Woestijnrovers en terreurdeskundigen

Van tijd tot tijd verschijnt her op tv iemand die dan nog meestal een academische titel heeft ook en DUS wel de waarheid zal spreken, met de aanduiding: deskundige terrorisme. Nu hoor ik daar geregeld opmerkingen uit komen die mij ten zeerste verbazen. Ik merk van die deskundigheid zelden of nooit iets. Sterker nog…inmijn ogen lopen ze een groot deel van de tijd te zwetsen en zwammen over iets waarvan ze dan de kern niet kwijt willen omdat die geheim zou zijn.

Het terrorismedeskundigheidssyndroom is een verschijnsel dat is begonnen na de aanslag op de twin towers. De ware deskundigen zaten daar trouwens al jaren vantevoren op zoiets te wachten. Zo moeilijk voorspelbaar is het niet dat volkeren zich gaan verzetten tegen een land dat al tientallen jaren lang hun behoeften en wensen onderdrukt. Dus ja…dan gaat er iets gebeuren. Dat heet “over je zelf afroepen”, maar dat mag je dan weer niet zeggen. Maak vooral niet duidelijk waar de kern van het probleem zit.

Nu lijden wij al vele jaren onder de kretologie rond Islamterrorisme en “zich verdiept hebben in de Islam” Dat laatste betekent meestal dat iemand de Koran een keer heeft doorgelezen op onwelgevallige opmerkingen. Die zijn dan met viltstift onderstreept. Wie zich echt in de Islam verdiept, zal moeten uitzoeken wat de cultureel/historische achtergrond is geweest van de opkomst van de Islam. Niet zo moeilijk hoor, er is veel over geschreven maar….voor menigeen heel lastig want je moet wel verbanden kunnen leggen.

Nog anders ligt het met de deskundigheid van het terrorisme want dat is best een probleem. In de eerste plaats heeft George Bush jr er als president voor gezorgd dat het terrorisme zich daadwerkelijk uitbreidde over heel Noord-Afrika en het Midden-Oosten, inclusief Pakistan. Dat krijg je als je die clubjes uit hun oorspronkelijke grotten verjaagt. Ik zal het voorbeeld geven van de Taliban en Al Quaida. Beide “organisaties” zijn sterker geworden dan voor die tijd. Daar komt bij dat Al Quaida nauwelijks een organisatie is en ook geen afsplitsingen heeft  Er zijn wel groepen mensen die zichzelf als zodanig aanduiden, gewoon omdat het indruk maakt en…ondersteuning van Bin Ladens Club belooft.

De wijze waarop het westen de terroristen heeft “aangepakt” heeft geleid tot een toenemende populariteit van het terrorisme onder de vlag van de Islam. Irak valt nu eindelijk helemaal uit elkaar erdoor en dat was te verwachten want het is nooit een echt land geweest. Het was wel een zandbak met groepen die ieder heel uiteenlopende belangen hadden. Dat kan niet overeind blijven staan natuurlijk. Bush heeft de laatste fundamenten onder het bouwwerk Irak weggezaagd. Eigenlijk zouden we daar nog blij om moeten zijn ook want nu heb je kans dat er echte landen gaan ontstaan in de regio. Hetzelfde geldt voor Syrië.

En Noord-Afrika? De bewoners van de Sahara zijn altijd hun eigen gang gegaan. In de Tweede Wereldoorlog kozen zij partij voor degenen die hen de beste kansen bood om concurrerende stammen dwars te zitten. En nu noemen ze zich naar believen Moslimfunda’s omdat zoiets nu eenmaal indruk maakt. Het klinkt toch beter dan “woestijnrover”?  Intussen kruisen deze rovers door de woestijn en pikken ze van tijd tot tijd wat wapens uit een monsterlijk groot depot dat nog steeds in het zuiden van Libië ligt. En het westen zwetst verder over Arabische Lente, Moslimterroristen, bevrijden van “landen” (die geen landen zijn) en als het even kan ook nog over “democratische ontwikkelingen” en weet verder niets te doen dan een beetje in het rond te schieten, zonder merkbaar effect. De “deskundigen” hebben er kennelijk weinig grip op.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

http://NSA.US

http://AIVD.nl

http://NATO.org

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s