Geestelijk uitgedroogde bestuurders

Je ziet het aan alle kanten: de geestelijke uitdroging slaat om zich heen. Mensen zoeken naar spiritualiteit en wat krijgen ze? Boeddhabeelden in de tuin! Het kapitaal vindt altijd een weg om de pareltjes van het leven dof te maken of te ontvreemden. En zo gaat het maar door.

Jongeren willen een andere studie doen dan het bedrijfsleven en vooral de grote ondernemingen van hen vragen en wat zie je? De studies worden afgeschaft of gecombineerd. Laat vooral niet teveel geestelijke bewegelijkheid toe, teveel anders gerichte belangstelling want dat is slecht voor de heerschappij van de beleggende bovenlaag.  Een bovenlaag die z’n best doet alle verticale sociale bewegelijkheid de kop in te drukken.,Dat wordt op haast zielige manier zichtbaar gemaakt door tv-zenders die programma’s bedenken waarin bestaande BN-ers nog eens extra in het zonnetje kunnen worden gezet. En ja….kijkend Nederland heeft het veel te druk met het verdienen van de kaas op het brood om daartegen een geluid te laten horen.

Tegelikertijd vinden geslaagde en gesettelde oudere Nederlanders dat die jongeren nu eens hun kansen moeten pakken. Die jongeren zijn lui, verwend en ongemotiveerd. En hoe zou dat toch komen? Omdat hen al hun levenlang een samenleving wordt voorgehouden waarin zij geen enkele uitdaging zien.  Vanafde voorschool en het moment van bestrijding van taalachterstand perst desamenleving hen in een mallemolen van mond houden, werken, stressen en zorgen datje voor jezelf kunt zorgen zonder te letten op hun individuele mogelijkheden. En dan moeten ze nog blij zijn ook dat ze niet onder Poetin leven ook! Natuurlijk want het kan altijd erger. In 1968 riepen ouderen ook dat we blij mochten zijn niet in deUSSR te leven. Alsof dat er ook maar iets mee te maken had!

Wat welvan belang is, is het eigen onvermogen om jongeren uitzicht te bieden op een samernleving waarin zij voor zichzelf voldoende ontwikkelingskansen zien. Het druilerig aanrennen achter de eerstvolgende ontwikkeling op digitaal gebied is echt al lang geen motivatie meer hoor! En die ruimtevaart schiet ook niet op dus….open eens een heel nieuwe doos, vol van fantasie en toekomstbeelden die los staan van statistieken en die bevrijd zijn van de angst om achter te gaan lopen in de wereldeconomie. Doe eens iets aan vrijheid!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s