Als de Batavieren….

Wat was het ook weer? Zo tussen de 100 en 50 voor Christus kwamen de Batavieren de Rijn “afzakken” en dreven ze het gebied in dat tegenwoordig Nederland heet. Je kunt er niet omheen, die eikels waren dus gewoon immigranten alleen hield niemand ze tegen. Zelfs de Romeinen staken nauwelijks een vinger uit. Die waren zelf trouwens ook geïmmigreerd.

Zouden de Friezen en Kaninefaten een rimpel in hun voorhoofd hebben getrokken tegen deze tsunami van vreemdelingen? Ik weet het niet. Trouwens, het is al helemaal onduidelijk waar die Friezen precies vandaan kwamen. Voor die tijd woonden er Hunebedbouwers in Drenthe en misschien nog wel wijder verbreid maar van hen is nooit meer iets vernomen. Eng! Het hele gebied werd verfriesd en gebataviseerd!

Er zijn nauwelijks volkeren te bedenken waar Nederlanders trotser op zijn: Friezen en Bataven. We zijn er zo trots op dat we rond 1800 nog een Bataafse Republiek hebben gehad, waarin volgens mij meer Friezen dan Bataven een hoofdrol speelden maar dat is een kleinigheid. Ook de NSB verwees in 1931 nog herhaaldelijk naar de Bataven. En toch…het waren slechts immigranten en eerlijk gezegd is de stroom aan immigranten niet meer tot staan gekomen: Duitsers, Noren, Denen, Engelsen, Russen (ja, die ook!), Fransen (Hugenoten), Joden, Spanjaarden en ga zo maar door, het regende dagelijks immigranten. Lang niet altijd zijn ze met applaus begroet trouwens. De Joden uit Oost-Europa waren nauwelijks welkom. Die uit Zuid-Europa wel want die hadden geld!

En nu willen sommigen helemaal van de immigranten af. Waarom? Omdat ze arm zijn, van het Nederlands weinig snappen en onze banen inpikken (wat onzin is). De VVD en PVV willen potdichte grens en “illegalen” de straat opgooien. Dat zal leiden tot meer criminaliteit en verdere werkelijk illegale immigratie want de stroom is onafwendbaar, zoals de stroom van vreemde stammen voor het Romeinse Rijk omstreeks 400 niet tegen te houden was. Volgens sommige politici zullen die nieuwkomers alleen maar onze schatkist leegroven en profiteren van onze voorzieningen.

Aangezien het sluiten van grenzen niet het gewenste effect gaat hebben, zullen wij moeten zoeken naar een andere oplossing. Die is er door deze mensen een waardige positie in de samenleving te geven:

1. Onderdak

2. Studie Nederlands (uiterlijk 3 jaar)

3. Zelfstandig ondernemer worden of een baan aannemen.  (geen verdringing want de snelle groei van de bevolking betekent ook een groei van economische activiteit)

4. Lukken deze drie punten niet zonder meer, dan worden de mensen aan het werk gezet in het kader van de Sociale Werkvoorziening.

Klaar!

In wezen volgen immigranten een ouderwets liberaal principe: daar naartoe gaan waar het werk is, dus: daar kan niets op tegen zijn.

Tot sterkte,

Kaj Ehorst

 

 

Advertenties

5 thoughts on “Als de Batavieren….

  1. Pingback: Immigranten zijn zo oud als de weg naar Rome | Kaj zoals-ie schrijft

  2. De eerste 2 alineas slaan historisch gezien helemaal nergens op.. alsof de massa-migratie van de eerste eeuwen zonder slag of stoot verliep… Dat waren heftige oorlogen en massa-moorden. Het is tekenend voor het hele debat dat de werkelijkheid net zo lang opgepoetst wordt tot t de kleur heeft van de eigen bril.
    Jammer, want de huidige migratie verdient beter dan dat.
    Verder lezenswaard.
    Zelf geloof ik dat je veel meer zou moeten doen om diplomas in t ene land gehaald, goed te bekijken en immigranten die er belangstelling voor hebben middels re-ele vrijstellingen versneld te laten studeren.

    • Ja geweldige oorlogen maar wel onontkoombaar en, zoals de meeste oorlogen, onontkoombaar. Bovendien heeft bijvoorbeeld de Chinese Muur nooit echt dienst gedaan, zeker niet op het hoogtepunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s