EU met de handen op de kale kop

Zolangzamerhand ben ik wel wat gewend als het gaat om zinloos beleid uit Den Haag of Brussel maar kortgeleden sloeg mij toch echt de schrik om het hart. Eén of andere mafkees heeft bedacht dat je maar het beste de noordkust van Libië kan bezetten om de immigratie tegen te gaan.

Sommigen beginnen hun commentaar altijd met de uitdrukking “met alle respect” maar ik denk er niet over zo huichelachtig te doen. Wat denkt men in ’s hemels of andere naam te bereiken met een bezetting van de Libische noordkust? Ik kan natuurlijk wel wat voorspellingen doen: trauma’s, ergernis en frustraties bij de mensen en overheden in Libië, migranten die een weg zoeken via Algerije, Tunesië en nog erger: Marokko. Met dat laatste brengen ze het enige stabiele land in de regio in gevaar. Andere migranten die zich aansluiten bij Boko Haram, uit nood, want je moet toch wat. Eventueel ook migranten die het zelfs via Egypte (moeilijker) proberen.

In al deze gevallen levert een dergelijke bezetting 0 resultaat op, hoewel, een enkele mensenhandelaar best zal worden opgepakt maar dat effect is verwaarloosbaar ten opzichte van veroorzaakte trauma’s, frustraties en ergernis. En al die ellende komt straks in een andere vorm op ons hoofd neer, misschien wel letterlijk. En dan maar vragen: “Why do they hate us?”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s