Het syndroom van Toerist

Kent u dat? U stapt in een bus, een trein of een vliegtuig of zelfs in uw eigen auto, heeft geen idee in welke richting u rijdt maar u komt wel op een afgesproken plek. Een hotel met een moeilijke naam, mensen die een onverstaanbare taal spreken en er niet uitzien maar….er is de zon. Hoera! Want de TOERIST wil naar de ZON. Hoeveel huidkanker je er ook van krijgt, je moet naar de ZON!

En dan zot je daar in de ZON natuurlijk onder een parasol want de ZON is warm. En dan komt er zo’n moeilijk figuur iets brengen waar je om gevraagd hebt, iskoud want het is warm en dus moet je iets kouds in de ZON. Je kruipt ook in de verkoelende zee want de ZON is warm of heet zelfs en ’s avonds word je bedoend door moeilijke mensen die er niet uitzien en die een onverstaanbare taal spreken. En de volgende dag ga je CULTUREEL doen, een bezoek brengen aan een eeuwenoude ruïne die al op talloze foto’s staat maar nog niet met jou en dat MOET. Dus ZON, ruïne en jij op een rijtje en intussen eet je en drink je door de inspanningen van rare, moeilijke mensen die een onverstaanbare taal  spreken.

Vaak gedraag je je ook wat losbolliger dan je in je eigen omgeving ooit zou doen en je drinkt ook vooral veel alcohol in de ZON. Die wordt gebracht door moeilijke, rare mensen die een onverstaanbare taal spreken. En dan….na veertien dagen gaat de knop weer om. Je gaat weer weg van de ZON. Thuis vertel je de gekste verhalen over de plek in de ZOn die je hebt bezocht….ook over die aardige mensen met hun onverstaanbare taal waar je verder trouwens geen bal van af weet maar er was wel ZON! Dat kan iedereen zien aan die moeilijke, rare, donkerbruine kop van je.

#DatwasGriekenland

Advertenties

One thought on “Het syndroom van Toerist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s