IS en de andere pestkoppen…..

We blijven er maar mee doorgaan. Ons mentale niveau bevindt zich ongeveer op de lijn “lijfstraffen en bespotten”, dat zal de lelijkerds van deze wereld leren! Nou, ik garandeer u allemaal dat het geen zier gaat helpen, integendeel!

Symptoombestrijding, daar zijn wij goed in en het staat zelfs in de Bijbel: “Hindert uw oog u, ruk het uit.” Moet je doen! De gevolgen zijn echt fantastisch! Na eeuwen van ploeteren en psychologie-ontwikkeling, zijn wij nog geen stap verder gekomen. Sociologie, die zogenaamde wollensokkenwetenschap, heeft ons ook al niet verder geholpen. Niet omdat het allemaal onzin is maar omdat we ons er gewoon niets van aantrekken.

Nu was er weer eens een steekpartij op de Corbulo-scholengemeenschap met één neergestoken jongen die nog overleed ook. Niet zo mooi natuurlijk al weten wij als verre-afstandswaarnemers nooit wat eraan voorafging. “Pesten”, zeggen de andere leerlingen en het zou zo maar kunnen zijn. De gedode jongen was een pestkop, de dader een slachtoffer van hem. Waar komt dat toch vandaan? Ik heb een flauw vermoeden uit eigen ervaring want ik ben op de basisschool ook een paar jaar gepest. Daarna nooit meer trouwens. Ik weet nog hoe ik mijzelf in die tijd voelde: verlegen, onzeker, ongeaccepteerd, niet tegemoetkomend aan de wensen van thuis en de school. Daar word je niet beter van.

En de pesters? De oorzaken zijn vaak bijna netzo. Ze doen hun best gerespecteerd te worden maar voelen in zichzelf ook het onvermogen om aan alle verwachtingen te voldoen.Hoe komt dat? Dat komt grotendeels doordat zij zichzelf niet kennen. Zij krijgen ook de kans niet om zichzelf te leren kennen want alles wat ze wordt aangeleerd is belangrijker dan wat zij met zichzelf meebrengen, althans, zo laat de samenleving merken. Taal, rekenen en computerkunde zijn veel belangrijker dan het innerlijk en de kwaliteiten van de leerling. Sterker nog, eigenlijk heeft niemand belangstelling voor het innerlijk leven van de scholieren en dat is zeer schadelijk. Vrijwel niemand voelt zich zo eenzaam als een puber. Puberaal gedrag is er voortdurend op gericht geaccepteerd te worden door de groep maar als je niet weet WAAROM men je moet accepteren?Dan wordt het al gauw een grote mond, stoer doen, spotten, vernederen en pesten….. Het onderwijs zou veel meer aandacht moeten geven aan dat wat er in de individuele leerling leeft, veel en veel meer. Die stomme wiskunde komt later wel. Die stomme wiskunde komt later ook veel sneller. Waar ik als puber moeite mee had, pik ik  nu in vijf minuten op.

Daarnaast is er natuurlijk het gezin. Moderne gezinnen hebben nauwelijks nog tijd en mogelijkheden om voldoende aandacht te besteden aan de kinderen, al helemaal niet aan puberende kinderen. Het vervelende is dat juist pubers die aandacht hard nodig hebben, welwillende aandacht. Geen stokslagen geschreeuw van Fred Teeven of Ivo Opstelten maar liefdevolle aandacht, een begeleiding bij het verkennen en soms overschrijden van grenzen. Pubers zijn eenzaam en verloren. Niet voor niets is het aantal zelfmoorden stijgende. Opvallende seksuele gevoelens, dwarsheid, initiatief en creativiteit, dromerij, het wordt allemaal de kop ingedrukt met één opmerking: doe jij nu maar je best op school, dan doen wij de rest.”  Maar dat is niet wat de puber wil.

Natuurlijk, niet elke puber wordt pestkop of slachtoffer van pesten. Veel hangt af van individuele aanleg en de sociale omgeving maar de voorwaarden om tot ongewenst gedrag te komen, zijn op het ogenblik meer dan ooit present. Om die reden moet het onderwijs op de schop en moet er veel meer aandacht komen voor de individuele leerling. De school is geen fabriek van werknemers.

En eigenlijk is , nog even in het kort, het met IS precies hetzelfde. Zet een groep volkeren lang genoeg achteruit en in de strafbank en je krijgt opstand, opstand die uiteindelijk op de meest verschrikkelijke manier uitbarst. We moeten eraan werken omdat soort uitbraken te voorkomen. Zweep- en stokslagen, draaien om de oren, bommen en granaten kunnen de acute infectie bestrijden, de oorzaken van de ziekte nemen ze niet weg en worden er veelal maar sterker van.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

20 thoughts on “IS en de andere pestkoppen…..

 1. Wat jammer nou Kay dat je de plank zo verschrikkelijk misslaat door ISIS te vergelijken met puberale pestkoppen. Wat weet jij nou eigenlijk van de islamitische cultuur, nog steeds niets meer dan de eerste keer toen ik reageerde. Wanneer spijker je je kennis over de islam nou eens wat bij ??

  Zoals bv. Alexis de Tocqueville (29 juli 1805 – Cannes, 16 april 1859, was een Frans aristocraat, politiek filosoof, publicist, politicus en historicus):

  “Ik heb de koran intensief bestudeerd. Mijn studies overtuigden mij ervan, dat er maar weinig religies in de wereld zijn geweest, die voor de mensheid zo dodelijk waren als die van Mohammed. Voor zover ik kan beoordelen, is zij de drijvende kracht achter het verval, dat tegenwoordig zo duidelijk wordt in de islamitische wereld. Hoewel het mohammedanisme niet helemaal zo absurd is als de veelgoderij uit oude tijden, zijn z´n sociale en politieke tendensen volgens mij in hoge mate angstaanjagend. Daarom zie ik het in vergelijking tot het heidendom als achteruitgang, niet als vooruitgang”.

 2. Of anders Voltaire. (Frans filosoof en schrijver): 1694-1778
  De koran onderwijst angst, haat, verachting voor anderen, moord als legitiem middel ter verbreiding en tot het behoud van deze satansleer, hij praat slecht over vrouwen, deelt mensen in klassen in, eist bloed en steeds opnieuw bloed. Maar dat een kamelenhandelaar in zijn nest opstand veroorzaakt, dat hij zijn medeburgers wil doen geloven dat hij gepraat zou hebben met de aartsengel Gabriel; dat hij zich erop voorstaat naar de hemel te zijn ontrukt en daar een deel van zijn onverteerbare boek ontvangen te hebben, dat op iedere bladzijde het gezonde mensenverstand doet beven, dat hij, om dit werk respect te verschaffen, zijn vaderland met vuur en zwaard bedekt, dat hij vaders wurgt, dochters wegsleept, dat hij de overwonnenen de vrije keuze laat tussen de dood en zijn geloof: Dat is zeer zeker iets, dat geen mens kan verontschuldigen, tenzij hij als Turk ter wereld is gekomen, tenzij het bijgeloof bij hem ieder natuurlijk licht van de rede heeft verstikt.

  • Onder welke steen ben jij vandaan gekropen????

   “”Het BBC-team, waaronder journalist Mark Owen, wordt hartelijk verwelkomd in de huiskamer van een Turkse familie in het zuiden van Turkije. De zoon van 13, al een echte jonge adolescent, haren in de war, glimlachend, draagt een grijze trui. Maar voordat het gesprek zal beginnen, verdwijnt hij naar de buren om terug te komen in een bivakmuts en verder in militaire uitrusting. Hij wil dat ze hem “Abu Hattab” noemen. Geboren in Syrië heeft hij al ervaring als “Jihadistje” verworven in een groepering met aspiraties van de Marokkaanse “Sham al-Islam”. Maar nu wil hij de “heilige oorlog” verder voeren bij de groepering de Islamitische Staat. En het is zeker niet zijn moeder die hem zal tegenhouden.

   “Ik houd van ISIS, omdat zij de sharia overal zal vestigen en alle ongelovigen zal doden, de niet-soennieten en zij die de islam hebben verlaten”, biecht hij op aan de Engelse journalist. De mensen die door ISIS zijn vermoord, zijn Amerikaanse agenten. We moeten ze onthoofden, zoals Allah in de Koran heeft bevolen.

   “De krachten van het kwaad”

   Op dit moment woont zijn familie in Turkije. Zou hij hier een aanslag willen plegen, of in Groot-Brittannië bijvoorbeeld?

   “Groot-Brittannië moet worden aangevallen, omdat het lid is van de NAVO en tegen de
   Islamitische Staat is”, zegt hij, “maar we zullen degenen die vóór ISIS zijn niet doden. Als ze me zouden vragen om Turkije aan te vallen en me het heilige bevel geven, zal ik dit doen. Binnen korte tijd zal het afgelopen zijn met het Westen.”

   Thuis leiden hij en zijn moeder, die Fatima wil worden genoemd, een vroom leven. Ze besteedt veel van haar tijd aan het bestuderen van de koran en geeft toe heel veel sympathie voor de militanten te hebben.

   https://ejbron.wordpress.com/2014/11/09/abu-hattab-13-jaar-ik-houd-van-de-islamitische-staat-omdat-ze-de-ongelovigen-doodt/#more-75015

 3. William Muir (27 April 1819 – 11 July 1905. een van de belangrijkste Britse islamwetenschappers):
  “Mohammed´s zwaard en de koran zijn de dodelijkste vijanden van de beschaving, de waarheid en de vrijheid, die de mensheid tot nu toe heeft meegemaakt”.

 4. John Quincy Adams (11 juli 1767 – Washington D.C., 23 februari 1848, zesde president van de VS):

  “In de 7e eeuw van de christelijke tijdrekening dook er een rondtrekkende Bedoeïen uit de stam van Hagar op (bedoeld wordt Mohammed), die uit de nieuwe leer van Jezus het geloof in en de hoop op onsterfelijkheid overnam. Maar hij verdraaide de leer tot onherkenbaarheid en haalde hem door het slijk door in zijn religie alle loon, alle hoop goot in de vorm van seksuele beloning. Hij vergiftigde de bron van het menselijke geluk door vrouwen te denigreren en polygamie toe te staan; en hij verklaarde, als deel van zijn religie, de rest van de mensheid de totale, op vernietiging gerichte oorlog. De essentie van deze religie waren lust en geweld – wat de brutale boven de spirituele natuur van de mensen verhief. Tussen deze beide religies (Christendom en islam) woedt al twaalf eeuwen lang oorlog. En zolang de genadeloze, niet onderhandelbare dogma´s van de valse profeet menselijk handelen voorstuwen, zal er nooit vrede op aarde zijn”.

 5. Hilaire Belloc, (27 juli 1870 – Guildford, 16 juli 1953. Oorspronkelijk Franse, maar genaturaliseerd Brits schrijver):

  “Sinds de religie van de islam in het Westen verscheen, waren haar aanhangers als wolven en tijgers tegenover leden van alle andere naties, alles verscheurend wat in hun genadeloze klauwen viel, fijngemalen tussen hun ijzeren tanden; ontelbare steden zo grondig uitgeroeid, dat alleen nog hun naam bestaat; zoveel landen, ooit paradijzen, nu verlaten woestenijen; zoveel ooit talrijke en machtige rijken, van de aardbodem verdwenen! Zo was en is tot op de dag van vandaag het woeden, de toorn en de wraak van deze vernietigers van de mensheid”.

 6. Mustafa Kemal Atatürk: 19 mei 1881 – Istanboel, 10 november 1938, politicus en grondlegger van de republiek Turkije,

  “Islam – deze onbegrijpelijke theologie van een immorele Bedoeïen, is een rottend kadaver, dat ons lichaam vergiftigt”.

 7. Dr. Younus Shaikh (Indische rationalist en Verlichter):
  “In geen enkele andere cultuur, laat staan religie, is de codificatie van moord, roof, slavernij of tribuutafpersing als religieuze plicht te vinden”.

 8. Manuel II. (Byzantijnse keizer, geciteerd door paus Benedictus XVI.):
  “Toon mij eens wat Mohammed voor nieuws heeft gebracht en je zult alleen slechte en inhumane dingen vinden zoals deze, dat hij opdracht heeft gegeven om het geloof, dat hij predikte, met het zwaard te verbreiden”.

   • Ja dat weet ik Kay, maar de vraag is of die beschuldigingen ook juist waren, of het antisemitisme gerechtvaardigd was. Geef mij een lijst van intellectuele die hetzelfde zeggen over het zionisme als over de islam. ( Nee kom me niet aan met citaten van moslims over de joden, de koran staat er vol mee). De protocollen van Zion, zijn een verzinsel, maar Mein Kampf en de Koran bestaan echt. Zoek de overeenkomst, de waarheid over de islam zou wel eens je ergste nachtmerrie kunnen zijn.

 9. Een lijst…waarom? Die is op google te vinden en waarom denk je dat wij praten over Jodenstreek, Voddenjood….etc? Omdat we ze hoog hadden zitten? En waarom stuurden wij Joden in 1940 terug naar het bevriende staatshoofd AH (mei 1940) Omdat we ze zo hoog hadden zitten? En waarom klaagde menigeen dat je niet meer op een FATSOENLIJKE manier antisemiet kon zijn? Kom kom kom en zigeuners? Hoe zit het daarmee (allemaal dieven, wat niet waar is)

  • Ik wil graag van jou een lijst met uitspraken van westerse intellectuelen die hetzelfde zeggen over de zionisten als over de islam.

   Ook wil ik een lijst van spreuken uit de Thora die hetzelfde zeggen over moslims als de koran zegt over joden.

   Om te beginnen zoals deze voorbeeldige uitspraak.””Mohammed zei: “De dag des oordeels zal niet komen, totdat de joden zich achter rotsen en bomen verstoppen, die zullen zeggen: ‘O moslims, o Abdullah, achter mij zit een jood, kom hier en dood hem’.”

  • Joden werden eeuwenlang overal uitgekotst, mochten bv geen ambacht uitoefenen, maar ze zijn sluw, daarom zitten ze ook hoofdzakelijk in de handel en financiële sector, wat hun geen windeieren heeft gelegd en weer een bron van afgunst is. Vandaar de hekel die velen hebben aan joden, maar daar zit geen ideologie achter zoals er wel een principiële ideologie zit in de islam achter de haat tegen joden. Het is werkelijk onbegrijpelijk dat iemand die zich historicus noemt die zaken niet kan scheiden of onderkennen en zo naïef kan zijn.

 10. Hier graag een tegen lijst uit de Thora over niet-joden:2:6. Het heeft geen zin om ongelovigen te laten geloven. Doen ze toch niet.
  2:7. God straft de ongelovigen
  2:8. Ongelovigen zijn bedriegers en misleiden zichzelf
  2:10. Niet-moslims hebben een ziekte in hun hart. God zal hun straffen!
  2:17. Een ongelovige gelooft niet omdat God hem verblind
  2:39. Wie niet gelooft zal branden!
  2:90. Wie twijfelt of God wel of niet bestaat wordt gefolterd
  2:61 Joden zijn slecht. Ze hebben profeten gedood en niet gedaan wat God wilde.
  2:65. God noemt joden apen. Dus de evolutietheorie klopt toch wel een beetje. Maar alleen voor joden.
  2:85. Wie de koran maar gedeeltelijk gelooft zal naar de hel gaan.
  2:88. Ongelovigen zijn vervloekt
  2:89. Wie zijn geloof verliest vanwege niet vervulde gebeden wordt vervloekt
  2:96. Joden hebben te veel begeertes en daarom gaan ze naar de hel.
  2:98. God is de vijand van iedereen die niet moslim is
  2:99. Ongelovigen zien geen tekenen van God omdat ze zijn wetten overtreden
  2:104. Ongelovigen worden gestraft
  2:114. Wie het verheerlijken van God tegenwerkt gaat naar de hel
  2:120. Joden en Christenen zijn niet te vertrouwen.
  2:121. Niet-moslims zijn verliezers
  2:126. Niet gelovigen worden door God voor de gek gehouden als ze het even goed hebben, daarna branden ze toch lekker in de hel
  2:130. Alleen dwazen wenden zich van het geloof af want moslims hebben gelijk
  2:159. Iedereen die de tekenen van God niet wil zien wordt vervloekt
  2:161. Ongelovigen worden niet alleen door God , maar ook door de engelen en alle mensen vervloekt
  2:162. Ongelovigen zullen vervloekt blijven, hoe lief en aardig ze ook zijn
  2:165. Iedereen die een voorwerpt aanbidt (dus ook een crucifix, een boeddhabeeld, een televisie, een grote zwarte steen of een amulet) wordt gestraft door God .
  2:171. Ongelovigen zijn doof, stom en blind.
  2:175. Wie zich niet wil laten leiden door God zal lekker in de hel worden gegooid.
  2:178. Een moslim die iemand heeft vermoord kan door middel van boetedoeningen vergeven worden door God .
  2:190. Dood iedereen die tegen moslims strijd. Verdedig je geloof tot de dood. Ga daarmee door totdat iedereen moslim is. Als de tegenpartij ophoudt met strijden, hou dan ook op.
  2:206. De trots van de ongelovige zal hem aansporen tot het plegen van nog meer zondes, maar hij zal toch in de hel terechtkomen, en dat is lekker puh.
  2:217. Een afvallige zal branden in de hel
  2:221. Huw geen anders- of ongelovigen. Je kan beter een slaaf nemen dan je te verlagen tot een dergelijk huwelijk.
  2:254. Ongelovigen zijn onrechtvaardig
  2:257. Ongelovigen hebben duivels als vrienden
  2:264. Ongelovigen die schenken doen dat alleen maar om op te vallen. Ze hebben geen macht over wat zij verdienen en worden niet door God gesteund.
  3:10. Ook de kinderen en bezittingen van ongelovigen zijn brandstof voor de hel.
  3:12. Het is de plicht van de moslim om ongelovigen de hel toe te wensen.
  3:21. Het is de plicht van de moslim om andersgelovigen (waaronder joden) en ongelovigen te vertellen dat ze gefolterd gaan worden.
  3:23. Joden en Christenen die de koran afwijzen doen dat omdat ze hebben verzonnen dat ze maar heel even zullen branden in de hel.
  3:28. Wordt geen vriendjes met ongelovigen want zij zijn eng.
  3:32. God vindt ongelovigen niet lief
  3:56. God straft ongelovigen niet alleen na hun leven maar ook tijdens hun leven! En God zal hun ook niet helpen. Lekker puh.
  3:73. Alleen moslims zijn te vertrouwen
  3:76. God houdt alleen van mensen die bang voor hem zijn.
  3:85. Alle niet-moslims gaan naar de hel.
  3:87. En ongelovigen worden ook nog eens vervloekt door alle engelen en mensen. (Ongelovigen zijn nl. geen mensen)
  3:91. Het maakt niet uit hoeveel ongelovigen betalen om zich af te kopen. Ze zullen branden in de hel!
  3:106. Op de dag van het oordeel zal het gezicht van de ongelovige eruit zien als die van zwarte piet.
  3:116. God pleurt ook alle kinderen en bezittingen (dus ook als ze de koran bezitten) van ongelovigen in de hel. Lekker puh!
  3:118. Wordt geen vriendjes met niet-moslims. Niet-moslims houden namelijk van leedvermaak (ze lijken wat dat betreft wel wat op God )
  3:130. Moslims die rente ontvangen moeten bang zijn voor God want ze zouden wel eens in hetzelfde vuur kunnen belanden als de ongelovige.
  3:149. Wie een ongelovige gehoorzaamt kan in de hel terechtkomen
  3:151. Maak ongelovigen bang.
  3:176. Treur niet om ongelovigen. Ze kunnen God toch niets doen. Integendeel. God gaat hen straffen!
  3:177. God is niet bang voor de ongelovige, God zal de ongelovige straffen
  3:178. De reden waarom God ongelovigen een onbekommerd leven laat leiden is omdat hij ze daarna nog meer kan straffen.
  3:181. Wie de macht van God onderschat, brandt in de hel.
  3:183. Joden hebben tegen de zin van God profeten gedood
  3:187. Joden hebben het verbond met God verbroken omdat ze op gewin uit waren.
  3:196. Trek je niets aan van eventuele voorspoed bij ongelovigen, ze gaan toch naar de hel.
  4:14. Wie God niet gehoorzaamt wordt gestraft.
  4:18. God vergeeft alleen degenen die berouw tonen én geloven.
  4:25. Wie wegens geldgebrek geen ‘gewone’ gelovige vrouw kan huwen mag trouwen met een slavin. Mits deze gelovig is natuurlijk.
  4:37. Wie zijn rijkdommen verbergt voor God zal gestraft worden. Ongelovigen ook.
  4:38. Wie zijn geld aan zichzelf besteed en niet in God of het einde der tijden gelooft wordt gestraft.
  4:42. De Laatste Dag zal voor ongelovigen verschrikkelijk zijn
  4:46. Joden rukken de woorden van God uit hun verband en God heeft hen daarom vervloekt
  4:48. Wie iets of iemand gelijkstelt met God (bv Jezus = God) begaat een grote zonde
  4:50. Joden en Christenen verdraaien de waarheid over God , het zijn leugenaars en God heeft ze daarom vervloekt.
  4:55. Joden en Christenen die voorkomen dat anderen moslim worden gaan naar de hel.
  4:56. Als bij ongelovigen de huid is weggebrand in de hel, dan komt er een nieuwe huid voor in de plaats zodat ze voortdurend pijn zullen hebben. Slim van God !
  4:60. Wie Mohammed niet als de boodschapper van God wil zien, is verleidt door Satan.
  4:63. Wend je af van degene die niet gelooft
  4:74. Wie vecht voor God vecht tegen Satan, die de ongelovigen steunt. Wie sterft in de strijd voor God zal worden beloont.
  4:82. Ongelovigen denken niet na over de koran. Ze kunnen daarin geen tegenstrijdigheden ontdekken terwijl dat het bewijs is dat het van God afkomstig is! (in werkelijkheid barst de koran van de tegenstrijdigheden)
  4:84. Strijd voor de islam en God zal de macht der ongelovigen beperken
  4:89. Als een vriend eerst voor God wil werken maar daarna vijandig is jegens de islam, moet je hem doden.
  4:92. Een moslim mag geen andere moslim doden. Als het echter per ongeluk was, dan ga je vrijuit door een slaaf af te kopen of door twee manden te vasten. Ongelovigen doden is dus kennelijk niet zo erg.
  4:101. Ongelovigen zijn de vijanden van moslims.
  4:102. Hou je wapens in de gaten, want ongelovigen zullen ze pikken en tegen je gebruiken. God heeft snode plannen bedacht voor de ongelovigen.
  4:104. Wees sterk bij het vervolgen van de ongelovigen.
  4:115. Wie kritiek heeft op Mohammeds autoriteit zal in de hel worden gegooid.
  4:119. Ongelovigen snijden oren van vee af en bederven de schepping maar belanden toch in de hel.
  4:137. Wie twijfelt aan het geloof is gedoemd.
  4:138. Zeg tegen ongelovigen dat ze gestraft zullen worden
  4:139. Maar geen vrienden met ongelovigen. God is een betere keuze.
  4:140. Huichelaars en ongelovigen gaan naar de hel
  4:141. Als ongelovigen een strijd winnen, dan zegt dat niets, God rekent toch met ze af op de dag des oordeels.
  4:144. Wordt geen vrienden van ongelovigen
  4:145. Ongelovigen zullen branden in de hel, niemand zal hen helpen.
  4:150. Wie niet God en zijn boodschappers volgt wacht een vernederende straf
  4:160. Joden worden gestraft door God omdat ze rente vragen
  4:168. Ongelovigen gaan voor een lange tijd naar de hel
  5:5. Al het werk dat ongelovigen is vergeefs want ze gaan toch naar de hel.
  5:10. Ongelovigen gaan naar de hel
  5:12. Joden rukken de woorden van God uit hun verband en zijn delen van Allahs woorden vergeten. Daarom zijn ze oneerlijk en is hun hart verhard.
  5:14. Omdat Christenen een deel van Allahs woorden zijn vergeten streden zij onderling en zullen ze ook in de hel belanden.
  5:17. Christenen zijn godslasteraars omdat ze Jezus gelijkstellen aan God.
  5:33. Dood iedereen die oorlog tegen de moslims voert, hak handen en voeten af en gooi ze uit het land. Ze gaan naar de hel.
  5:36. Ongelovigen kunnen hun lot (enkele reis hel) niet vermijden.
  5:41. God zal degene die het bestaan van God willen testen (naast joden en ongelovigen) naar de hel sturen.
  5:45. Wie geen wraak neemt volgens het primitieve oog om oog principe is onrechtvaardig
  5:51. Maak geen vrienden met joden en christenen. Dat zijn volken in overtreding.
  5:57. Maak geen vrienden met joden, christenen of ongelovigen
  5:59. Joden en Christenen haten moslims omdat moslims in God geloven.
  5:60. God heeft van joden apen, zwijnen en duivelsdienaren gemaakt.
  5:63. Joden doen slechte dingen zoals het veroorzaken van oorlogen, daarom heeft God joden niet lief.
  5:66. De joden en christenen hebben de Torah en het evangelie niet toegepast en zijn daarom slecht.
  5:67. Ongelovigen krijgen geen steun van God
  5:68. Joden moeten de wetten van de Torah beter naleven
  5:69. Alleen joden en christenen die in God en de Laatste Dag geloven hebben niets te vrezen
  5:70. De joden behandelden sommige profeten als leugenaars en probeerden hen te doden
  5:71. Wat God ook deed, de joden bleven blind en doof voor God
  5:72. Christenen zijn godslasteraars en branden in de hel omdat ze geloven dat Jezus God is.
  5:73. Christenen zijn godslasteraars en branden in de hel omdat ze in de drieeenheid (vader, heilige geest, zoon) geloven.
  5:78. Ook David (joden, christenen) en Jezus (christenen) vervloekten ongelovigen.
  5:80. Joden en Christenen maken vrienden met ongelovigen maar zullen daarvoor gestraft worden, want dat is niet wat God wil dat ze doen.
  5:81. Wie vrienden wordt met ongelovigen is God ongehoorzaam
  5:82. Joden zijn het meest vijandig tegenover moslims, christenen iets minder
  5:86. Ongelovigen branden in de hel
  5:90. Wie wijn drinkt, gokt, andere goden aanroept of zich bezighoudt met toverstokjes wordt door satan verleidt.
  6:27. Ongelovigen branden in de hel en zijn leugenaars.
  6:30. Ongelovigen worden gestraft, ook al zien ze God pas na hun dood.
  6:49. Wie niet gelooft is ongehoorzaam en zal gestraft worden
  6:68. Luister niet naar kritiek op de koran
  6:70. Ongelovigen krijgen een kokend hete drank over zich heen gegoten
  6:93. Wie zegt te spreken uit naam van God zal gestraft worden
  6:106. Vermijd andersgelovigen.
  6:110. Wie voorheen niet in God geloofde zal blijven dwalen
  6:111. Ongelovigen zijn blind en onwetend
  6:113. Wie niet gelooft in een hiernamaals zal daar gestraft worden
  6:157. Wie de koran niet wil lezen zal worden gestraft
  7:27. Ongelovigen zijn vrienden van de duivel
  7:37. Wie God ’s bestaan niet wil zien zal worden gestraft
  7:38. Niet-moslims worden dubbel zo zwaar gestraft in de hel
  7:40. Ongelovigen zijn schuldig, onrechtvaardig en gaan naar de hel
  7:50. Ongelovigen zullen vanuit de hel vergeefs smeken om water
  7:51. Wie het geloof niet serieus neemt gaat naar de hel
  7:59. God verdronk ongelovigen in de zondvloed
  7:78. God trof ongelovigen met aardbevingen
  7:80. God straft een volk dat homosexualiteit tolereert
  7:90. God straft een ongelovig volk met aardbevingen
  7:96. God straft alle bewoners van steden waar goddelozen wonen
  7:101. Ongelovigen zullen worden gestraft
  7:107. Wie God ’s tekenen niet wil zien zal worden gestraft
  7:139. Alle niet-moslims zullen worden vernietigd door God
  7:166. God noemt joden apen en zal ze martelen tot de dag der opstanding
  7:177. Niet-islamitische volkeren zullen branden in de hel
  7:182. Ongelovigen worden geleidelijk aan aangepakt op een manier dat ze niet verwachten.
  7:186. Ongelovigen moeten het zonder gids doen en raken de weg kwijt
  8:12. Onthoofdt en slaat de toppen van de vingers van ongelovigen af
  8:14. Ongelovigen branden in de hel
  8:17. De moslim doodde hen (de ongelovigen) niet, maar God doodde hen
  8:22. God ziet niets goeds in doven en stommen, anders maakte hij ze niet doof
  8:32. God straft ongelovigen pas na hun leven, hij laat zich niet testen
  8:36. Ongelovigen proberen het geloof van moslims met geld af te kopen maar zullen in de hel worden geworpen.
  8:39. Bestrijd ongelovigen totdat iedereen moslim is
  8:41. Een deel van de oorlogsbuit die van ongelovigen is ontvreemd is voor God .
  8:50. Van ongelovigen zullen de gezichten en ruggen verbrand worden
  8:52. God strafte de Egyptenaren omdat ze ongelovig waren
  8:55. Ongelovigen zijn erger dan beesten
  8:57. Verjaag ongelovigen, God haat ze.
  8:59. Ongelovigen zijn achterlijk
  8:65. Moslims zijn tien keer zo sterk dan ongelovigen als God ze wil steunen, anders dubbel zo sterk.
  8:73. Ongelovigen veroorzaken problemen
  9:1. God zal ongelovigen vernederen
  9:3. Ongelovigen krijgen een pijnlijke straf
  9:5 Andersgelovigen zonder berouw moeten gedood worden, bekeerlingen mogen blijven leven
  9:7 Omdat andersgelovigen slecht zijn moeten ze niets hebben van moslims
  9:12 Als ongelovigen de islam smaden, dan moeten ze bestreden worden
  9:17 Ongelovigen kunnen geen moskee onderhouden
  9:19 Andersgelovigen die drank geven aan bedevaartgangers of een moskee bezoeken zijn onrechtvaardig
  9:23 Verstoot ongelovige familieleden
  9:24. Moslims moeten meer van God houden dan van hun familie
  9:26 God straft ongelovigen
  9:28 Andersgelovigen zijn onrein en mogen geen moskee betreden
  9:29 Bestrijd christenen en joden die geen belasting betalen
  9:30 God vervloekt joden en christenen
  9:32 Ongelovigen zullen tevergeefs God bestrijden
  9:34 Rijke priesters en monniken die niets aan God geven zullen een pijnlijke straf krijgen
  9:35 Ongelovigen krijgen brandmerken op hun voorhoofd, zijden en rug
  9:36 Bestrijd andersgelovigen zoals zij u bestrijden
  9:49 Ongelovigen gaan naar de hel
  9:52 Moslims mogen God een handje helpen bij het straffen van ongelovigen
  9:63 De vijanden van God branden in de hel
  9:67 Huichelaars, moslims die ongehoorzaam zijn aan God en ongelovigen branden in de hel.
  9:73 Ongelovigen en huichelaars moeten bestreden worden voordat ze in de hel branden
  9:74 Ongelovigen branden in de hel en zullen tijdens hun leven geen vrienden of helpers hebben.
  9:80 God luistert niet naar niet-moslims
  9:84 Bid niet voor een niet-moslim. Ga niet naar de begrafenis van een niet-moslim. Negeer de wezen van niet-moslims
  9:94 Bekeerde niet-moslims die dat deden om hun eigen leven te sparen zijn onrein
  9:97 De woestijnnomaden zijn de ergste ongelovigen.
  9:107 Wie het ongeloof verbreid is een leugenaar
  9:109 Andersgelovigen gaan naar de hel
  9:111 Torah, Bijbel en Koran roepen op om te vechten tot de dood voor God
  9:113 Andersgelovige familieleden mogen niet gesteund worden en gaan naar de hel
  9:123 Bestrijdt ongelovigen
  10:4 Ongelovigen krijgen een drank van kokend water en een pijnlijke straf
  10:7 Wie tevreden is met dit leven zonder geloof zal branden in de hel
  10:13 God heeft al heel wat ongelovigen vernietigd
  10:17 Het is onrechtvaardig skeptisch te zijn
  10:45 Niet-moslims zullen boeten
  10:68 Christenen worden zwaar gestraft
  10:73 God liet alle anders- en ongelovigen verdrinken tijdens de zondvloed
  10:88 God geeft de farao eerst rijkdom om ze vervolgens te vernietigen wegens ongeloof
  10:95 Niet-moslims wacht een straf
  11:17 Niet moslims zullen branden
  11:39 Niet-moslims worden gestraft
  11:42 Met de zondvloed werden de ongelovigen verdronken (inclusief ongelovige zuigelingen)
  11:48 Niet-moslims wacht een pijnlijke straf
  13:5 Wie in reïncarnatie gelooft gaat met een keten om de hals naar de hel
  13:18 Niet-moslims gaan naar de hel
  13:33 Wie meer dan één god aanbidt wordt tijdens het leven gestraft en gaat daarna naar de hel
  14:2 Ongelovigen worden gestraft
  14:21 Volgelingen van niet-islamitische leiders gaan naar de hel
  14:22 Wie niet God heeft gevolgd, heeft satan gevolgd.
  14:30 Wie meer goden aanbidt gaat naar de hel
  15:2 Ongelovigen zal het spijten dat ze geen moslim zijn
  15:42 Wie dwaalt gaat naar de hel
  16:22 Wie niet in het hiernamaals gelooft is arrogant en heeft wat te verbergen
  16:26 God vernietigt de gebouwen van andersgelovigen
  16:27 Andersgelovigen zullen vergeefs hun goden aanroepen
  16:28 Ongelovigen gaan naar de hel
  16:39 Ongelovigen liegen
  16:60 Wie niet in een hiernamaals gelooft is slecht
  16:62 Ongelovigen gaan naar de hel
  16:63 Andersgelovigen zijn de vriend van satan en branden in de hel
  16:88 Ongelovigen krijgen dubbele straf
  16:94 Niet-moslims worden gestraft
  16:106 Ex-moslims krijgen een grote straf
  16:118 Joden zijn onrechtvaardig
  17:8 De hel is een kerker voor ongelovigen
  17:10 Wie niet gelooft in het hiernamaals wordt gestraft
  17:16 God heeft hele steden en generaties uitgemoord
  17:18 Ongelovigen branden in de hel
  17:39 Wie in meer dan één God gelooft, brandt in de hel
  17:45 God maakt ongelovigen blind en doof voor de koran
  17:49 Ongelovigen veranderen na de dood in steen of ijzer
  17:58 Op de Dag der Opstanding worden alle steden vernietigd
  17:97 Het vuur waarin ongelovigen branden wordt aangewakkerd door moslims
  18:26 God is tegen democratie
  18:29 Ongelovigen krijgen een douche van gesmolten lood
  18:52 Christenen en hindoestanen branden in de hel
  18:57 God maakt wie de ‘tekenen’ vergeet doof en blind
  18:100 Ongelovigen zien de hel
  18:102 Ongelovigen branden in de hel
  18:104 Ook ongelovigen die goed werk verrichten branden in de hel
  19:35 Wie gelooft dat Jezus een zoon van God is gaat naar de hel
  19:73 God heeft vele rijke en mooie ongelovigen gedood
  19:83 De ongelovigen worden gesteund door duivels en zullen branden in de hel
  20:48 Ongelovigen worden gefolterd
  20:127 Ongelovigen branden in de hel
  21:6 God heeft alleen steden van ongelovigen vernietigd
  21:26 Christenen gaan naar de hel
  21:39 Ongelovigen zullen branden
  21:97 Ongelovigen zijn brandstof voor de hel
  22:9 Ongelovigen zijn arrogant en zullen branden
  22:15 Wie denkt dat de profeet niet door God wordt gesteund moet zelfmoord plegen.
  22:19 Ongelovigen krijgen in de hel gewaden van vuur, kokende douches en ijzeren roedes
  22:25 Wie mensen afhoudt van de islam zal worden gestraft
  22:51 Wie de koran matigt, gaat naar de hel
  22:55 Ongelovigen worden gestraft voor hun twijfel
  22:57 Wie de tekenen niet ziet zal gestraft worden
  22:72 Ongelovigen zullen branden
  23:74 Wie niet in een hiernamaals gelooft gaat naar de hel
  23:117 Wie ook andere goden aanbidt wordt gestraft
  24:57 Wie niet gelooft gaat naar de hel
  24:62 Alleen moslims zijn gelovigen.
  25:11 Wie niet in de Laatste Dag gelooft, gaat naar de hel.
  25:26 De laatste dag zal voor ongelovigen moeilijk zijn
  25:36 Volkeren die de tekenen van God niet zagen, zijn door God vermoord
  25:52 Bestrijd ongelovigen
  26:200 Ongelovigen zondigen en worden gestraft
  26:213 Andersgelovigen worden gestraft
  26:224 Dichters trekken ongelovigen aan
  27:4 Wie niet in een hiernamaals gelooft brandt in de hel.
  28:62 Andersgelovigen worden gestraft.
  28:86 Steun ongelovigen nooit
  29:23 Geen genade voor ongelovigen
  29:25 Andersgelovigen branden in de hel
  29:49 Wie de tekenen niet ziet is onrechtvaardig
  29:52 Niet-moslims zijn verliezers
  29:53 De ongelovigen zullen onverwacht worden gestraft.
  29:64 Leven stelt niets voor.
  29:68 Niet-moslims gaan naar de hel
  30:16 Niet-moslims worden gestraft
  30:45 God houdt niet van ongelovigen
  30:57 Geen genade voor ongelovigen
  30:59 God sluit de harten van ongelovigen
  31:6 Wie spot met de islam zal gestraft worden
  31:23 Heb geen medelijden met ongelovigen, zij worden gestraft
  32:20 Wie zich niet onderwerpt gaat naar de hel
  32:22 Wie de tekenen niet ziet zal worden gestraft
  32:30 Negeer ongelovigen
  33:1 De profeet negeert ongelovigen
  33:8 Ongelovigen worden gestraft
  33:18 Wie zich afzijdig van oorlog houdt zal vruchteloos zijn.
  33:25 God steunt gelovigen in oorlog
  33:48 Gehoorzaam ongelovigen niet
  33:57 Wie God lastig valt wordt tijdens en na het leven vervloekt
  33:64 Ongelovigen branden in de hel
  33:68 Straf ongelovige leiders extra zwaar
  33:73 Niet islamitische priesters en monniken worden gestraft
  34:5 Wie de profeet bekritiseerd wordt gestraft
  34:8 Wie niet in een hiernamaals gelooft wordt gestraft
  34:33 Ongelovigen gaan zware kettingen dragen
  34:38 Kritiek op de koran wordt gestraft
  34:51 Geen genade voor ongelovigen
  35:7 Wie niet gelooft, wordt gestraft
  35:26 Ongelovigen worden afgekeurd
  35:36 Ongelovigen branden in de hel
  35:37 Ongelovigen zijn boosdoeners en ondankbaar
  35:39 Ongelovigen verliezen
  36:6 Ongelovigen krijgen een ijzeren band om de nek
  36:9 God heeft ongelovigen verblind zodat ze niet meer kunnen geloven
  36:63 Ongelovigen gaan naar de hel
  37:35 Ongelovigen worden gestraft
  37:82 Ongelovigen verdronken in de zondvloed
  37:127 Ongelovigen worden gestraft
  37:136 God doodde iedereen in Sodom
  38:2 Ongelovigen hebben niets om trots op te zijn
  38:3 God heeft veel ongelovigen vernietigd
  38:8 Andersgelovigen worden gestraft
  38:14 God heeft nog meer ongelovigen vernietigd
  38:26 Wie niet doet wat God zegt wordt gestraft
  38:27 Ongelovigen zouden denken dat het leven zinloos is
  39:8 Ongelovigen branden in de hel
  39:13 Wie God niet gehoorzaamd wordt gestraft
  39:22 Niet-moslims dwalen
  39:25 Wie voor de profeet leefden werden gestraft
  39:26 God vernederde niet-moslims ook tijdens hun leven
  39:32 Wie liegt over God (kan dat?) is onrechtvaardig en komt in de hel terecht
  39:54 Wie zich niet onderwerpt aan God wordt gestraft
  39:56 God heeft genoeg tekenen gegeven, wie die niet ziet wordt gestraft
  40:60 Gebeden worden verhoord, maar wie niet bid gaat naar de hel.
  40:63 Wie geen tekenen ziet, is door God afgeleid
  40:70 Wie de koran verwerpt zal worden gesleept met boeien en kettingen in kokend water, en daarna in het vuur worden gegooid.
  40:76 Ongelovigen branden in de hel
  40:84 Geen genade voor de ongelovigen in de hel
  41:6 Andersgelovigen zijn schandalig
  41:19 De oren, ogen en huid van de vijanden van God zullen in de hel getuigenis afleggen
  41:27 Ongelovigen worden gestraft
  41:28 Ongelovigen branden in de hel
  41:40 Wie de tekenen van God niet ziet gaat naar de hel
  41:50 Ongelovigen worden gestraft
  42:16 Afvalligen worden gestraft
  42:26 Ongelovigen worden gestraft
  42:44 Ongelovigen zijn onrechtvaardig en branden in de hel
  43:36 Ex-moslims krijgen de duivel als metgezel
  43:88 Ongelovigen zullen hun dwaling gaan beseffen
  44:10 Ongelovigen zullen op de laatste dag omhult worden door een pijnlijke damp
  44:54 Gelovigen krijgen mooie meisjes, ongelovigen laaiend vuur
  45:7 Ongelovigen zijn leugenaars die een grote straf zullen krijgen
  45:11 Wie de tekenen van God niet ziet wordt gestraft
  45:31 Wie geen moslim wordt is arrogant
  45:32 Wie niet zeker is van de islam gaat naar de hel
  45:35 Wie de tekenen van God bespot brandt in de hel
  46:20 Ongelovigen branden in de hel omdat ze arrogant zijn
  46:33 Wie niet gelooft dat God doden kan laten herrijzen, brandt in de hel.
  47:1 Het werk van niet-moslims zal vruchteloos zijn
  47:3 Ongelovigen volgen een leugen
  47:4 In oorlog moeten ongelovigen vastgebonden worden in de nek worden getroffen. Martelaars die strijden tegen ongelovigen gaan naar het paradijs
  47:8 Het werk van ongelovigen is vruchteloos
  47:9 Ongelovigen haten God
  47:10 God heeft vroeger alle ongelovigen vernietigd.
  47:11 Ongelovigen worden niet beschermd
  47:12 Ongelovigen eten als vee en zullen in de hel belanden
  47:25 Het werk van ex-moslims zal vruchteloos zijn
  47:32 Het werk van ongelovigen zal vruchteloos zijn
  47:34 Ongelovigen worden niet vergeven door God
  48:6 Andersgelovigen hebben boze gedachten en zullen gestraft worden door God.
  48:13 Niet-moslims branden in de hel
  48:16 Wie niet wil vechten voor de islam gaat naar de hel.
  48:17 Wie zich van de islam afkeert, zal gestraft worden.
  48:25 God zal ongelovigen straffen
  48:28 God zal de islam laten zegevieren
  48:29 Moslims moeten hard optreden tegen ongelovigen.
  50:26 Wie in andere goden dan in God gelooft, zal gemarteld worden.
  51:10 Wie twijfelt over de Laatste Dag, gaat naar de hel.
  51:44 Wie een gebod van God overtreed kan door de bliksem worden getroffen en zich daar niet tegen beschermen.
  51:60 Ongelovigen gaan flink balen op de Laatste Dag
  52:7 Wie de islam heeft verloochend brand in de hel.
  52:18 Moslims gaan niet naar de hel, de rest wel.
  53:29 Negeer niet-moslims
  53:47 Niet-moslims branden in de hel
  54:34 De inwoners van Sodom werden door stenen gestraft vanwege hun ongeloof
  55:43 Wie niet in de hel gelooft, zal erin tussen vuur en stoom rondjes lopen
  56:51 Ongelovigen gaan gif eten en kokend water drinken
  56:92 Wie de islam heeft verloochend brandt in de hel.
  57:13 Ongelovigen worden gestraft.
  57:15 Ongelovigen branden in de hel
  57:19 Niet-moslims gaan naar de hel.
  58:4 Ongelovigen worden pijnlijk gestraft
  58:5 Ongelovigen zullen worden gestraft
  58:8 Wie de profeet niet gehoorzaamt zal branden in de hel.
  58:14 Wie vrienden wordt met niet-moslims zal worden gestraft
  58:16 Wie bevriend is met niet-moslims gaat naar de hel.
  58:20 Wie God of de profeet tegenwerkt wordt vernederd
  59:2 God heeft de ongelovigen gestraft door hen uit hun huizen te zetten.
  59:11 Ongelovigen onder de ‘mensen van het Boek’ zijn leugenaars.
  59:13 Niet-moslims vrezen moslims meer dan God.
  59:17 Niet-moslims branden met satan in de hel.
  60:1 Wordt geen vrienden met niet-moslims
  60:9 Biedt geen vriendschap aan aan niet-moslims.
  60:13 Wordt geen vrienden met niet-moslims
  61:7 Liegen over God is het ergste wat je kan doen
  61:9 De islam zal zegevieren over alle andere godsdiensten.
  62:5 Joden die de wetten van de Torah niet naleven zijn ezels en krijgen geen steun van God .
  63:1 Joden zijn als aangeklede stukken hout, gereed om te branden, dit zijn uw vijanden.
  63:6 God zal de joden niet leiden.
  64:5 Ongelovigen werden vroeger gestraft, dus wees gewaarschuwd.
  64:10 Ongelovigen gaan naar de hel
  65:8 Vele steden zijn verwoest door God omdat ze niet volgzaam waren.
  66:9 De profeet moet ongelovigen bestrijden die naar de hel gaan.
  67:6 Ongelovigen gaan naar de hel.
  67:28 Ongelovigen wacht een pijnlijke straf
  68:8 Gehoorzaam geen niet-moslims
  68:15 Wie zegt dat de koran een fabel is zal gebrandmerkt worden op de neus.
  69:30 Ongelovigen worden geketend en in de hel geworpen.
  70:6 Ongelovigen worden gestraft
  71:1 Het volk van Noach werd gestraft
  71:26 Het nageslacht van ongelovigen is onzedelijk en ondankbaar.
  72:14 Wie zich niet onderwerpt aan de islam is brandstof voor de hel.
  72:17 Wie niet denkt aan God wordt gestraft
  72:23 Niet-moslims gaan naar de hel
  73:11 Ongelovigen krijgen zware boeien, vuur en verstikkend voedsel.
  74:9 De laatste dag zal niet makkelijk zijn voor ongelovigen
  74:31 Ongelovigen dwalen
  76:4 Ongelovigen branden in de hel
  76:24 Ongelovigen moet je niet gehoorzamen
  77:15 Ongelovigen gaan heel veel spijt krijgen
  78:21 Ongelovigen gaan kokend water en een stinkende vloeistof in de hel drinken.
  78:40 Ongelovigen zullen wensen dat ze stof waren geweest.
  79:36 Wie voor het leven kiest in plaats van de islam gaat naar de hel.
  80:41 Ongelovigen zijn slecht en branden in de hel
  83:10 Ongelovigen zullen op de Dag des Oordeels in de hel branden
  83:36 Ongelovigen worden gestraft
  84:21 Ongelovigen krijgen een pijnlijke straf
  86:16 Ongelovigen krijgen een tijdje uitstel
  88:23 Ongelovigen en afvalligen worden gestraft
  89:11 God heeft ongelovige steden gestraft
  90:19 Ongelovigen zullen worden omringd door vuur.
  92:14 Wie de islam loochent brandt in de hel.
  95:4 God laat mensen zelf vervallen tot het allerlaagste.
  96:13 Zoek en verraad ongelovigen
  98:6 De Christenen en joden die de profeet niet erkennen zijn de slechtste der schepselen en gaan naar de hel.
  107:1 Niet-moslims verstoten wezen en laten de armen verhongeren.

  Dit is slechts een uittreksel uit een lijst die nog veel langer is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s