Ik stop ermee

In de komende tijd zult u hier geen politiek-maatschappelijke commentaren van mij meer vinden. De samenleving wordt geregeerd oor een stel idioten en inzichtloze politieke leiders. Onze vrijheid wordt vervangen door angst en de weigering om iets aan mondiale problemen te doen.  Geert Wilders heeft met zijn wereldwijde hetze bloed aan de handen gekregen en andere politici zijn niet in staat daar een doeltreffend antwoord op te geven. Ik stop er dus mee.

Advertenties

15 thoughts on “Ik stop ermee

  • Over diepgaande artikelen gesproken, jij lepelt altijd uit hetzelfde potje. Kun je die logica weerleggen dan?? Als die aanslag op Charlie Hebdo is uitgelokt, zoals zoveel medestanders van jouw beamen, ook al werd de islam en Mohammed niet het zwaarst onder vuur genomen, waarom worden satire redacties dan nooit door joden of katholieken aangevallen?

 1. Als ik jouw was zoui ik maar eens wat blogs lezen die meer verstand hebben van de islam dan jiij van schrijven!. Citaat: “Nietsvermoedend bladerde ik door de Hadith en las over anekdotes uit het leven van de profeet, in de veronderstelling vooral veel religieuze en spirituele verhalen aan te treffen, maar ik vond ook een aantal andere passages, waar ik mijn wenkbrauwen bij fronste. Zo gaf de profeet op zeker moment, toen hij de zoveelste kritiek op zijn boodschap behoorlijk zat begon te worden, aan een paar van zijn metgezellen de opdracht om een bejaarde dichter die spotdichten schreef op zijn nieuwe leer, in zijn eigen huis te vermoorden. En zo is het ook geschied. Ik begreep later pas dat dergelijke anekdoten door moslims heel anders worden gelezen dan door de westerse mens. Voor moslims zijn ze deel van een heilsgeschiedenis en was het elimineren van tegenstanders (ook het plunderen van karavanen) gewoon een onderdeel van het noodzakelijke proces van het in de wereld brengen van het ware geloof,

  Bron:

  http://svensnijer-essays.blogspot.nl/2015/01/waar-blijft-het-echte-islamdebat.html

  Geert Wilders en andere islamcritici bloed aan hun handen? En die terroristen zelf en die ideologie die hen daartoe aanzet zeker niet? Ik weet wel je hebt een zwak voor terroristen, vooral islamitische. Jij hebt daarmee meer bloed aan je handen dan Wilders ooit heeft gehad, maar zelfs dat snap je niet, sorry Kay je hebt volledig afgedaan voor mij Adieu!

   • Je kijkt gewoon alleen maar naar wat je direct ziet niet naar verbanden, oorzaken, omstandigheden, acties en reacties. Je ziet gewoon de wereld uitsluitend vanuit het besef dat WIJ, de westerse wereld, fantastisch is en de rest is eng….En christelijke theologen laten praten over de Islam is natuurlijk een gotspe, alsof je Appie Heijn laat vertellen hoe slecht de Lidl is…..Tsjongetsjongetsjonge….

   • Ik heb het niet over christelijke theologen Kay, maar over talloze intellectuelen die zich kritisch uitlaten over de islam, Dat de islam voor veel moslims een houvast is voor een deugdzaam leven zal ik niet ontkennen. Maar geen enkele andere religie brengt zoveel radicalisten en fanatici voort als de islam. Om dat te begrijpen moet je eerst de levenswandel van Mohammed eens goed bestuderen. Terroristen doen niets anders dan zijn voorbeeld kopiëren.

    Ayaan Hirsi Ali: “Terreur is onlosmakelijk verbonden met de islam”.

    William Muir (27 April 1819 – 11 July 1905. een van de belangrijkste Britse islamwetenschappers):

    “Mohammed´s zwaard en de koran zijn de dodelijkste vijanden van de beschaving, de waarheid en de vrijheid, die de mensheid tot nu toe heeft meegemaakt”.

    Zafer Senocak (Turkse schrijver):

    “Ook al willen de meeste moslims het niet toegeven, de terreur komt uit het hart van de islam, hij komt rechtstreeks uit de koran”.

    Ayatollah Sadeq Khalkhali:

    “Tegenstanders van het doden hebben geen plaats in de islam! Onze profeet doodde met zijn eigen gezegende handen!:

    Karl Marx:
    “De koran deelt de wereld in gelovigen en ongelovigen in. De ongelovige is ´harby´, d.w.z. de vijand. De islam veracht de natie van de ongelovigen en creëert een toestand van permanente vijandigheid tussen moslims en ongelovigen”.

    Dr. Younus Shaikh (Indische rationalist en Verlichter):
    “In geen enkele andere cultuur, laat staan religie, is de codificatie van moord, roof, slavernij of tribuutafpersing als religieuze plicht te vinden”.

    http://www.welt.de/politik/deutschland/article132968809/Deutscher-Islamist-ruft-zur-Toetung-Unglaeubiger-auf.html

   • Dat het westen vrijuit gaat in het conflict met de islam heb ik nooit gezegd, maar de schuld van het westen is niet de hele waarheid.Lees maar eens de column van Nausicaa Marbe. In haar wekelijkse column in de Telegraaf van 23 januari 2015 omschrijft ze in haar opiniestuk die soorten van beredeneringen onder titel “Feodale haat bron van terreur niet armoede”. Mensen verdraaien de feiten schaamteloos, en die verdraaiingen worden geslikt door dwaze aanhangers van de vaak voorspelbare ‘ja maar’- redenering, vermomd in mildheid, voorafgegaan door een verplichte veroordeling van geweld, waarna het ‘maar’dat geweld alsnog verklaart. Zoals dat de schuldigen diegene zijn ‘die een bepaald Klimaat’ brengen en dat zijn dan in de ogen van die dwazen de zogeheten íslamofoben, racisten, beledigers, seculiere fundamentalisten…etc…Als het Westen hier enige ‘schuld’aan heeft, dan is het die van culturele verwaarlozing : dat er binnen de grenzen van de democratie, geen steviger, intelligenter, effectiever, zelfverzekerder weerwoord gevonden is tegen het middeleeuwse fanatisme”.

    Lees anders ook eens dit artikel. Heel verhelderend.

    http://www.amazightimes.com/Religie-en-geweld-Oude-problematiek-met-nieuwe-dimensies-Ahmed-Aassid_a3600.html

 2. PROFETISCHE FABELTJES
  Volgens 63 procent van de Nederlanders brengt religie meer kwaad dan goeds teweeg. Dat ik het er niet mee eens ben, komt niet alleen doordat ik in mijn leven mensen ben tegengekomen die in hun geloof geluk en empathie voor hun medemensen vonden. Maar ook omdat ik eergisteren het laatste deel van de Apocalyps-serie heb gezien, twaalf documentaires over de twee wereldoorlogen. Bij de aftiteling had ik het gevoel dat ik een overlevende was die zojuist uit Dantes Hel was ontsnapt.
  Ik kwam uit deze chaos van bloed, ijzer, vuur en gepijnigd vlees met het idee dat religie hier bitter weinig mee te maken had gehad. WO I kwam door traditioneel nationalisme en WO II door extreem nationalisme, seculiere ideologieën met 18 en 60 miljoen doden als einduitslag. Daar wil ik ook de slachtoffers bijtellen die het extreme internationalisme eiste: volgens de auteurs van het boek ‘Zwartboek van het communisme: misdaden, terreur, onderdrukking’ (Arbeiderspers, 2000) is de leer van Marx, ook seculier, schuldig aan 94 miljoen dood.
  Commentatoren denken dat het hoge percentage van mensen die religie als bron van alle kwaden zien, komt door de islam. Dit mag best waar zijn omdat vanaf zijn prille uren geweld in het DNA van de islam heeft gezeten. Een indirect antwoord hierop werd dinsdag in deze krant gegeven door Mehmet Cerit en Alper Alasag met hun stuk ‘Geweld en vergelding zijn de Profeet vreemd’. Toen ik die kop las dacht ik van het lachen te zullen sterven. Alsof wordt beweerd dat het hoogste aantal 3 sterren- en fastfoodrestaurants ter wereld zich in het uitgehongerde Noord-Korea bevindt.
  De volgende dag haalde godsdienstwetenschapper Pieter van der Horst die nonsens onderuit met zijn korte bijdrage ‘Stop toch die fabeltjes over Mohammed’. Hij refereerde in het bijzonder aan de massamoord op joodse gevangenen die de Profeet beval. 500 tot 600 leden van de Banu Quraiza-stam die hij onder zijn ogen liet onthoofden. Van der Horst had ook aan die critici kunnen refereren die een beledigde Mohammed uit de weg liet ruimen, onder wie een dichter en een vrouw. In die zin hebben de moordenaars van Charlie Hebdo conform hun profeet gehandeld.
  Dit werd in deze krant eergisteren volmondig bevestigd door islamist Shabir Burhani: ‘Er zijn voorbeelden dat de Profeet opdracht heeft gegeven om degene die hem bespotte onschadelijk te maken.’ Probeer eens een vrome moslim met het gewelddadige karakter van de stichter van zijn geloof te confronteren en je zult alleen de herrie van zijn stilte als antwoord krijgen. Al in september 2011 in een column getiteld ‘Ik wil leren!’ vroeg ik mijn collega Nuweira Youskine om mij te helpen begrijpen hoe je een geweldenaar kon aanbidden. Al 39 maanden wacht ik tevergeefs op haar antwoord.
  Misschien is het een idee voor Trouw om uitvoerig op deze kwestie in te gaan. Om een portret van de duistere Mohammed te maken. Alle feiten, moorden, vergeldingen, diefstallen, machtsmisbruiken van Mo op een rij te zetten. Ik vrees dat je dan drie ME-brigades nodig hebt om de redactie tot het einde der tijden te beschermen.

 3. Pingback: Wilders doet hetzelfde als terroristen. | zwetsmajoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s