Onthoofde politici

Om verschillende redenen kunnen kippen zonder kop niet praten. Dat is duidelijk. Daarom kan ik de vergelijking met onze hedendaagse politici ook niet maken. Toch komt er uit hun mond gebazel dat vooral duidt op onthoofding. De meesten waren al gezichtsloos, nu blijkt het denkvermogen ook verwijderd te zijn.

Al zeker een half jaar maken ze ons bij herhaling duidelijk hoe gevaarlijk IS(IS) is. Hun angstzaaierij overschrijdt daarbij alle grenzen van het betamelijke en leidt tot wulpse oorlogszucht bij Nederlandse parlementsleden. Het testosteron vliegt als een F16 door de ruimte van beide kamers en ja hoor…we gaan eindelijk bombarderen vanuit Jordanië….ssssst want dat mag je maar 50 keer per dag zeggen, anders hoort IS het.

Nu zal elke kip met kop toegeven dat er iets gedaan moet worden aan de etterbult van psychosen die zichzelf “IS” noemt, daarover kan geen twijfel bestaan. Opvallend is echter dat onze bestuurders weer niet verder komen dan symptoombestrijding. Laten we de keten eens even op een rijtje zetten en zien hoe oorzaken steeds weer tot een nog gewelddadiger gevolg leiden: WO I, WOII, Israel/Palestina, El Fatah, Al Quaida….IS….. het is natuurlijk maar een onderdeel van een nog veel langere keten. Die keten bestaat doordat elke keer steeds weer uitsluitend gewerkt wordt aan de bestrijding van de symptomen maar er wordt nooit gekeken naar en zeker niets gedaan aan de oorzaken van de ziekte, de nesteling van het virus zullen we maar zeggen. De politieke gedachtenvorming gaata niet verder dan “wij zijn de goeden  en zij zijn het kwaad”, zoiets als de heksenvervolging in de zestiende eeuw (en niet in de Middeleeuwen zoals velen ten onrechte denken).

Dat frustraties en trauma’s door deze aanpak in de loop van de eeuwen steeds ernstiger vormen aannemen en steeds weer leiden tot een oprisping van niets ontziend , psychotisch, geweld, is dan ook geen wonder. Het zou een goed ding zijn als een groep[ politici zich internationaal eens ging bezighouden met een onderzoek naar de oorzaken van deze blijken van onvrede en die gaan heel wat dieper dan het zo gemakkelijk bekkende woordje “Islam”. Intussen bieden wij meneer Edogan de mogelijkheid twee vliegen in één klap te slaan: bommen op IS en vergissingsbommen op de Koerden, maar dat terzijde.

Ik vrees dat de actie vanuit welk land dan ook zullen leiden tot een tijdelijke uitschakeling van IS maar dat de bommen in de Irakese en Syrische bodem uiteindelijk de eieren zullen blijken te zijn van een nog veel agressiever en krankzinniger netwerk. Aan het voorkomen daarvan moet NU gewerkt worden en niet pas na de ondergang van IS.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s