Wetenschappers, allemaal varkenskoppen.

Wat een boodschap! Over een paar jaar kan een Italiaanse arts een hoofd transplanteren! Nou, ik voorzie een heel nieuwe toekomst voor IS en ik verwacht ook allerlei mensen die met angst en beven “wachten op die kop van Teeven”.

Respectloos? Respectloos vind ik pas het gemak waarmee wetenschappers vertellen dat er eerst maar eens proeven genomen moeten worden met varkens. “Als dat dier rustig doorknort, zit het goed”, zei nota bene de “ethicus” van het stel. Wat is dat toch voor mentaliteit? Dat je voor je eigen hobbies en leukedingetjes altijd eerst andere soorten moet molesteren, voordat je ermee aan de gang gaat? Waarom doe je geen proeven op je eigen soort? Zolang de VS nog de doodstraf handhaaft, is het sowieso mogelijk mensen in te zetten voor proeven. Hebben ze toch nog iets goeds gedaan in hun leven en….ik denk ook aan al die oorlogsmisdadigers in het Midden Oosten en Afrika. Prachtig werk kunnen ze verrichten, van kop veranderen! Maar nee hoor…wij hebben daar varkens voor nodig, schandalig en onacceptabel.

Belachelijk is ook de eensgezindheid van de twee “wetenschappers” die bij Pauw waren in hun stelling dat de opvattingen van de Italiaanse arts onuitvoerbaar zouden zijn. Waar halen ze het vandaan? Ze verdedigen hun stelling vooral door duidelijk te maken dat ze geen idee hebben van dit….en ook geen idee hebben van dat! Nee, dat geeft vertrouwen! Vooralsnog ben ik geneigd die Italiaanse arts te geloven en zou het ook niet heerlijk zijn Rutte ineens te zien rondlopen met het hoofd van Brad Pitt? Eindelijk iets fatsoenlijks om naar te kijken.

We zijn daar sterk in hè? We hebben geen idee van wat dan ook maar wijzen iedere gedurfde stelling van een ander af. Een vluchteling die hier naartoe komt, is bij voorbaat veroordeeld tot het merk “profiteur”. Dat zegt natuurlijk veel meer over degene die tot dat oordeel komt dan over devluchteling. Klaarblijkelijk denkt degeen die zo snel een oordeel klaar heeft zelf dat profiteren het hoogste goed is. Aannamen, vooroordelen….invulkunde…ze beheersen ons tijdperk bij gebrek aan durf om de toekomst tegemoet te zien, een toekomst van een land vol immigranten en een toekomst waarin niemand meervanwege de transplantaties zijn eigen gezicht hoeft te vertonen. Met excuses aan de varkens. Ik heb het woord varkenskop gebruikt maar geen varkens willen beledigen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s