De leugen regeert

Vanmorgen zag ik een tv uitzending over een journalistiek onderzoek naar de gang van zaken rond de MH17. Daaruit bleek onder meer dat de grote vraag was “wat deed dat toestel daar?”  Dat was overigens een vraag die bij mij meteen al op de eerste dag opkwam. Wie heeft er zoveel gaatjes in zijn of haar hoofd dat hij of zij boven zo’n gebied gaat vliegen? Toen de Palestijnen het vliegveld van Tel Aviv bestookten, werden meteen alle vluchten gestaakt!

Hoe dan ook, ik hoorde een aantal mensen praten zoals de heer Cobelens, ex-directeur van de MIVD, ex militair spion dus. Wie gaat met zo iemand in gesprek? De man is volledig onbetrouwbaar en onge3loofwaardig. Je hoeft een (ex) spion nooit naar de waarheid te vragen. Het viel mij aan het gezicht en de houding van de heer Cobelens meteen al op dat die veranderden toen de Russische zienswijze ter sprake kwam. Goed, de technische mogelijkheden moest hij wel bevestigen maar toen….hij hield heel wat meer twijfels overeind dan bij de gesprekken over de Amerikaanse lezing. Je zou dus haast gaan geloven dat de Russen gelijk hadden.

En dan was er meneer Klep, militair deskundige. Hij is wel vaker te zien in tv-programma’s als het over gedonder gaat. Hij beweerde dat het nog nooit eerder was voorgekomen dat een militair vliegtuig zich achter een ander vliegtuig verschuilde. Dat is kletskoek. Het kwam al voor tijdens WOI. Oorlogsvliegers, zoals een zekere Hermann Göring, probeerden op die manier het voor elkaar te krijgen dat vliegtuigen hun eigen vrienden collega’s neerhaalden. Jaja, en Hermann was nog wel lid van het meest beroemde of beruchte eskader van WOI, Von Richthofen.

En dan was er namens de piloten de heer Baksteen. Ik beschouw hem als een zeer gewaarde meneer maar hij zei toch wel iets om even over na te denken: “Dat zou wel een zeer onplezierige manier van oorlogvoeren zijn.”  Er bestaan volgens hem dus ook plezierige manieren van oorlogvoeren.

 

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s