Jean Marie le Penfriend

Het Franse Front National wordt een steeds idiotere organisatie. Ze wil nu dat Europa van het allochtone “gevaar” wordt bevrijd door de Russen. Hoe je die Russen er later weer uit krijgt, heeft men voor zover ik weet nog niet bedacht. Het lijkt mij sowieso weinig “national”.

In beginsel ben ik er ook op tegen teveel te luisteren naar mompelende oude zeikerds van 84 tenzij zij reeds in hun jongere jaren hebben laten blijken verstandige dingen te kunnen zeggen, zoals Nelson Mandela. Dat Jean Marie le Pen wat losse ideeën losstrooit over de holocaust is op zich niet zo opzienbarend. Hij heeft wel vaker intellectuele inzinkingen.

Toch kan er bij zijn opmerkingen een kanttekening 3orden gemaakt. Ze passen namelijk feilloos in het diepgewortelde antisemitische sentiment in de Franse samenleving. over zijn. Tot 1933 was Frankrijk zondermeer meer het meest antisemitische land van Europa ten westen van Polen. De Dreyfusaffaire naar aanleiding waarvan Emile Zola zijn boek “J’accuse” schreef, was daarvan het meest opvallende voorbeeld. Maar ook in Nederland, België en Engeland waren behoorlijke antisemiitische tendenzen aanwezig. Op 9 mei 1940 werden Duitse Joden aan de grens nog teruggestuurd naar het “bevriende” Duitsland. Nog in 1945 verzuchtten sommige Nederlanders dat ze “nu nooit meer op een fatsoenlijke manier aan antisemitisme zouden kunnen doen”. Churchill had niet heel erg veel belangstelling voor de toekomst van het Europese Jodendom.

Door de oorlogsverklaring van Frankrijk en Engeland aan Duitsland werd het leven van de Joden in de door Duitsland beheerste gebieden er bepaald niet gemakkelijker op. De Nazi’s hadden besloten dat het “Jodenprobleem” extra snel opgelost moest worden. O ja…en Stalin had over Joden ongeveer dezelfde ideeën als Hitler. Het woord “pogrom” is Russisch. Alles bij elkaar niet zo’n hoopgevend uitgangspunt dus.

En toch is het gelukt om antisemitisme na 1945 te laten voorkomen als HET twistpunt in de Tweede Wereldoorlog. In werkelijkheid draaide het hele conflict doodeenvoudig op machtsposities. Frankrijk wilde geen overmatig machtig Duitsland aan haar grenzen, daar had men ook slechte ervaringen mee. De Fransen waren dan ook maar al te graag bereid in de verband samen te werken met Polen en Rusland. Engeland wilde vooral het machtsevenwicht in Europa bewaren. Misschien waren de Amerikanen het minst antisemitisch hoewel racisme de Amerikaanse samenleving natuurlijk kenmerkte en kenmerkt.

Nu wij binnenkort weer alle gebeurtenissen rond Wereldoorlog II gaan herdenken, is het goed om te weten wat die fase in de geschiedenis in feite voorstelde. Als Le Pen zegt dat de holocaust slechts een voetnoot in de geschiedenis is, klopt dat politiek-historisch gezien wel. Moreel gezien is en blijft het echter één van de meest gruwelijke voorbeelden van geestelijke degeneratie bij de soort “mens”.

Het valt niet mee om een beetje op het rechte pad te blijven als je op het rechtse pad zit en…ik denk ook dat rechtse paden geregeld uiteenlopend van aard zijn. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Geert Wilders staat te popelen om Europa door de Russen te laten bevrijden. Ja Geert, het is kwaad kersen eten met gestoorde vrienden en vriendinnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s