Kabinet in de traplift

Dw Minister van Binnenlandse Zaken heeft de VNG toegezegd dat hij een oplossing gaat zoeken voor het trapliftenprobleem. De traplift groeit de meeste gemeenten boven het hoofd zoals dezer dagen bleek in Alphen aan den Rijn.

In sommige gevallen kunnen oudere inwoners van een gemeente een vergoeding of bijdrage krijgen bij de aanschaf van een traplift maar dat betekent voor de gemeenten een behoorlijke kostenpost. Het kabinet en de VNG vinden in beginsel dat goede zorg eigen verantwoordelijkheid is en dus wil men een en einde maken aan deze vergoeding. Het uitgangspunt dat ouderen zelf hun einde wel zien naderen en doorhebben wanneer zij minder lichamelijk flexibel zijn, wordt in bestuurskringen algemeen gedeeld. Plasterk denkt er dan ook over aan alle gepensioneerden een verhuisplicht op te leggen. Dat zou betekenen dat iedereen die 65 wordt, moet verhuizen naar een woning waarin alle verblijven gelijkvloers zijn.

Dat zou ook een enorme impuls geven aan de woningmarkt omdat ouderen gedwongen zijn hun huis met meer verdiepingen te verkopen en een bungalow of appartement met lift aan te schaffen. “Dan slaan we twee vliegen in één klap”, merkte de Minister in een eerste reactie op. Het besluit van het kabinet over de zaak moet nog voor het zomerreces genomen worden zodat het onderdeel kan vormen van de begroting voor 2016.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s