaken. het einde van het Romeinse rijk kwam door inwendige rivaliteit en snelle afwisseling van nieuw gekozen keizers. Op een gegeven moment was de gemiddelde regeerperiode van een keizer 35 dagen. Maar de belangrijkste reden voor de instorting was dat men stopte te expanderen, met verovering en onderwerping van nieuwe gebieden.

 3. Citaat van Kay: “Hun komst zal je niet tegenhouden maar hun invloed op jongeren kan je wel beperken, bijvoorbeeld door de jongeren een goed thuis en een mooie toekomst te bieden. Vrijheid, acceptatie en een waardevol bestaan. ”

  Kay is daarmee erg grappig, bijna alle politieke partijen zijn het erover eens dat de Europese werkloosheid en vooral de jeugdwerkloosheid een groot probleem is. Kop uit de volkskrant, 16-08-2012:

  Stop de Europese jeugdwerkloosheid

  De Europese jeugdwerkloosheid stijgt dramatisch. Er moet zo snel mogelijk een eurotop komen met één doel: het acuut terugdringen van die werkloosheid.

  Tussentitel: De prijs voor een verloren generatie is hoger dan voor het redden van welke bank ook.

  Dat duid op bijna onoplosbaar probleem.

  Met zo’n dringende boodschap zou je denken dat de betrokkenen, en het zijn er niet weinig, ook een beetje hadden nagedacht over het probleem.

  En als je een beetje nadenkt over het probleem, dan begin je te inventariseren, en zie je meteen dat er twee kanten aan zijn: vraag en aanbod: Werkaanbod en mensenaanbod.

  En, weet je dan ook meteen: aan zo’n probleem kan je dus aan twee kanten werken: óf je doet iets aan het werkaanbod, óf iets aan het mensenaanbod.

  Nu is dat werkaanbod heel moeilijk te sturen, als je niet door gewoon ten koste van overheidsgeld kunstmatige banen wilt creëren.

  Eigenlijk is dat nog nooit op enigerlei schaal gelukt, tenzij je het hele maatschappelijke systeem omgooit.

  En dat is vooralsnog uitgesloten.

  Maar er blijft nog een andere aanpak over: het mensenaanbod.

  En dat biedt vele meer belofte.

  Want een flink deel van dat mensenaanbod is kunstmatig. Niet-natuurlijk. Gekweekt. Artificieel.

  Natuurlijk!

  Het aanbod door immigratie.

  Maar onze grote grapjas Kay wil alle immigranten het liefst levenslang een baan aanbieden en/of een uitkering natuurlijk, doen we er ook nog een huissie bij?? Wel ja doen we toch gewoon..

  Ben je eigenlijk nog wel van deze wereld Kay??

 4. Jeugdwerkloosheid heeft niets te maken met de toeloop van jeugd maar met het gebrek van inzicht bij de overheid om op te houden met die crisis. Die werkloosheid is geen wet maar een middel om mensen bang te maken.

  • Je gaat volledig voorbij aan het feit dat niet de overheid, maar ondernemers in de eerste plaats banen creëren. De overheid doet datgene wat de markt laat liggen, maar het geld (belasting) waar de overheid mee werkt en (softe) banen creëert moet wel uit die primaire markt verdient worden.
   Maar om nog even terug te komen op de werkloosheid, als je mijn reactie goed gelezen had had je kunnen begrijpen dat de werkgelegenheid beperkt is, afhankelijk van het ondernemersklimaat en de internationale concurrentie (Azië).
   Het aantal arbeidsplaatsen is dus niet zonder kunstmatige ingrepen oneindig op te rekken. Iedere immigrant die aanspraak maakt op een baan verdringt dus iemand anders van de arbeidsmarkt. Niet dat je die immigrant dat niet gunt of hem daarmee ongelijk geeft, maar het is gewoon een feit. Is dat nou zo moeilijk te begrijpen??

 5. Je vergeet natuurlijk dat als er meer mensen komen, dan is er vanzelfsprekend ook meer economische activiteit, als je tenminste niet alles in de handen van de grootbedrijven douwt.

  • Het is maar de vraag of die economische activiteit gelijke tred houdt met de toestroom van vluchtelingen. Ik geloofd er niets van dat elke immigrant ook weer één arbeidsplaats oplevert.

 6. Wel eens van de Kondratief-cyclus gehoord?? Al jarenlang proberen alle Westerse overheden uit alle macht de werkgelegenheid volgens de theorie van Keynes te bevorderen, Er worden re-integratiebureaus uit de grond gestampt met als resultaat dat het creëren van één baan soms een miljoen euro kost. maar Kay wuift het weg als onzin en ziet werkloosheid als een middel om…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s