Waarom voedingsindustrie ons vergiftigt

Kijk, een bewuste aanslag op de volksgezondheid kan je het natuurlijk niet noemen maar een gevaar voor ons denkvermogen is het wel. Monsanto, Unilever en tal van andere voedingsbedrijven verontreinigen ons voedsel met dermate veel nodeloze toevoegingen dat het effect niet ongemerkt kan blijven. In het beste geval blijven we dankzij alle stabilisatoren langer in leven. De vraag is wel watvoor leven dat dan zal zijn. Vandaag heb ik nog eens gekeken op de verpakking van een simpel onsje rosbief en de hoeveelheid toegevoegde stoffen was niet eens op de vingers van twee handen te tellen. Er zaten ook zoetwaren bij waarvan ik me afvroeg wat die in rosbief moeten, zij het dat ze mogelijk dienden als camouflage van de enorme hoeveelheid zouten (natrium- en kaliumvarianten). Dat zou kunnen maar ook die hebben wat mij betreft nauwelijks een functie. Het geldt vrijwel voor alles wat je koopt. Verpakt voedsel, of het nu in plastic, glas of blik is, zijn steeds weer voorzien van een reeks onbegrijpelijke toevoegingen. Bedrijven zijn verplicht deze te vermelden maar dat maakt niets uit. Tachtig procent van de bevolking snapt toch niet waar het over gaat. Erger nog, men denkt vaak dat de houdbaarheidsdatum inderdaad aangeeft vanaf wanneer de verpakte waren bedorven zijn. Dat leidt tot weggooien terwijl dat volledig onterecht is. Als ik zalm koop, wil ik 100% zalm en geen zoet- of andere smaakstoffen erbij. Dat zouden die overgehaalde uilskuikens van die voedingsbedrijven toch eens moeten begrijpen, duizend bommen en granaten! Maar ik vrees dat er haast een bewuste vergiftiging plaatsvindt. natuurlijk wil men ons niet dood hebben want dan eten we niet meer en valt er aan ons niets te verdienen maar een verslaving zou mooi zijn en zo werkt het. Onder de stoffen die aan voedsel worden toegevoegd bevinden zich zeer verslavende stoffen, zoals maissiroop, goedkoper dan suiker en een grote bedreiging voor iedereen die slank wil blijven. Door verslavende stoffen aan voedsel en drank toe te voegen, gaan we die waren steeds vaker kopen en dat is WEL de bedoeling. U hoeft niet te denken dat de overheid daar even krachtdadig tegen optreedt als tegen betrekkelijk onschuldige stoffen als wiet. Nee….en toch is dat gek want aan de stoffen die doorgaans “drugs” worden genoemd, valt heel wat te verdienen. Op dit moment hebben alleen criminelen daar de voordelen van en dat is echt jammer.

En dan is er nog een reden. Als wij verslaafd zijn aan bepaalde samenstellingen, dan kunnen de voedingsproducenten daar een patent op aanvragen. Het gevolg is dat bepaalde producten op een goed moment nog maar op één manier op de markt kunnen komen, de wijze waarop een bepaalde voedingsindustrie dat doet. Die onderhoudt vervolgens strakke contacten met de leveranciers van grondstoffen. Deze mogen dan alleen nog aan hen leveren. Dan duurt het niet lang meer of deze bedrijven hebben de aarde in bezit, niet eens in pacht.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://chaoticus.wordpress.com

Advertenties

3 thoughts on “Waarom voedingsindustrie ons vergiftigt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s